Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσίν· μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν, καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.

Δευτέρα, Νοεμβρίου 07, 2011

Η ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΗ ΠΤΩΧΕΥΣΙΣ ΑΛΛΟΘΙ ΔΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΙΝ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΜΑΣ.




ΠΑΤΗΡ ΠΑΪΣΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΑΓΙΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΠΑΛΑΜΑ {Φιλώτα} ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Σκηνοθέτης στο στήσιμο του παγκοσμίου αυτού δράματος, πού ορίζει τα σενάρια, δίνει τούς ρόλους, μεθοδεύει τις ενέργειες και ενορχηστρώνει τις ανακατατάξεις, είναι ό διεθνής Σιωνισμός. Τούς ρόλους αναμφισβήτητα υποδύονται άλλοι. Πρωταγωνιστούν και εδώ, ως "ηθοποιοί"- μασκαράδες, οι ισχυροί της γης. Αυτός όμως πού κινεί τα νήματα διαπλεκόμενος με τις μεγάλες δυνάμεις, τις ποικίλες ομάδες και οργανώσεις της "Νέας Εποχής", για να επιτύχει το
προσδοκώμενο, την παγκόσμια πολιτικοοικονομική και θρησκευτική καταδυνάστευση, είναι ό ίδιος πού σταύρωσε τον Χριστό! Συνειδητοποιούμε άραγε ότι υπάρχει και αύτη η οπτική γωνία, υπό την όποια κυρίως θα πρέπει να δούμε όσα συμβαίνουν στην πατρίδα μας, πρώτα οικονομικά σε σχέση με την ΕΕ και το ΔΝΤ, και στην συνέχεια σε θέματα Εθνικής πολιτικής;
Πίσω δηλαδή από την οικονομική κρίση ή μάλλον με το άλλοθι της πτώχευσης, χτύπησαν την Ελλάδα στην πνευματική της καρδιά. Μα! -θα πείτε- όλος ό κόσμος μαστίζεται από την οικονομική κρίση, σενάρια συνομοσιολογίας θα συζητούμε; Είναι πλέον χιλιοειπωμένο αυτό πού ό Χένρυ Κίσσινγκερ, ως ύπο εξωτερικών των Η.Π.Α, δήλωσε ανοιχτά το Σεπτέμβριο τοϋ 1994: «Ό Ελληνικός λαός είναι δυσκολοκυβέρνητος και γι' αυτό πρέπει να τον πλήξουμε βαθιά στις πολιτισμικές του ρίζες. Τότε Ίσως συνετισθεί. Εννοώ, δηλαδή, να πλήξουμε τη γλώσσα, τη θρησκεία, τα ιστορικά και πνευματικά του αποθέματα, ώστε να εξουδετερώσουμε κάθε δυνατότητα του να αναπτυχθεί, να διακριθεί, να επικρατήσει...». Αλλως τε το βλέπουμε στην πράξη με αυτά πού συμβαίνουν στην πατρίδα μας. Πρέπει να είμαστε τελείως ανόητοι, για να μη καταλαβαίνουμε πού μάς πηγαίνουν

Για την Ελλάδα όμως το παιχνίδι παίχτηκε λίγο διαφορετικά. Δεν χρειάστηκαν τα όπλα, διότι χάσαμε με την πολιτική και την νοοτροπία μας τις τελευταίες δεκαετίες ότι δεν χάσαμε στο παρελθόν με τούς πολέμους. Είναι αυτονόητο πώς μια ένοπλη επέμβαση από τούς ιμπεριαλιστές σήμερα στην Ελλάδα της Ενωμένης Ευρώπης σαφώς θα ήταν αδικαιολόγητη και βέβαια θα παραβίαζε το δίκαιο πού διέπει την σχέση των χωρών-μελών