Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσίν· μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν, καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.

Τρίτη, Οκτωβρίου 11, 2011

Νέος ηγούμενος στην ιστορική μονή Υπεραγίας Θεοτόκου Άτρου Κεφαλληνίας


Με μεγάλη συγκίνηση, χαρά και ανακούφιση έγινε αποδεκτή, η απόφαση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κεφαλληνίας κ.κ. Σπυρίδωνος στους κατοίκους του Πόρου και της ευρύτερης περιοχής, να καταστήσει νέο Ηγούμενο με απόφαση του μητροπολιτικού συμβουλίου και διοριστήριο έγγραφο, στην πιο ιστορική και αρχαία Μονή της Κεφαλληνίας, Γενεσίου Θεοτόκου Άτρου στην περιοχή του Πόρου.
Ο Σεβασμιώτατος γνωρίζοντας και αναγνωρίζοντας το έργο του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτη π. Δανιήλ Ζωγράφου, Ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεως Κεφαλληνίας, αλλά και της πολύ μεγάλης αποδοχής των κατοίκων της περιοχής ως εφημερίου, πνευματικού και Ιεροκήρυκα έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους στον εν λόγω κληρικό, που τον ζουν καθημερινώς και στα νέα του καθήκοντα από την θέση του Ηγουμένου.
Στο πλευρό του νέου Ηγουμένου θα βρίσκονται ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης του κ.κ. Σπυρίδων, το νέο Ηγουμενοσυμβούλιο που συνέστησε ο νέος Ηγούμενος, που αποτελείται από τους: Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Φώτιο Γαβριελάτο Ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεως και π. Παΐσιο Παράσχη Αρχιδιάκονο της Ιεράς Μητροπόλεως.
Με την ευχή και κάθε τρόπο βοηθείας, συνδράμει και ο καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Παύλου Αγίου Όρους Αρχιμανδρίτης π. Παρθένιος, Πνευματικός Οδηγός του π. Δανιήλ από την αρχή της πορείας του στην Κεφαλλονιά.
Το αρχαιότερο μοναστήρι της Κεφαλονιάς. Το δυσπρόσιτο αυτό μαναστήρι βρίσκεται σε υψόμετρο 760 μέτρων. Σώζεται ο Μεσαιωνικός Πύργος και το παλαιότατο Αρχονταρίκι. Κτίσθηκε την εποχή του Βυζαντίου, γύρω στον 8ο αιώνα. Στους χρόνους της ακμής του απέκτησε μεγάλη κτηματική περιουσία, που ανερχόταν σε "8.000 βατούλια". Το άριστα οργανωμένο αυτό ανδρικό κοινόβιο με την πολυμελή αδελφότητα καλλιέργησε πνευματικά και πολιτιστικά την περιοχή του Πόρου. Στη Μονή αυτή ασκήτευσε και ηγουμένευσε τον προηγούμενο αιώνα ο χαρισματικός και διακριτικός γέροντας, ο Όσιος Κλήμης, του οποίου επίκειται να γίνει η κατάταξη στο Αγιολόγιο της Ορθόδοξης Εκκλησίας μέσα στα επόμενα χρόνια. Δυστυχώς η Μονή έχει υποστεί σοβαρές ζημιές από τους σεισμούς του 1953 και από πυρκαϊά (1994).
Εορτάζει στις 8 Σεπτεμβρίου (Γενέσιον της Θεοτόκου).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά

  Ἕκαστον μέλος τῆς ἁγίας σου σαρκός ἀτιμίαν δι' ἡμᾶς ὑπέμεινε τὰς ἀκάνθας ἡ κεφαλή ἡ ὄψις τὰ ἐμπτύσματα αἱ σιαγόνες τὰ ῥαπίσματα τὸ στό...