Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσίν· μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν, καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.

Παρασκευή, Οκτωβρίου 21, 2011

ΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ ΜΑΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥΣ

 


undefined
ΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ ΜΑΣ
ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥΣ

Ευτυχισμένη ήταν η ημέρα της επαναστάσεως της Ελληνικής φυλής, διότι και τότε και προ χρόνων ακόμη το έθνος είχε και τον θεόπεμπτον και σεβάσμιον κλήρον ως οδηγόν του... Ο Κλήρος παρουσιάσθη εμπρός με τον σταυρόν και με το όπλον εις τας χείρας, έβαλε την φωνήν εκ μέρους της θρησκείας και έδωκε το σύνθημα πατρίς και θρησκεία... εσυμβούλευσε, ευλόγησε, αγίασε τα όπλα, ύψωσε την σημαίαν του σταυρού... Έκαστος δε κληρικός επήρε πλέον ως έργον του πολέμου να παρευρίσκεται παντού εις τα στρατόπεδα και εις τα φροντιστήρια δια να ετοιμάζη τα πολεμοφόδια και τας τροφάς, όχι μόνον δι’ ιδίων εξόδων και θυσιών αλλά και με τα ιδία του τα χέρια, άλλοι δε εξ αυτών να πολεμούν τον εχθρόν της πίστεως και της πατρίδος, μαζί με τους στρατιώτας και άλλοι πάλιν να στέκωνται έμπροσθεν του Υψίστου και να επικαλούνται την εξ ύψους βοήθειαν. . . 
Φωτάκος (Απομνημονεύματα)
   Σήμερα, στην Ελλάδα του 2011, συντελείται η μεγαλύτερη γενοκτονία του Ελληνισμού και η μεγαλύτερη αφαίμαξη ανθρώπινου δυναμικού μέσα στον 21ο  αιώνα. Τα παιδιά των Ελληνικών Οικογενειών θεωρούνται αναλώσιμο είδος, τεκμήριο “πλουτισμού” και διώκονται απηνώς από σύγχρονους Ηρώδηδες και Μήδειες. Οι Ελληνικές Οικογένειες, ειδικά οι πολυμελείς, με 3 και άνω παιδιά,υποχρεώνονται εκβιαστικά, από ένα θεωρητικά μόνο “δημοκρατικό” καθεστώς να πληρώνουν αβάσταχτους φόρους, χαράτσια, έκτακτες εισφορές (με ταυτόχρονη μείωση μισθών, επιδομάτων ή με απολύσεις, ανεργία κλπ), με αποτέλεσμα να τίθενται σε απειλή η  ζωή χιλιάδων παιδιών, αφού οικογένειες δεν έχουν να πληρώσουν στεγαστικά δάνεια, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, θέρμανση, τα απαραίτητα για ένδυση και  σίτιση !!!
undefined
Αποκορύφωμα της ηθικής αναλγησίας και αθλιότητας είναι να απειλούνται οι Ελληνικές Οικογένειες με διακοπή ρεύματος, εν μέσω χειμώνα, αν δεν έχουν να πληρώσουν το χαράτσι για τα 1-2  ακίνητα που έχει η μέση Οικογένεια. Ο ηθικός αμοραλισμός από τη συντεχνία των υπουργών μιας αντιλαϊκής κυβέρνησης είναι πρωτοφανής. Χιλιάδες νέοι δεν έχουν ελπίδα εύρεσης εργασίας, ενώ εκατοντάδες είναι οι αυτοκτονίες λόγω οικονομικής κρίσης και ανέχειας και απελπισίας ! Οι γεννήσεις έπεσαν από 120.000 το 2009 στις 85.000 το 2010, ενώ η μείωση θα είναι ακόμα μεγαλύτερη φέτος, θέτοντας ζήτημα επιβίωσης του Ελληνικού Έθνους, σε λιγότερο από μια δεκαετία!(*) 
Σήμερα οι Αρχιερείς μας καλούνται να αναλάβουν την ιστορική κληρονομιά που τους αναλογεί! «Πρώτοι οι ιερείς του Υψίστου έκλιναν ους ευήκοον εις την φωνήν της ελευθερίας και περιζωσάμενοι μετά της νοητής ρομφαίας του Ευαγγελικού λόγου το ξίφος του Άρεως, διέπρεψαν πολλαχώς εις τον Ελληνικόν αγώνα. Και τα ονόματα των εν Κωνσταντινουπόλει αθλησάντων Αρχιερέων θέλουν στολίζει δια παντός τας πρώτας σελίδας της νεωτέρας Ελληνικής ιστορίας».1
Και είναι πράγματι βαριά η ιερά παρακαταθήκη, όσο "βαρύ" είναι και το αίμα των Αρχιερέων που αντιστάθηκαν στον κατακτητή! Και ποιος δεν μπορεί να δει την απροκάλυπτη ΚΑΤΟΧΙΚΗ κυβέρνηση της χώρας μας που κάνει ότι είναι δυνατόν ώστε να εξολοθρεύσει τον λαό της και να εκμηδενίσει την Εθνική κυριαρχία της! Ας σηκωθούν οι Αρχιερείς μας και ας ξεσηκώσουν το λαό σε αντίσταση χωρίς να φοβηθούν τη θυσία. Το αίμα των αγίων προκατόχων τους βοά!