της. Προκειμένου λοιπόν να επιτύχουν τον καταχθόνιο σκοπό τους, αποφεύγοντας όμως το σκάνδαλο πού θα τούς εξέθετε, έπρεπε να εφαρμόσουν ένα άλλο είδος πολέμου, τον οικονομικό πόλεμο. Προς τούτο τί διαβουλεύθηκαν; Αποφάσισαν να μάς χειραγωγήσουν στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Έπρεπε όμως να παρουσιάσουν τον εχθρό ως φίλο πού προσφέρει δώρα και ασφαλώς να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις, για να εισάγουν το "δώρο". Επομένως, τούς χρειαζόταν και εδώ ο οδοστρωτήρας της Παγκοσμιοποίησης. Έτσι, αφού ετοίμασαν το έδαφος και στην Ελλάδα, στα πλαίσια της ισοπέδωσης των Εθνικών Οικονομιών, πού θέλουν να υποτάξουν στον "μεγάλο αδελφό", έπειτα με το άρμα των συμβάσεων έσυραν πρώτα μέσα στην Ελλάδα, άτι όλη την Ευρώπη, το «άλογο» του ΔΝΤ, για να πολεμηθούμε πλέον εκ των έσω και σε θέματα εθνικής πολιτικής. Αυτός ήταν ό στόχος τους. Διότι δεν είναι δυνατό να δεσμεύεσαι σε θέματα οικονομικής πολιτικής και να μένεις ελεύθερος στις επιλογές σου σε ζητήματα εθνικής πολιτικής. Αυτά πηγαίνουν πακέτο! Το ζήτημα δεν είναι μόνο ότι δεν υπήρχε πραγματικός λόγος να δεχτούμε το άλογο δώρο τοϋ εβραϊκού, στην πραγματικότητα, αυτού ταμείου - , αυτό την δουλειά του έκανε- αλλά το ότι, ενώ αναντίρρητα υπήρχαν και διαφορετικές λύσεις, οι εναλλακτικές επιλογές, δεν θέλησαν οι πατροναρισμένοι πολιτικοί μας να τις αποδεχθούν, όταν ομολογουμένως τούς έγιναν προτάσεις από Ρωσία και Κίνα.
Χρειάζεται να εξηγήσουμε με ποιό τρόπο ολάκαιρη η οικουμένη πέρασε στην ομηρία των κεφαλαιοκρατών και ειδικά των τραπεζιτών; Γνωρίζουμε τί συνέβη και παρέδωσε το αμερικανικό Κογκρέσο -από τον προηγούμενο ακόμη αιώνα- την οικονομία στους τραπεζίτες ακυρώνοντας την αρμοδιότητα του να εκδίδει το αμερικανικό νόμισμα και να το καθορίζει την αξία του, μολονότι ήταν κατοχυρωμένη συνταγματικά; Αν είμαστε ενημερωμένοι σχετικά με το πώς ιδρύθηκε η Αμερικανική Ομοσπονδιακή Τράπεζα, τί παιχνίδι στήθηκε με το νόμο τοϋ 1913 στην Αμερική και τί ρόλο έπαιξαν
Είναι πλέον κοινή διαπίστωση, για όσους παρακολουθούν την επικαιρότητα διαθέτοντας πνευματικό αισθητήριο ότι στα πλαίσια της Παγκοσμιοποίησης υπάρχει μια στρατηγική άλωσης της εθνικής ίδιοπροσωπίας των λαών, για να διαμορφωθεί προγραμματισμένα και ολοκληρωτικά μια πλανητική συνείδηση για όλη την ανθρωπότητα. Τούτο, διότι το να κρατά κάθε λαός την πνευματική και την πολιτισμική του κληρονομιά είναι σοβαρό εμπόδιο στην "Νέα τάξη πραγμάτων", προκειμένου να επιτευχθεί παγκόσμια πολιτική, οικονομική και θρησκευτική διακυβέρνηση. Συνεπώς, αποβαίνει στόχος της "Νέας Εποχής" να πέσουν τα κάστρα πού διαφυλάσσουν την πολιτισμική ταυτότητα των εθνών.
