Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσίν· μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν, καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.

Δευτέρα, Οκτωβρίου 10, 2011

ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΗ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟΥ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ

ΤΗΝ ΠΡΟΘΕΣΙΝ ΤΟΥ ΝΑ ΔΙΑΚΟΨΗ ΤΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ

ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΕΞΕΦΡΑΖΕ Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΙΕΡΑΡΧΗΣ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ π. ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ ΚΑΝΤΙΩΤΗΣ

Το ανακοίνωσε σε στελέχη της κατασκηνώσεως της Μητροπόλεως του, στις 29-7-1993
Διαβάστε απομαγνητοφωνημένα τα λόγια του:

prodosia ιστ«Τώρα βρίσκομαι σε δύσκολη θέση· Είχα επικοινωνία με το πατριαρχείο, αλλά αυτοί κοιμούνται βαθιά. Το μείζον θέμα είναι η Πίστις. Έχουμε τα πιστευτέα, τα πρακτέα και τα λατρευτέα. Έχουμε τα δόγματα, γι’ αυτά τα δόγματα έκαναν αγώνα οι Πατέρες μας. Σήμερα όμως δεν τα προσέχουν αυτά.
Στην Αυστραλία ο αρχιεπίσκοπος δημοσίευσε άρθρα υπέρ του Καζαντζάκη. Αμφιβάλλω αν υπάρχει άλλος χειρότερος υβριστής του Χριστού από τον Καζαντζάκη… Τον μηνύσαμε εμείς στο Οικουμενικό Πατριαρχείο και εκείνοι πέρασαν τώρα 5 χρόνια και δεν έκαναν τίποτε απολύτως. Η μήνυση που τον καταγγείλαμε είναι γραμμένη στο βιβλίο μας “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ”.
Υπάρχουν πολλά επισκοπίδια εκεί πέρα. Δεν έχουν ποιμένας. Επισκοπίδια τα ονομάζει ένας σοφός ιεράρχης ο Σάμου Ειρηναίος.
Το μείζον θέμα δεν είναι που πάει στην Αυστραλία ο Ιερουσαλύμων(*), αλλά αυτά που λέει ο Αυστραλίας Στυλιανός.
Αυτά, μου είπαν, είναι ξεπερασμένα πράγματα. Τι; τους λέω. Σύμφωνα με τους Κανόνας της Εκκλησίας μας τα πιστευτέα είναι τα ανώτερα απ’ όλα. Αν παρουσιαστούν στην Εκκλησία μας τοιαύτα πρόσωπα που κηρύττουν εναντίον της Πίστεως μας επιτρέπει –είναι η μόνη φορά που επιτρέπεται- ο επίσκοπος να μηνύεται και σ’ άλλας επισκοπάς.

Τους έστειλα τηλεγράφημα και τους εδήλωσα· εάν δεν τακτοποιηθεί το θέμα αυτό, εγώ θα παύσω το μνημόσυνο του Πατριάρχου [Βαρθολομαίου] και τότε δεν θα μπορώ να σταθώ στην Μητρόπολή μου».

ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΚΟΠΗ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟΥ

«Παλαιότερα [το 1971] που κόψαμε το μνημόσυνο του πατριάρχου [Αθηναγόρα] είμεθα τρείς [επίσκοποι], ο μακαρίτης Αμβρόσιος [ο Ελευθερουπόλεως], ο Παύλος της Παραμυθίας που απέθανε [και ο ίδιος] και πράγματι έφερε αποτέλεσμα, γιατί είχαν σκοπό να φέρουν την πλήρη επικοινωνία με τους καθολικούς και να κοινωνήσουν εκ του αυτού ποτηρίου, αλλά δεν επέτρεψε ο Θεός…»

______
(*) Ο πατριάρχης Βαρθολομαίος μια που εύκολα βάζει το επιτίμιο της ακοινωνησίας στους άλλους και όχι στον ευατό του, που συμπροσεύχεται με όλους τους διαβόλους, έβαλε το επιτίμιο της ακοινωνησίας και στον τότε πατριάρχη Ιεροσαλύμων! Αν θυμόμαστε καλά, το έβαλε κάποιο διάστημα και στον αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο.
___________________________
ΣΗΜΕΡΑ H ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΠΙΣΤΕΩΣ ΑΝΕΥ ΕΜΠΟΔΙΩΝ ΕΠΙΤΕΛΕΙΤΑΙ.
  • Έφτασαν «ορθόδοξοι επίσκοποι» να υποδέχονται τον Πάπα με το «ευλογημένος ο ερχόμενος εν ονόματι Κυρίου»!!!! Και εκείνος ο δαίμονας είπε·
  • «Eλπίζω ότι δε θα είναι μακριά η ημέρα που θα γιορτάσουμε την ένωση του κοινού ποτηρίου καθολικοί και ορθόδοξοι μαζί».
  • Ο Θεός να βάλει το χέρι του και να μας σώσει από τα επισκοπίδια, που κάνουν τούμπες μπροστά στον πάπα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά

  Ἕκαστον μέλος τῆς ἁγίας σου σαρκός ἀτιμίαν δι' ἡμᾶς ὑπέμεινε τὰς ἀκάνθας ἡ κεφαλή ἡ ὄψις τὰ ἐμπτύσματα αἱ σιαγόνες τὰ ῥαπίσματα τὸ στό...