Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσίν· μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν, καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.

Σάββατο, Οκτωβρίου 22, 2011

Έφυγε ο Πρόξενος Οικονόμου από την Κορυτσά

 


Σχόλια ανακούφισης από τον αλβανικό τύπο!!!
«Έληξε η θητεία του Έλληνα Πρόξενου Κορυτσάς», ήταν ο τίτλος της είδησης στα δύο δημοφιλέστερα αλβανικά site, Ballkanweb και Top Channel.
Ο κ. Οικονόμου είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στην Αλβανία όταν απευθυνόμενος στους Έλληνες της Κορυτσάς, είχε πει τα αυτονόητα που ωστόσο δεν συνηθίζεται τελευταία να ακούγονται από διπλωμάτες. Για αυτές του τις δηλώσεις ο Πρόξενος Κορυτσάς είχε ανακληθεί στην Αθήνα, για να επιστρέψει ξανά μετά τις έντονες αντιδράσεις των μέσων, κυρίως του διαδικτύου
..είχε φτάσει στην Βουλή των Ελλήνων. Τη στηριξή τους προς τον κ. Οικονόμου είχε έκφράσει με δελτίο τύπου και η οργάνωση «Ομόνοια»

Τα σημερινά δημοσιεύματα του αλβανικού τύπου, άφηναν να εννοηθεί ότι ο κ. Οικονόμου είχε επιστρέψει για να ολοκληρώσει την αποστολή της απογραφής. Παρακολουθούσαν καθημερινά τις δραστηριότητες του και είδαν ότι τον τελευταίο μήνα που διενεργείται η απογραφή στην Αλβανία, δεν απομακρύνθηκε καμία μέρα από την Κορυτσά, ούτε τα σαββατοκύριακα ενώ το προσωπικό του προξενείου εξυπηρετούσε πρόθυμα - όπως ποτέ άλλοτε - τους πολίτες που το επισκέπτονταν.

Επιστολή στήριξης και υπέρ της παραμονής του κ. Οικονόμου, στην Κορυτσά, έστειλε προς τον Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδος, ο Πρόεδρος της Ομόνοιας Περιφέρειας Κορυτσάς Ναούμ Ντίσος την οποία συνυπογράφουν 600 μέλη.
Για τον Πρόξενο Οικονόμου υπάρχουν τρείς απόψεις:
1 – Οι καχύποπτοι, που σου λένε δεν μπορεί όλα αυτά να είναι αυτά αληθινά, κάποιο λάκκο έχει η φάβα
2 – Οι «Φαναριώτες», που σου λένε, δεν μπορεί ο Οικονόμου να κάνει την εξωτερική πολιτική της Ελλάδος παίζοντας επικίνδυνα προσωπικά παιχνίδια! Με την άποψη αυτή ταυτίστηκαν και κάποιοι του «πατριωτικού χώρου» ορμώμενοι μάλλον από την κρητική στάση που είχε στην Ομόνοια και το φλέρτ με το νέο κόμμα Μέγκα.
3- Οι αυθόρμητοι πατριώτες που είδαν στο πρόσωπο του κ. Οικονόμου έναν νέο Ίων Δραγούμη.
Σε κάθε περίπτωση ο κ. Οικονόμου άφησε το αποτύπωμα του στην Κορυτσά και κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει τον πατριωτισμό και την εργατικότητα του. Ας καταλάβουν και οι «Φαναριώτες» ότι η γύμνια τους δεν καλύπτεται κατηγορώντας τον.


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά

  Ἕκαστον μέλος τῆς ἁγίας σου σαρκός ἀτιμίαν δι' ἡμᾶς ὑπέμεινε τὰς ἀκάνθας ἡ κεφαλή ἡ ὄψις τὰ ἐμπτύσματα αἱ σιαγόνες τὰ ῥαπίσματα τὸ στό...