Με αυτή την θεώρηση και συνάμα με την επίγνωση της αποικιοκρατικής νοοτροπίας και της σκοπιμότητας των μεγάλων δυνάμεων, πού κατευθύνονται βέβαια από τον Διεθνή Σιωνισμό και την «Νέα Εποχή», εξηγούνται πολλά από τα γεγονότα πού συμβαίνουν στις μέρες μας στο πολιτικό, οικονομικό και θρησκευτικό πεδίο, καθώς και σε επίπεδο κρατών. Οπωσδήποτε, οι άνθρωποι στην εποχή μας, με τα μέσα πλέον πού υπάρχουν, ενημερώνονται πληθωρικά για τα δρώμενα παγκοσμίως. Πόσο όμως αντιλαμβάνονται με σαφήνεια τις προθέσεις και την σκοπιμότητα εκείνων πού ορίζουν ανθρώπινα τις τύχες των λαών; Οι περισσότεροι, μάλλον, απλώς και απαθώς παρακολουθούν τα ειδησεογραφικά δελτία, ικανοποιώντας κυρίως την περιέργεια τους και σκοτώνοντας την ώρα τους, χειραγωγούμενοι μάλιστα από την δημαγωγία των καναλιών πού μάς θέλουν κατευθυνόμενους, χωρίς να ενδιαφέρονται να αναλάβουν ρόλο ενάντια στο κακό έμπρακτα. Ακόμη και το Χριστεπώνυμο πλήρωμα είναι μουδιασμένο, δεν έχει αφυπνισθεί, ούτε και έχει το σφρίγος να παλέψει. Μάς έχουν ναρκώσει! Οι λέοντες έγιναν γατάκια, πού χασμουριούνται στην πολυθρόνα. Γι' αυτό, κυρίως, δεν έχουν οι Έλληνες εμπιστοσύνη στην πολιτική και πνευματική ηγεσία. Νιώθουν προδομένοι, με έντονη αίσθηση πικρίας και απογοήτευσης. Δεν υπάρχει πια στις ψυχές πνεύμα ζέον, αίσθημα θυσίας και αυταπάρνησης. Δίχως άλλο, τα ΜΜΕ παραπληροφορούν συστηματικά τον κόσμο αποπροσανατολίζοντας την κοινή γνώμη και δεν αφήνουν περιθώρια στον σύγχρονο άνθρωπο ούτε καν να σκεφτεί. Είναι συνταρακτική ή ομολογία του άρχισυντάκτου κ. Τζον Σουίντον των «NEW YORK TIMES"Είναι δουλειά και καθήκον κάθε δημοσιογράφου να καταστρέφει την αλήθεια, να ψεύδεται, να διαστρεβλώνει, να εξυβρίζει, να κολακεύει γονυπετής τον Μαμωνά και να πουλάει την πατρίδα του για τον άρτο τον επιούσιο... Είμαστε υποτελείς, όργανα των πλουσίων πού βρίσκονται στο παρασκήνιο. Είμαστε καραγκιόζηδες". Υπάρχει όμως και ή ευθύνη πού αναλογεί στον καθένα μας, να ενημερωθούμε και να ενημερώσουμε, κυρίως όμως να μπούμε στον αγώνα.

