Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσίν· μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν, καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.

Δευτέρα, Νοεμβρίου 07, 2011


Ο Σεβάσμιος π.Τρύφων, Ηγούμενος της Ι. Μονής του Ελεήμονος Σωτήρος στην Νήσο Βασόν στον Κόλπο Πιουτζέτ κοντά στην πόλη Σηάτλ, της Πολιτείας Ουάσιγκτον, ΗΠΑ, μας παρέχει μια ουσιαστική υποστήριξη και μια καθοδήγηση κύρους, για ένα επωφελή πνευματικό βίο στον σημερινό κόσμο.
Τού π. Τρύφωνα, Ηγουμένου τής Ι. Μονής τού Ελεήμονος Σωτήρος τού Σηάτλ

Ο Δυτικός κόσμος έχει εισέλθει σε μια περίοδο παρακμής, ξεφεύγοντας κατά πολύ από τις Χριστιανικές του ρίζες. Με την Ευρωπαϊκή Ένωση να αρνείται την ιστορική και πολιτισμική κληρονομιά των κρατών-μελών της, κυριαρχεί πλέον ένας κόσμος βασισμένος στην εκκοσμίκευση. Αυτό, μαζί με την μαζική εισροή ανθρώπων από Ισλαμικές χώρες σε μια εποχή όπου ο ρυθμός γεννήσεων των ιθαγενών βρίσκεται σε ρεκόρ χαμηλό σημείο όλων των εποχών, απειλή την ίδια την ύπαρξη του Δυτικού πολιτισμού.

Οι αφελείς θέλουν να πιστέψουμε πως ζούμε σε μια εποχή διαφωτισμού, με τα σύνορα να υποχωρούν και τους λαούς να ενώνονται. Αγνοούν την άθλια κατάσταση των Χριστιανών Κοπτών της Αιγύπτου, των οποίων οι ναοί πυρπολούνται σε μεγάλο αριθμό, όπου νεαρές Κόπτισσες γυναίκες απαγάγονται και βιάζονται, και ιερείς, επίσκοποι και οποιοσδήποτε αναγνωρίζεται ως Χριστιανός να είναι εύκολοι στόχοι για επιθέσεις και φόνους. Περιφρονεί την αυξανόμενη δίωξη των Χριστιανών σε ολόκληρη την Μέση Ανατολή.

Η κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας κατασκευάζει Ισλαμικά Κέντρα κοντά σε πανεπιστημιακές κοινότητες σε ολόκληρη την επικράτεια των ΗΠΑ και της Ευρώπης. Και ενώ υποτίθεται πως κάνουν προσπάθειες για «Ισλαμικά δικαιώματα», στην πραγματικότητα επιζητούν την είσοδο νεαρών Δυτικών στο Ισλάμ. Ενώ απαιτούν να επιτρέπεται στους Μουσουλμάνους η ημερήσια πενταπλή προσευχή μέσα στους χώρους εργασίας και στα πανεπιστήμια, απαγορεύουν στους Εβραίους και τους Χριστιανούς το δικαίωμα να χτίσουν συναγωγές και εκκλησίες σε Μουσουλμανικές χώρες.

Πολιτικές φιγούρες σε ολόκληρη την Δυτική Ευρώπη και τις ΗΠΑ έχουν επιδοθεί στο να αποκαλούν προκατειλημμένους Ισλαμοφόβους τον οποιονδήποτε τολμήσει να ξεστομίσει προειδοποιητικά λόγια, ενώ περιφρονούν τον απερίφραστο διωγμό των Χριστιανών σε ολόκληρο τον Μουσουλμανικό κόσμο. Έχει γίνει σύνηθες φαινόμενο να δέχονται επίθεση οι Χριστιανοί σε Μουσουλμανικές χώρες και να το προσπερνούν ως πράξη ελάχιστων εξτρεμιστών, και όμως, δεν ακούμε καμμία καταδίκη από Ιμάμηδες για την αυξανόμενη προκατάληψη που βιώνουν οι Χριστιανοί. Αν οι επιθέσεις εναντίον των Χριστιανών απλώς γίνονται από ελάχιστους Ισλαμικούς εξτρεμιστές, γιατί δεν υψώνουν τις συλλογικές φωνές τους οι Ιμάμηδες, επικρίνοντας την βία των ομόθρησκών τους εναντίον των Χριστιανών γειτόνων τους;

Ίσως ήρθε ο καιρός να απαιτήσουμε την ανέγερση εκκλησίας ή συναγωγής σε κάθε Μουσουλμανική χώρα, πριν κατασκευαστούν νέα Μουσουλμανικά τεμένη σε δικές μας πόλεις. Αν η Σαουδική Αραβία θέλει να συνεχίσει να χρηματοδοτεί νέα τεμένη στις Ηνωμένες Πολιτείες, ίσως θα έπρεπε να απαιτήσουμε το δικαίωμα να χτίζουμε εκκλησίες στην Σαουδική Αραβία.

