Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσίν· μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν, καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.

Σάββατο, Οκτωβρίου 29, 2011

Προς πολιτικούς και "παπαγαλάκια" που ...ονειρεύονται μειοψηφίες: Να τι έγινε στην παρέλαση στην Πάτρα

 

Του Νάσου Π. Νασόπουλου

Προς πολιτικούς και "παπαγαλάκια" που ...ονειρεύονται μειοψηφίες: Να τι έγινε στην παρέλαση στην Πάτρα  Του Νάσου Π. Νασόπουλου
Όταν είσαι κλεισμένος στο γραφείο σου, είναι λογικό να μην μπορείς να παρακολουθήσεις τι συμβαίνει στους δρόμους, τι γίνεται μέσα στην κοινωνία. Είτε ανήκεις στο ΠΑΣΟΚ, είτε στη ΝΔ, είτε είσαι πολιτικός, είτε δημοσιογράφος, συμπεριφέρεσαι σα να ήλθες από το διάστημα και βλέπεις τα πράγματα όπως θα ήθελες να είναι επειδή έτσι σε συμφέρει και όχι όπως πραγματικά είναι.
Δεν ξέρω τι έγινε χθες στην Θεσσαλονίκη. Ξέρω καλά, όμως, τι έγινε στην Πάτρα.
Και το ξέρω καλά, γιατί ήμουν εκεί, μαζί με τον κόσμο.
Ε, λοιπόν σας λέω, ότι δεν ήταν κάποια μειοψηφία αυτή που απαίτησε την απομάκρυνση των επισήμων από την παρέλαση.
Ναι, την πρωτοβουλία πήραν διακόσιοι περίπου διαδηλωτές, αλλά γρήγορα στο πλευρό τους βρέθηκαν σχεδόν όλοι οι πολίτες που είχαν κατέβει να δουν τα παιδιά τους να παρελαύνουν.
Όχι, δεν ήσαν κάποιοι ακραίοι τύποι οι διαδηλωτές που αδιαφορούν για τους θεσμούς και τα εθνικά σύμβολα.
Αν τους βλέπατε με πόση ένταση χειροκροτούσαν όταν παρήλαυνε το μπλοκ με τους σημαιοφόρους μαθητές, αν τους ακούγατε με πόσο πάθος τραγουδούσαν τον Εθνικό Ύμνο όταν τελείωσε η παρέλαση, θα καταλαβαίνατε ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν ήσαν οι συνήθεις «διεθνιστές ταραξίες» που κάνουν «λαμπόγιαλο» οτιδήποτε θυμίζει έθνος και εθνικά σύμβολα.
Στην Πάτρα ζήσαμε στιγμές που έφεραν δάκρυα σε πολλά μάτια. Σε πολλές χιλιάδες μάτια.
Για πρώτη φορά είδα τόσους πολλούς ανθρώπους να τραγουδάνε μαζί τον εθνικό ύμνο και να τους έρχεται λυγμός και να δακρύζουν.
Για πρώτη φορά είδα τόσους πολλούς ανθρώπους να ξεσπούν σε ζωηρά και παρατεταμένα χειροκροτήματα μόλις είδαν την Ελληνική σημαία.
Για πρώτη φορά είδα τόσους πολλούς ανθρώπους να ξεσπούν σε ζωηρά και παρατεταμένα χειροκροτήματα μόλις εμφανίστηκαν στην παρέλαση οι νεαροί Κύπριοι που ζουν στην Αχαΐα.
Για πρώτη φορά είδα τόσους πολλούς ανθρώπους να ξεσπούν σε ζωηρά και παρατεταμένα χειροκροτήματα και να ακολουθούν την μπάντα του Δήμου όταν, στο τέλος της παρέλασης, άρχισε να παιανίζει το "όπου να ναι θα σημάνουν οι καμπάνες".
Πριν αρχίσετε να γράφετε δηλώσεις οι πολιτικοί και να κάνετε σχόλια οι δημοσιογράφοι, δείτε το παρακάτω βίντεο από τη χθεσινή παρέλαση στην Πάτρα. Ίσως καταλάβετε ότι «έξω δεν βρέχει», απλά είναι πολλοί αυτοί που πλέον άρχισαν να φτύνουν!