Πάντως ή εφαρμογή τοϋ σχεδίου της παγκόσμιας αυτής σιωνιστικής κυβερνητικής αρχής, πού προωθείται και αναπτύσσεται στα πλαίσια της «Νέας Εποχής», σκοντάφτει πρακτικά στην δυναμική αντίσταση πού προβάλλει ή Ορθόδοξη Εκκλησία σε όλη την οικουμένη. Είναι ολοφάνερο ότι το μεγάλο τους πρόβλημα και εμπόδιο στα σχέδια τους είναι ό Ορθόδοξος κόσμος. Ιδιαίτερα δε η ελληνορθόδοξη Παράδοση, πού ξεπετάχθηκε στην πατρίδα μας ως ή ακατάλυτη φύτρα από την θεσμική συμπόρευση Κράτους και Εκκλησίας αιώνες τώρα δημιουργώντας την Ρωμιοσύνη. Αυτός είναι ό στόχος που θέλουν να χτυπήσουν. Δίκαια λοιπόν έλεγε ό αγωνιστής Στρατηγός Μακρυγιάννης: «ότι αρχή και τέλος, παλαιόθεν και ως τώρα, όλα τα θερία πολεμούν να μάς φάνε...».
"Αν πετύχουν να βγάλουν έξω από το «παιχνίδι» τούς ορθόδοξους Έλληνες, έπειτα ό δρόμος τους ανοίγεται διάπλατα, διότι δεν υπάρχουν δυνάμεις αντιστάσεως. Το ηρωικό φρόνημα υπάρχει και διαπνέει αυτούς πού ζουν με αληθινή πίστη! Ή Εκκλησία, με το ότι σέβεται την ιστορική κληρονομιά των λαών και συνάμα τούς παρέχει τις πνευματικές δυνάμεις για να εδραιωθεί ή εθνική τους ιδιοπροσωπία, ώστε να διασωθούν, αποτελεί γι'αυτούς το μεγαλύτερο εμπόδιο. Βλέπετε στα ορθόδοξα κράτη δεν υπάρχει πτυχή τού ιδιωτικού και δημόσιου βίου, πού να μη διαποτίζεται από τα νάματα της χριστιανικής πίστεως. Για τον λόγο αυτό προσπαθούν να την αχρηστεύσουν. Γι' αυτό την συκοφαντούν εύκαιρος - άκαίρως, τώρα μάλιστα με την υπάρχουσα τάχα εκκλησιαστική περιουσία, την οποία αφήρεσαν σταδιακά αφήνοντας μόνο ψίχουλα.
Οπωσδήποτε, σήμερα στην κοινωνία των πληροφοριών μαθαίνουμε ποιοί είναι οι ισχυροί της γης πού άλλοτε αφιονίζουν τον μουσουλμανικό κόσμο, ενίοτε διαμελίζουν κράτη, ανεβάζουν και κατεβάζουν κυβερνήσεις, στήνουν δικτατορίες, και γενικά μετέρχονται κάθε μέσο, προκαλώντας οι ίδιοι βασικά τις γεωπολιτικές εξελίξεις της οικουμένης, αλλά και την χρεωκοπία κρατών, καθώς και την χειραγώγηση τους από τούς οικονομικούς κολοσσούς. Μολαταύτα φαίνεται, οι περισσότεροι τουλάχιστον, να αγνοούμε ποιοι είναι πίσω από αυτούς και ποιά είναι ή προοπτική της καθολικής αυτής ακαταστασίας και των ραγδαίων ανάκατα τάξεων. Βλέπουμε άραγε ότι τα πράγματα οδεύουν στην υποδούλωση και υπόταξη των λαών σε μια παγκόσμια καταδυναστευτική διακυβέρνηση πού στήνει τούς μηχανισμούς της, με πρόσχημα τα ανθρώπινα δικαιώματα, τις ελευθερίες, την ειρήνη, την ενότητα, την δημοκρατία, την κοινωνική ανισότητα, την καταπολέμηση της φτώχειας και τόσες άλλες προφάσεις, άποδομώντας συστηματικά ή ίδια, ως αόρατη αρχή, τις θεμελιώδεις άξιες σ' όλη την υφήλιο; Το ότι, βέβαια, έχουν σχεδιάσει την κατάλυση της ελευθερίας μας δεν σημαίνει ότι θα δυνηθούν να πετύχουν και τούς στόχους τους. Απλώς εκδηλώνονται συν τω χρόνω οι προθέσεις και ή κακία τους ολοένα και περισσότερο. 'Άλλος, τελικά, είναι Εκείνος πού όντως κατευθύνει την ιστορία! Οι εργάτες της ανομίας δίχως αμφιβολία θα πάθουν αυτό -που λέει ο ψαλμωδός: «αποδώσει αυτούς Κύριος την ανομιών αυτών, και κατά την πονηριών αυτών άφανιεί αυτούς Κύριος ό Θεός».
