Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσίν· μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν, καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.

Σάββατο, Δεκεμβρίου 10, 2011

1000 Πατρινούς ταΐζει η Εκκλησία

Τα φιλόπτωχα ταμεία των ενοριών έχουν επιδοθεί σε αγώνα συγκέντρωσης αγαθών για να προσφέρουν στις οικονομικά αδύναμες οικογένειες                                       
Πηγή: Εφημερίδα ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ, της Γωγώς Κάραλη
Με στόχο να προσφέρουν ό,τι δυνατόν καλύτερο στους εμπερίστατους συνανθρώπους μας εργάζονται τις ημέρες αυτές οι ιερείς που είναι υπεύθυνοι για τα φιλόπτωχα ταμεία των ενοριών. Ο Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος έχει δώσει σαφείς οδηγίες στους ιερείς των ενοριακών φιλόπτωχων και τους π. Παναγιώτη Ταρσινό και π. Κωνσταντίνο Αθανασόπουλο του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου της Μητροπόλεως, ώστε να ετοιμαστούν τα δέματα με τα τρόφιμα, τα γλυκίσματα, τα παιχνίδια και τα άλλα αγαθά που θα προσφέρουν στους αναξιοπαθούντες οικογένειες, ζευγάρια και μοναχικά άτομα για να μπορέσουν να γιορτάσουν και αυτοί τα Χριστούγεννα.

Εκκλήσεις συμπολιτών για οικονομική ενίσχυση, προκειμένου να πληρώσουν το νοίκι και τους λογαριασμούς


0 Μητροπολίτης Πατρών κ Χρυσόστομος δέχεται εκκλήσεις συμπολιτών για να τους ενισχύσει οικονομικά η Εκκλησία0 Μητροπολίτης Πατρών κ Χρυσόστομος δέχεται εκκλήσεις συμπολιτών για να τους ενισχύσει οικονομικά η Εκκλησία
«Οι ανάγκες έχουν πολλαπλασιαστεί. Ήδη έχουν φθάσει τα 1.000, τα άτομα που καθημερινά σιτίζονται από τις τράπεζες αγάπης των ενοριών μας και διαπιστώνουμε πως συνεχώς οι ανάγκες πολλαπλασιάζονται. Μας ζητούν χρήματα για να μπορέσουν να αγοράσουν φάρμακα, να πληρώσουν το ενοίκιο του σπιτιού τους ή κάποιους από τους λογαριασμούς τους» τόνισε στην «Π» ο Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος.

«Εκτός από τις ενορίες μας συνεργαζόμαστε και με τον Δήμο Πατρέων στην τράπεζα τροφίμων, στην προετοιμασία των χριστουγεννιάτικων δεμάτων που θα διανεμηθούν τις παραμονές της γιορτής στις οικογένειες και τους μοναχικούς ανθρώπους. Η φροντίδα και η αγάπη για τους εμπερίστατους δεν είναι μια διαδικασία που γίνεται κάθε Χριστούγεννα και Πάσχα, είναι μια συνεχής διαδικασία, αφού τα προβλήματα των συνανθρώπων μας είναι διαρκή» παρατήρησε ο Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος. Πρόσθεσε δε, πως φέτος υπήρξε και μια άλλη ευλογία, αφού ένα γερμανικός οργανισμός απέστειλε στη Μητρόπολη Πατρών κάποια αναπηρικά καροτσάκια και μπαστούνια για αναπήρους, προκειμένου να τα διανείμει σε Ιδρύματα της πόλης και της περιοχής. «Ήταν μια προσπάθεια που έκανε ο αρχιμανδρίτης π. Φιλόθεος, μοναχός της Μονής Γηροκομείου, που λόγω των μεταπτυχιακών σπουδών του διακονεί στο Φράιμπουργκ της Γερμανίας και ο οποίος μίλησε στα μέλη του Οργανισμού αυτού, τους ευαισθητοποίησε και αυτοί μας έστειλαν τα καροτσάκια» τόνισε ο κ. Χρυσόστομος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά

  Ἕκαστον μέλος τῆς ἁγίας σου σαρκός ἀτιμίαν δι' ἡμᾶς ὑπέμεινε τὰς ἀκάνθας ἡ κεφαλή ἡ ὄψις τὰ ἐμπτύσματα αἱ σιαγόνες τὰ ῥαπίσματα τὸ στό...