Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσίν· μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν, καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.

Τετάρτη, Οκτωβρίου 26, 2011

Νίκος Χειλαδάκης, Ορθοδοξία και Προδοσία

undefinedπηγή: Ζωηφόρος
Ορθοδοξία και Προδοσία
του Νίκου Χειλαδάκη
Δημοσιογράφου-Συγγραφέα-Τουρκολόγου
«Ας ευχηθούμε όλοι να δώσει ο Θεός την χάριν Του,
και ο καθένας μας ας βοηθήσει με τον τρόπο του για την δόξα της Εκκλησίας μας»
Μοναχός Παΐσιος
Πριν από λίγο καιρό είχε συνταχτεί από την ιεραρχία της εκκλησίας της Ελλάδας μια ανακοίνωση σχετικά με την δωρεά ανθρωπίνων οργάνων. Η ανακοίνωση αυτή ενημέρωνε το εκκλησίασμα για το τι αποδέχεται η Ορθοδοξία στο πολύ σοβαρό αυτό θέμα. Όμως η ανακοίνωση αυτή αποσύρθηκε πριν καν κυκλοφορήσει και αυτό έγινε μετά από συνάντηση του αρμόδιου υπουργού Υγείας με τον ίδιο τον αρχιεπίσκοπο... 
Είναι άλλωστε γνωστές οι δηλώσεις του αρμόδιου υπουργού ότι δεν πιστεύει στην ανάσταση των νεκρών. Αυτός λοιπόν ο υπουργός ζήτησε από τον αρχιεπίσκοπο να κρατήσει μετριοπαθή στάση στο θέμα. Το απλό ερώτημα που τίθεται από ένα αμαρτωλό πιστό είναι με ποια δικαιοδοσία αποσύρθηκε η εγκύκλιος χωρίς να ενημερωθεί κανείς; Ο νοών νοείτο!!

Πριν από λίγο καιρό μητροπολίτης μιας μεγάλης μητρόπολης της δυτικής Ελλάδας αναφερόμενος στην καύση των νεκρών και στην πρόθεση κάποιων «εκσυγχρονισμένων» δημάρχων να δημιουργήσουν ειδικά αποτεφρωτήρια, δήλωσε πως η Ορθοδοξία... δεν είναι ασύμβατη με την καύση των νεκρών. Αλλοίμονο μας!

Τελευταία έχει πολλαπλασιαστεί το φαινόμενο, (αναφέρομαι τουλάχιστον στην μεγαλύτερη μητρόπολη της βορείου Ελλάδας για να μην πάω παραπέρα), να εμφανίζονται νέοι ιερείς σαν να είναι «ζεν πρεμιέ» με ένα ελαφρό γενάκι ή και τελείως καλοξυρισμένοι λες και δεν εμφανίζονται στην εκκλησία αλλά σε κάποιο «στέκι» για να κάνουν και την ανάλογη εντύπωση χωρίς φυσικά να υπάρξει καμία σύσταση από τον οικείο μητροπολίτη, (Θυμίζω παλαιότερη ανάλογη σύσταση από τον μακαριστό Χριστόδουλο). Πρόσφατα μάλιστα εμφανιστήκαν έλληνες ιεράρχες σε κοινή φωτογραφία με παπικούς ξυρισμένοι και χωρίς τα ορθόδοξα ράσα τους. Στην μνήμη μας έρχεται δήλωση πριν από λίγα χρόνια ενός Έλληνα μητροπολίτη ο οποίος ανέφερε ότι δεν είναι ανάγκη να φοράς ράσα όταν είσαι ιερέας γιατί τα ράσα δεν …κάνουν τον παπά!!!

Είναι αλήθεια πως τα ψέματα τέλειωσαν! Η χώρα μας, η ορθόδοξη Ελλάδα, έχει οδηγηθεί από μια ξεπουλημένη πολιτική ηγεσία που το μόνο που την ενδιέφερε ήταν η εξουσία για να απολαμβάνει τα αγαθά της σε μια ιστορική δουλεία ξυπνώντας μνήμες από άλλες θλιβερές δουλείες της μακράς της ιστορίας. Η παράδοση, η ταυτότητα και η ίδια η πίστη μας είναι σε θανάσιμο κίνδυνο και οι εφιάλτες καραδοκούν για να αποτελειώσουν το θανατηφόρο έργο τους. Ένας απελπισμένος κόσμος παρακολουθεί συχνά άναυδος τις εξελίξεις αδυνατώντας να αντιδράσει καθώς δεν υπάρχει από πουθενά κανένα φως στο σκοτάδι που τον έχουν ρίξει. Μέσα σε όλο αυτό το ζοφερό περιβάλλον η εκκλησία μπήκε και αυτή στο στόχαστρο μιας ανεπανάληπτης επίθεσης ακριβώς από όλους αυτούς τους εφιάλτες. Είναι χαρακτηριστικό πως υπουργός της πιο ξεπουλημένης ελληνικής κυβέρνησης της νεώτερης ελληνικής ιστορίας, ο πεθερός του οποίου είναι ο μεγαλύτερος φοροφυγάς του ελληνικού κράτους χρωστώντας περί τα… 650 εκατομμύρια ευρώ, επιτίθεται με μανία κατά της εκκλησίας κατηγορώντας την για …φοροδιαφυγή.

