Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσίν· μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν, καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.

Σάββατο, Οκτωβρίου 08, 2011

ΚΥΡΙΑΚΗ Γ` ΛΟΥΚΑ- ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΠΑΡΟΝΑΞΙΑΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ Γ` ΛΟΥΚΑ
Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011
(Λουκ. ζ` 11-16)
Σήμερα το θαύμα που μας διηγείται ο ευαγγελιστής Λουκάς είναι σε όλους μας γνωστό. Ο Χριστός πορεύεται προς την πόλη Ναιν μαζί με τους μαθητές Του και στην πύλη της συναντά μια νεκρική πομπή , μια χήρα κηδεύει το μονάκριβο παιδί της. Ο Χριστός συγκινείται ,παρηγορεί την μητέρα λέγοντας της ΄΄ Μην κλαίς ΄΄ και απευθυνόμενος στο νεκρό λέει ΄΄ παιδί μου σήκω πάνω ΄΄ . εκείνος σηκώνεται άρχισε να μιλάει και ο Χριστός τον έδωσε στη μητέρα του. Όλους τους κυρίεψε δέος και δόξαζαν το Θεό ΄΄ Μεγάλος προφήτης εμφανίστηκε ανάμεσα μας !΄΄ έλεγαν και ΄΄ ο Θεός επισκέφθηκε το λαό Του ΄΄.
Με το θαύμα αυτό ο Κύριος λέει σε όλους εμάς που διαβάζουμε την περικοπή πως ο θάνατος νικήθηκε. Αυτό το χαρούμενο μήνυμα μας μεταφέρουν όλα τα θαύματα της αναστάσεως των νεκρών που έκανε ο Χριστός. Ο Χριστός ήρθε στον κόσμο για να μας λυτρώσει από το θάνατο. Με το σταυρικό Του θάνατο και την ένδοξη Ανάσταση Του κατήργησε το θάνατο και χάρισε την αγάπη και την αιώνια ζωή. Αυτό το χαρούμενο μήνυμα του Ευαγγελίου είναι η πίστη και η ζωή της εκκλησίας μας. Η εκκλησία μας καλεί όλους να πάρουμε μέρος στη θεία Λειτουργία και να δεχθούμε μέσα μας το Χριστό με τη Θεια Ευχαριστία. Όταν κοινωνούμε το Σώμα και το Αίμα του Κυρίου νικάμε το θάνατο. Ο Μέγας Αθανάσιος ονομάζει τη Θεία Ευχαριστία φάρμακο αθανασίας ΄΄.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά

  Ἕκαστον μέλος τῆς ἁγίας σου σαρκός ἀτιμίαν δι' ἡμᾶς ὑπέμεινε τὰς ἀκάνθας ἡ κεφαλή ἡ ὄψις τὰ ἐμπτύσματα αἱ σιαγόνες τὰ ῥαπίσματα τὸ στό...