Είναι σημαντικό να θυμόμαστε πως το Ισλάμ δεν μπορεί να διαχωρισθεί από την πολιτική. Ο νόμος της Σαρία – ο οποίος συγκροτεί το πολιτικό και κοινωνικό πλαίσιο της Ισλαμικής διδασκαλίας – είναι ασύμβατος με την Δημοκρατία. Η «Αραβική Άνοιξη» (στμ: επαναστατικό κύμα διαμαρτυριών του Αραβικού κόσμου που ξεκίνησε την 18/12/2010) το αποδεικνύει αυτό το γεγονός, με την Ισλαμική απροθυμία να επιτρέπεται στους Χριστιανούς Κόπτες η ελευθερία να εκδηλώνουν την πίστη τους ανοιχτά. Δεν είναι υπερβολή, το να συγκρίνεται το Ισλάμ με τον Φασισμό. Μην ξεχνάτε πως το Αφγανιστάν ήταν κάποτε Βουδιστικό έθνος, και η Τουρκία και το Σουδάν ήταν Χριστιανικά έθνη. Το Ισλάμ δεν αφήνει χώρο για οποιοδήποτε άλλη θρησκεία πλην του Ισλάμ. Η Δυτική κοσμική θεώρηση της θρησκείας δεν μπορεί να επιβιώσει μέσα στην ανάπτυξη μιας πίστεως που είναι ταυτόχρονα πολιτική ιδεολογία και θρησκεία. Ούτε μπορούμε εμείς ως Χριστιανοί να αρνηθούμε να μοιρασθούμε την πίστη μας, με το να είμαστε επαναπαυμένοι. Το ιερατικό λειτούργημα δεν είναι το χάϊδεμα αυτιών, αλλά το πλησίασμα ψυχών για να αφυπνισθούν προς την αλήθεια.

Ο κατήφορος του Χριστιανισμού πρέπει να αντιστραφεί, και ο μόνος τρόπος που μπορεί να γίνει αυτό είναι αν εκείνοι που συνεχίζουν να είναι ενεργοί Χριστιανοί γίνουν ιεραπόστολοι και να δίνουν μαρτυρία για τον Ιησού Χριστό. Οι Μουσουλμάνοι μετανάστες που έχουν μετακομίσει στην χώρα αυτή δεν πρέπει να παραγκωνισθούν, ή να τους ζητηθεί να εγκαταλείψουν τις ακτές μας. Τους αξίζει όμως η ευκαιρία να ακούσουν το Ευαγγέλιο του Ιησού Χριστού.

Η Μουσουλμανική κατανόηση του Χριστιανισμού έχει μαγαρισθεί από τις ψεύτικες διδασκαλίες μεταμφιεσμένες ως Χριστιανικές. Αυτή η ψευδής εικόνα του Χριστιανισμού, σε συνδυασμό με το κλίμα παρακμής που έχει αγκαλιάσει ο εκκοσμικευμένος Δυτικός κόσμος, δεν προσφέρει το παραμικρό στον ακόλουθο του Ισλάμ. Μόνο μια αγαπητική μαρτυρία της αλήθειας πως εν Χριστώ έχουμε μια απ’ ευθείας σχέση με έναν προσωπικό Θεό που μας αγαπά και μας προσφέρει κάτι που αλλάζει την ζωή μας και είναι αιώνιο, και έχει την έλξη που θα προσελκύσει τους Μουσουλμάνους στον Χριστό.
Με αγάπη εν Χριστώ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά

  Ἕκαστον μέλος τῆς ἁγίας σου σαρκός ἀτιμίαν δι' ἡμᾶς ὑπέμεινε τὰς ἀκάνθας ἡ κεφαλή ἡ ὄψις τὰ ἐμπτύσματα αἱ σιαγόνες τὰ ῥαπίσματα τὸ στό...