Ο κάθε αληθινός πιστός αναρωτιέται που βρίσκετε η πνευματική του ηγεσία σε όλη αυτή την πρωτοφανή τρικυμία. Αυτή η ηγεσία, που σήμερα είναι απών, δεν ήταν που στήριξε την ύπαρξη του ελληνισμού σε όλους τους αιώνες της φρικτής οθωμανικής κατοχής; Αυτή η ηγεσία δεν πρωτοστάτησε σε όλους τους αγώνες του γένους με αμέτρητα ρασοφόρα θύματα; Που είναι η ιεραρχία; Θα μας πουν μερικοί να μην μιλάμε αλλά να προσευχόμαστε! Μήπως πρέπει να είμαστε τυφλοί σε ότι γίνετε γύρω μας και στην πατρίδα μας που καταρρέει από παντού; «Δυστυχώς και παλιά ορισμένοι “γνωστικοί” θα φασκιώνουν τα πνευματικά τους τέκνα σαν τα μωρά», μας λέει χαρακτηριστικά ο μεγάλος γέροντας της εποχής μας, ο Πάτερ Παΐσιος.

Ο σωστός ιεράρχης είναι αυτός που στέκετε αγέρωχα όρθιος και στηρίζει το ποίμνιο που δοκιμάζετε σκληρά. Είναι αυτός που υπερασπίζετε με όλη του την ψυχή την διωκόμενη εκκλησία. Δεν ψάχνει για συνεργασίες με εμίρηδες και σειχάτα με ισλαμικά φονταμελιστικά καθεστώτα, (αν μας χάριζε ο διάβολος χρήματα θα τα παίρναμε;). Ο πάτερ Παΐσιος είχε πει από την δεκαετία του οδόντα ότι: «Η μόνη έλλειψης που παρουσιάζετε είναι η έλλειψη σοβαρών ιεραρχών και Ποιμένων με Πατερικές αρχές. Είναι ολίγοι οι εκλεκτοί» και παρακάτω προσθέτει: «Έχει καθήκον και υποχρέωσιν ο καθένας να διαμαρτύρεται και να αγωνίζεται με τον τρόπο του».

Πότε θα συνέλθουμε για να αντισταθούμε σε όλη αυτή την λαίλαπα; Όταν θα έχει σβήσει κάθε ελπίδα; Η χώρα μας είναι υπό κατοχή και μείς συνεχίζουμε να ζούμε σαν να μην συμβαίνει τίποτα. Όταν όμως θα αρχίσουν να φαίνονται οι συνέπειες από την εκμηδένιση των μισθών μας, από την διάλυση των σχολείων μας, από το ξεπούλημα των νοσοκομείων μας, από το κλείσιμο των ασφαλιστικών μας ταμείων και τέλος και το κυριότερο, από την υποθήκευση των ναών, την εξαθλίωση των ιερέων και την διάλυση των ενοριών μας, τότε θα προσπαθούμε να ψελλίσουμε κάτι αλλά το έγκλημα ήδη θα έχει γίνει.

Πρέπει να ξυπνήσουμε πριν είναι πολύ αργά. Ο μεγάλος δάσκαλος, πατήρ Ιωάννης Ρωμανίδης γράφει χαρακτηριστικά στο μεγαλειώδες έργο του, «Πατερική Θεολογία»: «Η εκκλησία όταν αντιμετωπίζει ανέντιμο αγώνα εναντίον της είναι υποχρεωμένη να αμυνθεί». Και παρακάτω προειδοποιεί προφητικά από το 1983: «Η κρίση που περνάει σήμερα η Εκκλησία θα είναι και η τελευταία Της. Μετά δεν θα υπάρχει τίποτα όρθιο για να σαλευθεί και να υποστεί κρίση»!!

Η ορθοδοξία μας είναι το τελευταίο οχυρό αντίστασης στην υποδούλωση υλική και πνευματική της πατρίδας μας. Αντιστάθηκε και επέζησε σε παρόμοιες και ακόμα και πιο δύσκολες συνθήκες. Στην κορυφή της όμως βρίσκονταν αληθινοί ιεράρχες που καθοδήγησαν το καράβι στην μεγάλη τρικυμία και όχι συμβιβαζόμενοι και ενδιαφερόμενοι μόνο για τις προσωπικές τους διαπλοκές. Φτάνει πια. Σύντομα οι καμπάνες θα χτυπούν πένθιμα για όλους μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά

  Ἕκαστον μέλος τῆς ἁγίας σου σαρκός ἀτιμίαν δι' ἡμᾶς ὑπέμεινε τὰς ἀκάνθας ἡ κεφαλή ἡ ὄψις τὰ ἐμπτύσματα αἱ σιαγόνες τὰ ῥαπίσματα τὸ στό...