Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσίν· μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν, καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.

Σάββατο, Οκτωβρίου 08, 2011

Σκληρή γλώσσα Πατριάρχη Βαρθολομαίου προς τους επικριτές του διαλόγου με τους ετεροδόξους

 

Στα πλαίσια της επίσκεψής του στο Άγιον Όρος ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος επισκέφθηκε σήμερα Σάββατο την Ιερή Μονή Μεγίστης Λαύρας. Έψαλε τρισάγιο στους τάφους των πατριαρχών εντός του περιβόλου της μονής, όπου φυλάσσονται οι κάρες τεσσάρων προκατόχων του στον πατριαρχικό θρόνο. Όπως μεταδίδουν πολλά ΜΜΕ και ειδησεογραφικές ιστοσελίδες ο Πατριάρχης " έστειλε αυστηρό μήνυμα προς τους σχισματικούς μοναχούς και επικριτές του διαλόγου μεταξύ των εκκλησιών". Τι ακριβώς είπε ο Πατριάρχης δεν είναι ακόμη γνωστό. Έχει πάντως ιδιαίτερη σημασία ότι ο Πατριάρχης επιλέγει ακόμη και μέσα από το Άγιον Όρος να επαναλάβει την υπέρ των διαλόγων θέση του και πρακτική.
Δυστυχώς η υποχωρητική στάση των Αγιορειτών...

που επισήμως τον δέχτηκαν χωρίς να προχωρήσουν σε έλεγχο του οικουμενιστικού του βηματισμού, φαίνεται τώρα να ενισχύει την φαναριώτικη θρασύτητα. Για να είμαστε πάντως δίκαιοι, υπάρχουν πλήθος Αγιορειτών μοναχών που είναι αντίθετοι με τις οικουμενιστικές πράξεις του Πατριάρχη Βαρθολομαίου αλλά και με την στάση της διοικητικής ηγεσίας του Αγίου Όρους απέναντί του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά

  Ἕκαστον μέλος τῆς ἁγίας σου σαρκός ἀτιμίαν δι' ἡμᾶς ὑπέμεινε τὰς ἀκάνθας ἡ κεφαλή ἡ ὄψις τὰ ἐμπτύσματα αἱ σιαγόνες τὰ ῥαπίσματα τὸ στό...