Και για να δούμε τα πράγματα με τη σειρά, σε διεθνές επίπεδο, οι πλησίον μας αλλαγές, αυτές πού τουλάχιστον αντιλαμβανόμασταν, τεκταίνονταν μέχρι τώρα κυρίως κάτω από την Μεσόγειο. Φαίνεται όμως ότι πολύ γρήγορα θα έχουμε -τις εξελίξεις στο Αιγαίο. Αναμφισβήτητα πρόκειται για παρεμβάσεις των ισχυρών που μεθοδεύονται πρώτα παρασκηνιακά, υπό την αιγίδα των εβραϊκών λόμπυ, οι όποιες είναι συνήθης ή μάλλον πάγια τακτική, μολονότι υπάρχουν και προκλήσεις από τουρκικής πλευράς. Μήπως και οι άλλοτε Νατοϊκές πολεμικές επιχειρήσεις (1999) και τα εγκλήματα στην πρώην γειτονική Γιουγκοσλαβία δεν είχαν σκοπιμότητα στο Κοσσυφοπέδιο πού ήταν ή πολιτιστική και πνευματική κοιτίδα της Ορθόδοξης Σερβίας πού τώρα αποχαρακτηρίζεται χριστιανικά; Σήμερα, έπειτα από μια δεκαετία και πλέον, γίνονται φανερά τα σχέδια των ισχυρών, καθώς δυνάμεις κατοχής στο Κόσσοβο με το πρόσχημα των ειρηνευτικών δυνάμεων ΟΗΕ και ΝΑΤΟ προωθούν στην πραγματικότητα την σύσταση δεύτερου αλβανικού κράτους στα βαλκάνια αυτό είναι κάτι πού, ενώ δεν ακούγεται, τελικά πραγματώνεται.
Ή κρυφή αυτή ελίτ των Εβραίο-τραπεζιτών, πού είναι οι "μισθοφόροι" της Νέας Τάξης, συγκροτούν την στρατιά των περιβόητων αυτών κεφαλαιοκρατών που κινούν τα νήματα σε παγκόσμιο επίπεδο προκειμένου να δημιουργούν τις οικονομικές εξελίξεις υπονομεύοντας σαφώς την ικανότητα των κυβερνήσεων να θέτουν στόχους εθνικής πολιτικής. Έτσι, ενώ φαίνεται ότι αποφασίζουν τα κράτη, στην πραγματικότητα κυριαρχούν οι διεθνείς αυτοί οικονομικοί οργανισμοί.
