Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσίν· μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν, καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.

Παρασκευή, Νοεμβρίου 25, 2011

Ορθόδοξη πρωτοβουλία "κοντά στους άνεργους"

Ιεραποστολή, & εκεί από Εγκόλπιο

Η πρωτοβουλία της Εστίας Πατερικών Σπουδών αποτελεί υπόδειγμα Ορθόδοξης χριστιανικής πράξης αγάπης και αλληλεγγύης. Περιμένουμε, άμεσα, να υιοθετηθεί από την Αρχιεπισκοπή, τις Ιερές Μητρόπολεις, τις ενορίες, τα μοναστήρια και τις χριστιανικές αδελφότητες. Να δημιουργηθούν άμεσα ανάλογοι κατάλογοι για την Αττική, τη Θεσσαλονίκη και ευρύτερες περιφέρειες ( πχ Δυτική Μακεδονία κλπ ), με συνεργασία Επισκόπων, ιερέων και λαϊκών.


Το διάβασα στο φιλικό ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ και χάρηκα πολύ για την ευαισθησία όλων των παραγόντων της ΕΣΤΙΑΣ ΠΑΤΕΡΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ η οποία έκανε το επόμενο βήμα και εφαρμόζει ρητά την Ευαγγελική διδασκαλία περί αγάπης και συμπόνιας.

Σημερα παρουσιάζεται ΜΟΝΑΔΙΚΗ ευκαιρία στην Διοικούσα Εκκλησία να αναλάβει τα ηνία στην καθοδήγηση του δύστυχου έθνους. Είναι επιτακτική η ανάγκη να ΟΡΓΑΝΩΘΕΙ ο θεσμός της ΕΝΟΡΙΑΣ και οι Εφημέριοι να βγουν από τα στενά όρια των γνωστών και φίλων ώστε να αγκαλιάσουν ΕΜΠΡΑΚΤΩΣ τον ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΕΝΟΡΙΤΗ έχει ανάγκη! Είναι επίσης αναγκαίο ο κάθε κληρικός να βγει εις ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ όσων δυστυχούν στην Ενορία του! Ο ΚΑΘΕ άνεργος ενορίτης έχει ανάγκη ΚΑΙ από τον “καλόν λόγον” και από ένα πιάτο φαΐ. Για κάθε ψυχική καταπόνηση, απογοήτευση, αυτοκτονία έχει τεράστια ευθύνη ο κάθε κληρικός που δεν βγήκε εις συνάντηση του συνανθρώπου του!

Η ΕΣΤΙΑ ΠΑΤΕΡΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ έκανε το βήμα που έπρεπε να κάνει πρώτη η Διοικούσα Εκκλησία. Εύχομαι ολόψυχα την κίνηση αυτή να την μιμηθούν και άλλοι φορείς αλλά πρώτα απ’ όλους η κάθε Ενορία της Επικράτειας.

ΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ
“ΕΣΤΙΑ ΠΑΤΕΡΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ”
ΟΔ. ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΥ 10 ΜΑΡΟΥΣΙ
Τηλ.: 2108025211
Fax : 2108025227
Email: estiapm@gmail.com

Κοντά στους ανέργους

«Πας ο ζητών εὑρίσκει και τω κρούοντι ανοιγήσεται»

Οι εταίροι της ΕΣΤΙΑΣ ΠΑΤΕΡΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ κατανοώντας τα σημερινά μεγάλα οικονομικά, κοινωνικά καί πολιτικά προβλήματα της χώρας μας, αποφάσισαν μαζί με τους συνεργάτες τους, κατά τη συνεδρίαση της 21-10-2011, να συμβάλουν στην ἀντιμετώπιση της ανεργίας, που τόσο βάναυσα μαστίζει την πατρίδα μας και ιδιαίτερα τις ασθενέστερες κοινωνικές τάξεις και τους νέους.

Στά πλαίσια αὐτῆς τῆς προσπάθειας ἀποφασίστηκαν:

1. Δημιουργία καταλόγου ἐργοδοτῶν.
Δηλαδή ἀνθρώπων πού ἔχουν ἀνάγκη καθαριστριῶν, ἀποκλειστικῶν μέ ἐμπειρία κατ’οἶκον φροντίδας ἀσθενῶν, ἡλικιωμένων, ἀνηλίκων παιδιῶν, ἀλλά καί ἐπιστημόνων, καθηγητῶν, καλλιτεχνῶν καί τεχνικῶν ὅλων τῶν εἰδικοτήτων.

2. Δημιουργία καταλόγου ἀνέργων, ὅσων θά εἶχαν τήν δυνατότητα νά ἀνταποκριθοῦν στίς ἀπαιτήσεις τῶν ἀνωτέρω, μέ σχετική κατόπιν συνεννοήσεως λογική ἀμοιβή καί μέ ἀπασχόληση ἀναλόγως τῶν ἀναγκῶν, μηνιαία, ἡμερήσια, ὡριαία κλπ.

3. Ἐνημέρωση τῶν ἐνδιαφερομένων καί τῶν δύο κατηγοριῶν γιά τά παραπάνω ἀπό τήν Ε.Π.Μ. καί στή συνέχεια συνεννόηση μεταξύ τους χωρίς ἄλλη μεσολάβηση ἤ οἰκονομικά ἀνταλλάγματα ἐκ μέρους τῆς Ε.Π.Μ.

4. Τέλος, ἀνακοίνωση ἀπό τό Συμβούλιο τῆς ΕΣΤΙΑΣ μετά ἀπό προσεκτική μελέτη, τῶν διαδικασιῶν πού θά τηρηθοῦν γιά τήν ὑλοποίηση τῆς ἀνωτέρω διακονίας τῆς Ε.Π.Μ. μέ γνώμονα τήν διαφάνεια, τήν ἀντικειμενικότητα καί πάντα μέσα στά πλαίσια τῆς ἐν Χριστῶ ἀγάπης.

(Μέρες & Ώρες εξυπηρετήσεως ενδιαφερομένων: Δευτέρα και Τετάρτη 11:00-13:00 ἤ 18:00-20:00)

"Νεκρός": Για να μην παρεξηγούμαστε, προσθέτω μια αναφορά από τη μητρόπολη Γλυφάδας για το έργο αγάπης της Εκκλησίας, που είναι τεράστιο σε πανελλήνια βάση. Αυτά που αναφέρει ο μητροπολίτης Παύλος, με παραλλαγές ίσως, γίνονται σε κάθε μητρόπολη.


Να φορολογηθεί η Εκκλησία ή όχι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά

  Ἕκαστον μέλος τῆς ἁγίας σου σαρκός ἀτιμίαν δι' ἡμᾶς ὑπέμεινε τὰς ἀκάνθας ἡ κεφαλή ἡ ὄψις τὰ ἐμπτύσματα αἱ σιαγόνες τὰ ῥαπίσματα τὸ στό...