Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσίν· μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν, καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.

Πέμπτη, Νοεμβρίου 03, 2011

Μαμά... πεινάω!

27.10.2011
Υστερα από 22 χρόνια ανθρωπιστικής δράσης με συνεχή ταξίδια σε κάθε γωνιά του πλανήτη, οι 600 Ελληνες «Γιατροί του Κόσμου» αποφάσισαν να μην περάσουν φέτος τα σύνορα, αλλά να σταθούν στο πλευρό των χιλιάδων συμπολιτών τους, που πλήττονται από την οικονομική κρίση και την ανεργία. Αιτία της απόφασής τους ήταν η εκτίναξη του αριθμού των Ελλήνων που επισκέπτονται τον τελευταίο χρόνο τα πολυιατρεία της οργάνωσης, αλλά και η συνεχώς αυξανόμενη ζήτηση για φάρμακα, τρόφιμα και είδη πρώτη ανάγκης.

«Το “μαμά, πεινάω” επέστρεψε στη χώρα μας, όσο κι αν φαίνεται δύσκολο να το πιστέψει κανείς» σημείωσε ο πρόεδρος της οργάνωσης Νικήτας Κανάκης και εξήγησε: «Σε σύνολο 30.000 ανθρώπων που ζήτησαν από εμάς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη από τις αρχές του έτους, το ποσοστό των Ελλήνων φτάνει το 30%, έναντι μόλις 6%-7% που ήταν το 2010. Είναι άνθρωποι κάθε ηλικίας, χαμηλοσυνταξιούχοι, νέοι, οικογενειάρχες, άνεργοι, ασθενείς με χρόνιες παθήσεις, που έρχονται στα ιατρεία μας ακόμα και με συνταγές από νοσοκομεία, προκειμένου να κρατήσουν τα χρήματα της συμμετοχής τους για το ψωμί της εβδομάδας. Εκείνο που μας σοκάρει περισσότερο, όμως, είναι ότι πολλοί μας ζητούν ακόμα και τρόφιμα».

Οι Ελληνες «Γιατροί του Κόσμου» ανακοίνωσαν χθες την έναρξη εκστρατείας συγκέντρωσης τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης, που θα κορυφωθεί στα τέλη Δεκεμβρίου με τη δημιουργία ενός χριστουγεννιάτικου δέντρου από κουτιά με γάλα στην πλατεία Κοτζιά. «Πέρυσι είχαμε στείλει 5-6 κοντέινερ με τρόφιμα στην Ουγκάντα. Φέτος αλλάζουμε προσανατολισμό, τα θέλουμε για την Ελλάδα. Η φτώχεια έχει πρόσωπο, οι ανάγκες αυξάνονται συνεχώς. Είναι στο χέρι μας να μην αποδειχθεί φονικός ο χειμώνας του 2012» λέει το μέλος του Δ.Σ. της οργάνωσης Γιάννης Μουζάλας.

Οι Ελληνες «Γιατροί του Κόσμου» απευθύνουν έκκληση για φάρμακα, αναλώσιμα υλικά (γάζες, επίδεσμοι, σύριγγες) και βασικά είδη διατροφής, όπως ρύζι, όσπρια, λάδι, μακαρόνια και γάλα, προκειμένου να τα μοιράσουν σε δεκάδες χιλιάδες συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη. Την προσπάθειά τους στηρίζουν και συνάδελφοί τους από 18 παραρτήματα της οργάνωσης σε όλο τον κόσμο, μεταξύ των οποίων και γιατροί από τη Γερμανία.

«Είναι παρήγορο ότι κόντρα στο κλίμα που επικρατεί υπάρχουν, ακόμα και στη Γερμανία, άνθρωποι πρόθυμοι να βοηθήσουν» αναφέρει ο κ. Κανάκης, που σήμερα το μεσημέρι πετάει για το Βερολίνο, για να συναντηθεί με τους εθελοντές συναδέλφους του.


Γεράσιμος Κόντος
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 27-10-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά

  Ἕκαστον μέλος τῆς ἁγίας σου σαρκός ἀτιμίαν δι' ἡμᾶς ὑπέμεινε τὰς ἀκάνθας ἡ κεφαλή ἡ ὄψις τὰ ἐμπτύσματα αἱ σιαγόνες τὰ ῥαπίσματα τὸ στό...