Όντως, με την άνοδο τοϋ νέο-φιλελευθερισμού, ή απελευθέρωση τοϋ εμπορίου, ή ελεύθερη ροή κεφαλαίου διεθνώς, ή άρση των έλεγχων, οι συναλλαγματικές μάχες, καθώς και άλλοι παράγοντες, περιορίζουν σημαντικά το σύνολο των πολιτικών επιλογών πού θα μπορούσαν να έχουν τα κράτη. Άλλωστε υπάρχει σύμπλεγμα σχέσεων στα πεδία της οικονομίας και της πολιτικής και βέβαια βάζει σε προβληματισμό το ότι, ενώ διεθνοποιήθηκε ή οικονομία, μια και το χρηματιστηριακό κεφάλαιο αλωνίζει στις παγκόσμιες αγορές, ή εθνική πολιτική κάθε κράτους περιορίζεται τελικά. Και αυτό συμβαίνει τον τελευταίο καιρό στην Ελλάδα με το μνημόνιο, το μεσοπρόθεσμο και τον έφαρμοστικό νόμο. Αφού λοιπόν σε επίπεδο Ευρώπης δεσμευθήκαμε με τις συμβάσεις και τις συνθήκες και ακολουθήσαμε οικονομική πολιτική κατευθυνόμενη και προγραμματισμένη με την όποια μάς έφεραν εκεί πού ήθελαν, για να εισβάλει το ΔΝΤ στη χώρα μας, τώρα μάς πατρονάρουν όχι μόνο στην εκμετάλλευση των γεωφυσικών πηγών καθώς και άλλων οικονομικών πόρων αλλά και σε γεωπολιτικές ανακατατάξεις. Είναι λοιπόν ή δεν είναι εμπαιγμός να σχεδιάζονται με ύφος εμβρίθειας στρατηγικές εθνικής πολιτικής, την ώρα πού όλα είναι προαποφασισμένα και ξεπουλημένα;
Είναι πλέον γνωστό πώς λειτουργεί ό μηχανισμός της "Νέας Τάξης", για κρίσιμα διεθνή θέματα. - Οι αποφάσεις της λεγομένης Διεθνούς Κοινότητας παίρνονται από πρόσωπα της Νέας Εποχής, ηγετικά στελέχη παγκοσμίων οργανισμών πού συγκαλούν συσκέψεις πρώτα τύπου Μπίλντερμπεργκ εν κρύπτω και παραβύστω και στην συνέχεια'-όπως αποκαλύπτει ό συγγραφέας Αναστάσιος Δαρβερής- κάτω από τα φώτα της δημοσιότητας συγκαλούν διασκέψεις διαφόρων διεθνών οργανισμών και ανακοινώνουν τις ήδή είλημμένες αποφάσεις, οι όποιες το πολύ-πολύ υφίστανται κάποια επεξεργασία ως προς τις λεπτομέρειες τους. Έτσι είχε συμβεί και με την Συμφωνία Σέγκεν πού υπογράφτηκε στις 14 Ιουνίου τοϋ 1985 και έπειτα από τρία χρόνια τον Νοέμβριο τού 1988 ό Γάλλος γερουσιαστής Ρ. ΜASSON αποκάλυψε την σύναψη της. Το γεγονός πού αναμφισβήτητα δεν είναι το μοναδικό φανερώνει σαφώς ότι υπάρχει σκοπιμότητα και σχέδιο.
Να υπενθυμίσω αυτά πού δυστυχώς λησμονούμε: την σταδιακή υπονόμευση της ελληνικής γλώσσης, την παραχάραξη της ιστορίας μας από τα σχολικά βιβλία και την άνευ βιβλίων σήμερα εκπαίδευση, την ηλεκτρονική χειραγώγηση στην διαφθορά, τις καταλήψεις στα σχολεία και τα πανεπιστήμια, τον υποβιβασμό των παρελάσεων, την ανεξέλεγκτη εισροή λαθρομεταναστών, την ανέγερση Ισλαμικού τεμένους και σχολής, τα τουρκικά σίριαλ, την νέα αντιμετώπιση των πολυτέκνων, την αλλαγή του μαθήματος των θρησκευτικών σε θρησκειολογία, την απάλειψη του θρησκεύματος από τις ταυτότητες, την εξαφάνιση των ιερών εικόνων και συμβόλων από τα δημόσια κτήρια, τον περιορισμό των χειροτονιών. Χρειάζεται άραγε να αναφέρω το αυτόματο διαζύγιο, τον πολιτικό «γάμο», την αύξηση των φόρων, την μείωση των εισοδημάτων, την εκχώρηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας έκτος Ελλάδος, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, την καταπάτηση του εθνικού μας συντάγματος, την μέχρι εξαθλιώσεως κατάσταση των πολιτών της χώρας μας; Δίκαιο λοιπόν είχε ο Κόντογλου πού έλεγε: «...Μέ τα αποφάγια θέλετε να τραφεί ή χώρα πού θράφηκε και θρέφεται με την αμβροσία και με το πρόσφορο, και πού ήπιε και πίνει το νέκταρ και το αίμα του Χριστού από το δισκοπότηρο της Ορθοδοξίας; Αυτόν τον τιμημένο άρχοντα, τον Έλληνα, θέλετε να τον ξεγυμνώσετε από την βασιλίκια στολή του, και να τον ντύσετε με τα μουχλιασμένα όποφόρια των ξένων... Αφήστε τον να πεθάνει άρχοντας, σαν τον Παλαιολόγο, και όχι μασκαρεμένος. Να χει τουλάχιστον επάνω του δύο - τρεις πατρογονικές διαμαντόπετρες...».