Δείτε προσεχτικά την παρακάτω φωτογραφία με την έκφραση του μικρού παιδιού. Σας δείχνει για «ακροαριστερός» ο πιτσιρικάς;
Εμένα μου δείχνει για οργισμένος.
Φυσικά, δεν κατανοεί τι ακριβώς συμβαίνει, δεν είναι σε θέση να αξιολογήσει τα οικονομικά μέτρα.
Όμως, σίγουρα, κάθε φορά που βλέπει και ακούει τον πατέρα και την μητέρα του καταλαβαίνει ότι κάτι έχει αλλάξει στη ζωή της οικογένειάς του. Και έχει αλλάξει προς το χειρότερο.
Και αυτό, τον θυμώνει. Ναι, ακόμα και τον πιτσιρικά με το γλυκύτατο προσωπάκι.
Αφήστε λοιπόν τους δήθεν καθωσπρεπισμούς και τις τάχα βαθυστόχαστες αναλύσεις μέσα από τα γραφεία και αντιληφθείτε ότι αυτός ο κόσμος έφτασε στα όρια του.
Έφτασε στα όριά του και για να ηρεμήσει δεν αρκούν οι από καθέδρας νουθεσίες. Αφήστε δε που καταλαβαίνει, ότι αυτές οι νουθεσίες έναν και μόνο σκοπό εξυπηρετούν: να τους «ψήσετε» μήπως και γλυτώσετε από την οργή τους.
Είτε είστε πολιτικοί που ευθύνεστε για τη σημερινή κατάντια της Ελληνικής κοινωνίας, είτε είστε δημοσιογράφοι που διαπλεκόμενοι με τους πολιτικούς έχετε μεταβληθεί σε παπαγαλάκια τους, πάρτε το χαμπάρι ότι ο κόσμος δεν «ψήνεται» και δεν συγκρατείται πλέον. Και φοβάμαι ότι από δω και πέρα, εντάσεις σαν τη σημερινή, θα είναι πολύ συχνές.
Ωστόσο, να σας πω και τούτο: καταλαβαίνω ότι ενοχληθήκατε γιατί εσείς ήσασταν ο στόχος των αγανακτισμένων, αλλά η παρέλαση μια χαρά κύλησε στην Πάτρα. Χωρίς έκτροπα, δίχως φασαρίες.
Και μάλιστα διέκρινες στο πρόσωπο των ανθρώπων ένα αίσθημα ικανοποίησης και ελευθερίας. Ίσως, γιατί αυτός ο κόσμος σας είπε αυτό που είχε μέσα του.
Ο μόνος που κατάλαβε τι έγινε χθες, ήταν ο Μανώλης Γλέζος, τη δήλωση του οποίου φυσικά, αγνόησαν επιδεικτικά ή πέρασαν στα ψιλά οι διαπλεκόμενοι ενημερωτές των μεγάλων Αθηναϊκών συγκροτημάτων. Ναι, αγνόησαν τη δήλωση του ανθρώπου-σύμβολο του αντικατοχικού και αντιφασιστικού αγώνα, γιατί τους προκάλεσαν μεγαλύτερο ενδιαφέρον οι νουθεσίες των κατ’ επάγγελμα πολιτικών. Τέτοιος ξεπεσμός, τόση κατάντια.
ΥΓ. Φοβάμαι, κύριοι πολιτικοί και διαπλεκόμενα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια, ότι θα σας βόλευε αν υπήρχαν και οι γνωστοί «μπαχαλάκηδες» που τα κάνουν γυαλιά-καρφιά και διαλύουν κάθε εκδήλωση κοινωνικής αγανάκτησης. Όμως, οι «μπαχαλάκηδες» δεν είχαν πάρει …εντολή (καταλαβαίνετε τι εννοώ, κύριοι της εξουσίας) και τους πήρε ο ύπνος. Τους πήρε ο ύπνος τους «μπαχαλάκηδες», αλλά ξύπνησε ο υπόλοιπος λαός. Επιτέλους…

Δείτε στο βίντεο πόσος και τι κόσμος ήταν στην Πάτρα...

Παρατηρείστε τον γλυκύτατο πιτσιρικά. Για '"ακροαριστερό'" τον κόβετε;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά

  Ἕκαστον μέλος τῆς ἁγίας σου σαρκός ἀτιμίαν δι' ἡμᾶς ὑπέμεινε τὰς ἀκάνθας ἡ κεφαλή ἡ ὄψις τὰ ἐμπτύσματα αἱ σιαγόνες τὰ ῥαπίσματα τὸ στό...