Από τους 200 αρχιερείς, που υπήρχαν σ' ολόκληρη την Οθωμανική αυτοκρατορία, μαρτυρούνται να έλαβαν ενεργό μέρος, στον αγώνα επώνυμα και αδιαμφισβήτητα, 73 Ιεράρχες, δοκιμάσθηκαν, φυλακίσθηκαν, βασανίσθηκαν κ.λπ. 42 αρχιερείς, και θυσιάσθηκαν για την ελευθερία, είτε από βασανιστήρια και θανατώσεις των Τούρκων είτε στις πολεμικές συρράξεις, 45 αρχιερείς.2
Ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Δαμασκηνός όταν απειλήθηκε από τους Γερμανούς με θάνατο προκειμένου να σταματήσει να ξεσηκώνει εξ άμβωνος το λαό είπε: «Οι στρατηγοί τουφεκίζονται, οι αρχιερείς απαγχονίζονται και είμαι έτοιμος προς τούτο».
Και «Ελληνικός λαός αποθνήσκει εκ πείνης. Ελληνική φυλή εξολοθρεύεται. Ποιούμεθα έκκλησιν και ικετεύομεν εκ βαθέων ψυχής ευρεθή τρόπος σταλούν οπωσδήποτε τρόφιμα, πάση θυσία. Θέτομεν διάθεσιν υμών άπασαν περιουσίαν Εκκλησίας Ελλάδος, άμφια ιερέων, αρχιερέων και τιμαλφή ναών και μονών» 
Ο δε Χρύσανθος καταγγέλλει την απρόκλητη επίθεση της φασιστικής Ιταλίας (ανήμερα μάλιστα στην εορτή της Παναγίας), απαριθμεί τις βαρβαρότητες των επιτιθεμέ­νων και τους καλεί «να αναλάβητε ζήλον Χριστού και να διαμαρτυρηθήτε και κινηθήτε και να κινήσητε τους λαούς υμών αξίως του αδικήματος, ίνα μάθωσι πάντες ως κοινόν εχθρόν να νομίζωσι τον άρπαγα...»3.
Αρνείται να συμμετάσχει στην επιτροπή υποδοχής των Γερμανών (μαζί με το Νομάρχη, το Δήμαρχο και το Φρούραρχο) κατά την είσοδό τους στην Αθήνα. «Έργο του Αρχιεπισκόπου δεν είναι να υποδουλώνει, αλλά να απελευθερώνει» ήταν η γενναία του απάντηση. Αλλά και όταν με κάποιον κλητήρα ενημερώθηκε ότι οι Γερμανοί στρατη­γοί θέλουν να μεταβεί ο Αρχιεπίσκοπος στη Μητρόπολη, για να τελέσουν δοξολογία επί τη αφίξει τους στην Αθήνα. «Ο πάντοτε ειρη­νικός και γαλήνιος Αρχιεπίσκοπος», σημειώ­νει ο πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής αρχιμανδρίτης Γερβάσιος Παρασκευόπουλος, «αποτόμως συνωφρυώθη, ηγέρθη και εν θυμώ και οργή, με τόνο φωνής, ον αδυ­νατώ να αποδώσω, απάντησε:
- Ποιος είσαι συ; Πήγαινε, φύγε αμέσως...», και στην ερώτησή του: τι να απα­ντήσω στον κ. Δήμαρχο; του απαντά «να ειπής ότι σε έδιωξα»4.
Αλλά και όταν είχε παραδώσει τον αρχιεπισκοπικό θρόνο στον Δαμασκηνό δεν σταμάτησε ούτε για μια στιγμή την Αντίσταση. Στο σπίτι του στην Κυψέλη λειτουργούσε κρυφά ασύρματος5 ο οποίος εμψύχωνε τον σκλαβωμένο λαό.
Ο Ελληνικός λαός περιμένει τους Αρχιερείς του. Καλές οι ανακοινώσεις και τα  Δελτία Τύπου αλλά δεν αρκούν. Ο Λαός χρειάζεται παραδείγματα και τα περιμένει από τους Πνευματικούς Ηγέτες του.
Τον Παπαφλέσσα όλοι τον μακαρίζουν, τι περιμένουν; 

Κώστας Χ. Ναυπλιώτης


 ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
http://www.egolpion.com/E63728E5.el.aspx
1 Από την Έκθεση της επιτροπής συστήθηκε (1833) από τον Όθωνα (μεταξύ των οποίων ο Σπ. Τρικούπης, ο Π. Νοταράς και ο Σκαρλ. Βυζάντιος) για τα Εκκλησιαστικά πράγματα της Ελλάδος.
2 http://www.egolpion.com/arxiereis_21.el.aspx
3 http://www.egolpion.com/xrusan8os_e8narxhs.el.aspx
4 http://www.egolpion.com/xrusan8os-2.el.aspx
5 http://www.egolpion.com/xrusan8os_damaskinos.el.aspx

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά

  Ἕκαστον μέλος τῆς ἁγίας σου σαρκός ἀτιμίαν δι' ἡμᾶς ὑπέμεινε τὰς ἀκάνθας ἡ κεφαλή ἡ ὄψις τὰ ἐμπτύσματα αἱ σιαγόνες τὰ ῥαπίσματα τὸ στό...