Δεν θέλω να αναφέρω άλλα συμπτώματα του γκρεμίσματος της πατρίδος μας ό ημερήσιος και περιοδικός τύπος και το διαδίκτυο βρίθουν από αυτά. Θέλω μόνο να πω, πώς είναι ώρα αγώνος! Δεν φτάνει να' το πούμε. Πρέπει να βγούμε μπροστά. Αλλιώς θα είναι αργά. Τώρα χρειάζεται αποφασιστικότητα και γινάτι Μακρυγιάννη. Γράφει κάπου εκεί στα «Οράματα και Θάματα» ό σπουδαίος αυτός άνδρας και το περιστατικό πού «ό Κωλέττης και ή συντροφιά του και οι οπαδοί του και το σύστημα του το ξένο θέλαν να βάλουν σε ενέργειαν την θρησκείαν των δυτικών, του πάπα, και αρχίσανε εδώ να κάμουν σκολειά και κατηχούσαν τούς ανθρώπους και τους όρκιζαν στενό, και έφκιασαν μοναστήρι εις την Τήνο και εκκλησίες και άλλες πολλές ευκολίες εις τους οπαδούς τους, φεραν χρήματα και τα έξης, διό της φώτισης του Θεού και της βασιλείας του και ή φώτιση της Θείας-Πρόνοιας, τα μάθαινα, πήγα, πιάστηκα με τον Κωλέττη δι'αύτά, του είπα: Μεγάλον πατριωτισμόν έδειξες εις την πατρίδα, αρχή και τέλος- θα μάς διορθώσεις και την θρησκεία μας, του είπα όλα τα γνωρίζω- τήρα να μήν με κάμεις να σκοτώσω τα παιδιά μου μόνος μου και κάψω το σπίτι μου, και τότε θα κουβεντιάσουμε πλατύτερα. Τότε έβαλε να με δολοφονήσουν και άλλα τοιούτα εναντίον μου, απέτυχε σε όλα».
Αυτό λέμε και εμείς τώρα στους τωρινούς μας άρχοντες, πολιτικούς και εκκλησιαστικούς, πού συμφύρονται με τούς ανθέλληνες και αιρετικούς και έχουν δύο πρόσωπα και δύο γλώσσες, λέγοντας άλλα στον ελληνικό λαό και στο ποίμνιο και άλλα εκεί στην εσπερία: Ότι γίνεται δεν το χάφτουμε! Γνωρίζουμε πολύ καλά το παιχνίδι πού παίζεται. Προσέξτε μη βάλουμε το κεφάλι μας στον τορβά, και τότε θα μας δείτε και θα πάθετε!
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΤΥΠΟΣ


ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2011/11/blog-post_1773.html#ixzz1cyHtrJ00

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά

  Ἕκαστον μέλος τῆς ἁγίας σου σαρκός ἀτιμίαν δι' ἡμᾶς ὑπέμεινε τὰς ἀκάνθας ἡ κεφαλή ἡ ὄψις τὰ ἐμπτύσματα αἱ σιαγόνες τὰ ῥαπίσματα τὸ στό...