Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσίν· μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν, καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.

Τρίτη, Απριλίου 19, 2011

Χάρισε ζωή σε συνανθρώπους του ο αείμνηστος αρχιμανδρίτης Μελέτιος Ρασντάν

Ζωή σε πολλούς συνανθρώπους του χάρισε με το θάνατό του ο αείμνηστος αρχιμανδρίτης Μελέτιος Ρασντάν. Οι συγγενείς του αείμνηστου έκαναν αυτό που θα επιθυμούσε ο Μελέτιος: χάρισαν τα ζωτικά όργανά του, χαρίζοντας έτσι τη ζωή  σε συνανθρώπους του.
Σύμφωνα με πληροφορίες του "ierovima" η Ι.Μητρόπολη Θηβών  εξέφραζε τον προβληματισμό της ως προς  τη δωρεά της καρδιάς , αλλά τον τελευταίο λόγο και σε αυτή την περίπτωση, όπως είναι λογικό, είχαν οι στενοί συγγενείς του αρχιμανδρίτη, «ο οποίος ήθελε πάντα να δίνει χαρά και υγεία σε συνανθρώπους του και δεν τον τρόμαζε ο θάνατος»
Η Κηδεία του αείμνηστου αρχιμανδρίτη Μελέτιου Ρασντάν, έγινε το περασμένο Σάββατο στις 13.00 από το νεκροταφείο του Κόκκινου Μύλου στη Νέα Φιλαδέλφεια.
Στην Κηδεία χοροστάτησε ο μητροπολίτης Θηβών κ. Γεώργιος, συμπαραστατούμενος από τον μητροπολίτη Ν.Ιωνίας Κωνσταντίνο. Στην κηδεία  ως συμπροσευχόμενοι παρέστησαν ο εκπρόσωπος του μητροπολίτη Περιστερίου ο αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Μουλατσιώτης,  ο γενικός αρχιερατικός της Ι.Μ Θηβών π.Δημήτριος Ταγκαλέγκας και πλήθος ιερέων.
Τον Επικήδειο εκφώνησε η μητέρα του αείμνηστου αρχιμανδρίτη η κ. Μαγδαληνή και ο λόγος της συγκλόνισε τους πάντες. Επίσης επικήδειο εκφώνησε ο π. Βασίλειος Αθανασόπουλος , ο οποίος και συνδεόταν φιλικά με τον αείμνηστο.
Την Κυριακή των Βαΐων τέλεσε μνημόσυνο ο επίσκοπος Αβύδου κ.  Κύριλλος.
Και μια άγνωστη αλλά συγκλονιστική λεπτομέρεια: Το μεσημέρι της Κυριακής  10 Απριλίου ο αρχιμανδρίτης  π.Μελέτιος ξεκινούσε με το ΙΧ του από το χωριό Πύλη, όπου ήταν και εφημέριος, για την Αθήνα, για να δει ένα φιλικό του  ζευγάρι  που νοσηλευόταν σε νοσοκομείο των Αθηνών. Ο Θεός όμως λίγα χιλιόμετρα μακριά από την ενορία του αρχιμανδρίτη, τον κάλεσε κοντά Του. Αιωνία του η μνήμη.
ΠΗΓΗ ΙΕΡΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά

  Ἕκαστον μέλος τῆς ἁγίας σου σαρκός ἀτιμίαν δι' ἡμᾶς ὑπέμεινε τὰς ἀκάνθας ἡ κεφαλή ἡ ὄψις τὰ ἐμπτύσματα αἱ σιαγόνες τὰ ῥαπίσματα τὸ στό...