Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσίν· μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν, καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.

Σάββατο, Δεκεμβρίου 31, 2011

Σκληρόν συ προς κέντρα λακτίζειν. ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ 2012 Μ΄ ΕΛΠΙΔΑ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ








Με πόνο ψυχής περνούν οι ημέρες του Αγίου Δωδεκαημέρου. Οι πιστοί στέκουν προβληματισμένοι, γιατί άνθρωποι της Εκκλησίας ταλαιπωρούνται από ανθρώπους οι οποίοι ούτε θρησκευτική συνείδηση έχουν, ούτε γνωρίζουν το τι σημαίνει πραγματικά Εκκλησία. Δυστυχώς εκούσια ή ακούσια συνεργάζονται με τον αντίδικο του Χριστού, προκειμένου να πλήξουν τον Θείο θεσμό της Εκκλησίας. Αρνούνται το δικαίωμα να έχει ο Χριστός κορβανά και γλωσσόκομον, αρνούνται το δικαίωμα οι Απόστολοι να έχουν βαλάντιο και πήραν, θέλουν και ονειρεύονται μια «Εκκλησία» αμίλητη, άοσμη, άγευστη, άσχετη, ευρισκόμενη εκτός τόπου και χρόνου. Στην πραγματικότητα αυτοί δεν θέλουν να είναι δούλοι του Θεού και της Εκκλησίας αλλά αφέντες Των.


Βέβαια μάθαμε πιά, να βλέπουμε κάθε Χριστούγεννα και Πάσχα, να προβάλλονται θέματα που αμφισβητούν άλλοτε τον Θεό, και άλλοτε να πλήττουν τον θεσμό της Αγίας Εκκλησίας. Γι αυτό, τη μια χρονιά βρίσκουν το κρανίο του Ιησού, την άλλη μας παρουσιάζουν το γνωστό από χρόνια Ευαγγέλιο του Ιούδα ως νέα ανακάλυψη, την άλλη μας προβάλουν τον κώδικα Ντα Βίντζι και αναζητούν το αν ο Ιωάννης είναι η Μαρία ή η Μαγδαληνή ο Ιωάννης.
Είχαν δεν είχαν οι φαύλες αλλά και ανίσχυρες ταυτόχρονα δυνάμεις, έσυραν και εφέτος με τα όργανα τους, άπιστους και ολιγόπιστους στον πόλεμο της απαξίωσης των πιστών. Αλλά παρά τους κόπους τους, οι Εκκλησίες γέμισαν και πάλι και οι πιστοί συνάντησαν τον Θεό της αγάπης, τον φιλάνθρωπο Ιησού στο Άγιο Ποτήριο. Αυτό είναι το μεγάλο μας πλεονέκτημα και η δική τους οδύνη. Ο Χριστός κυκλοφορεί στnv ύπαρξη μας και το αίμα Του μεταγγίζεται στο δικό μας, και αυτό είναι αντίδοτο σε κάθε «εξάρτηση» από την κόκα κόλα.

Είδα στην Αμερική που βρίσκομαι, τα Ελλαδικά τηλεοπτικά κανάλια, να παρουσιάζουν πλήθος οργάνων της τάξεως, με όπλα και ρόπαλα, να έχουν περικυκλώσει ένα ακίνδυνο σεβάσμιο πρόσωπο και τηρουμένων των αναλογιών σκέφθηκα τον στίχο του συναξαριού της Μεγάλης Τετάρτης «τί δεῖ μαχαιρῶν, τί ξύλων, λαοπλάνοι»!!! Γιατί στην πραγματικότητα αυτό κάνουν. Οι εντολοδόχοι των οργάνων, πάνε να πλανέψουν και να κρύψουν από το λαό, τους υπευθύνους της Ελληνικής τραγωδίας. Δηλαδή όλους εκείνους τους πολιτικούς, που κανονικά η σημερινή δικαστική εξουσία, θα έπρεπε να τους τιμωρήσει αφαιρώντας τουλάχιστον απ΄ αυτούς την ελληνική ιθαγένεια, γιατί ουσιαστικά πρόδωσαν την πατρίδα τους, καταπάτησαν το Σύνταγμα του Ελληνικού κράτους, και ευτέλισαν αφου εξευτέλισαν την χώρα μας διεθνώς. Γίναμε δυστυχώς περίγελος στους λαούς και τα έθνη, κάτι που ζουν καθημερινά εδώ, οι απόδημοι Έλληνες. Επιτέλους κύριοι πότε θα σταματήσετε; Και μέχρι πού θα πάτε;
Το πάλαι ποτέ οι ευλαβείς Βυζαντινοί Αυτοκράτορες, παρά τα προσωπικά λάθη τους, άνοιγαν το κρατικά θησαυροφυλάκια και έχτιζαν ή προικοδοτούσαν τα Μοναστήρια με κάθε δυνατό τρόπο, Ιεροσόλυμα: Ναός της Αναστάσεως, Κύπρος: Μονή Σταυροβουνίου, Χίος: Νέα Μονή, Άγιον Όρος: τα μοναστήρια του, και έτερα ών ούκ έστι αριθμός, σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Αυτοκρατορίας. Και η ιστορία, διατήρησε τα ονόματα τους εις μνημόσυνον αιώνιον και τις μορφές τους γονυπετείς προ των ιερών δημιουργημάτων τους, εις έλεγχο των σημερινών εξουσιαστών. Θεωρούσαν το κράτος μέρος της Εκκλησίας - και όχι την Εκκλησία μέρος του κράτους- αφού ζούσαν ενσυνείδητα οι ίδιοι το μυστήριο της Σωτηρίας, με Εξομολόγηση, Θεία Μετάληψη και ουσιαστική συμμετοχή στην Θεία Λατρεία. Εκείνων η πίστη στο Θεό και η εμπιστοσύνη τους στην Θεία Χάρη, τους οδηγούσε μέχρι και στην εγκατάλειψη των αξιωμάτων τους, για να εκδυθούν από τα πορφυρά ενδύματα και να ενδυθούν το μαύρο ράσο. Εκείνων η ελπίδα για την αιώνια Βασιλεία τους έκαμε ακόμη και να εγκαταλείπουν την δική τους εξουσία για να υποτάσσονται δια της υπακοής στον Ηγούμενο κάποιας Μονής.

Στείλτε παρακαλώ κύριοι Εισαγγελείς, βουλεύματα και στον Μέγα Κωνσταντίνο και στην μητέρα του Αγία Ελένη γιατί ζημίωσαν τα ταμεία της Αυτοκρατορίας. Παρακαλώ συλλάβετε και τον Ιουστινιανό που έχτισε την Αγιά Σοφιά επί δημοσίου κτήματος. Γκρεμίστε και τα μοναστήρια των Μετεώρων επειδή δεν έχουν πολεοδομική άδεια. Φυλακίσετε και τους Ηγουμένους των Μονών γιατί κατέστρεψαν πολιτιστικούς θησαυρούς, δίνοντας τα Ιερά Βιβλία για να γίνουν φυσέκια και αργότερα τα Αγία Σκεύη για να κοπεί το πρώτο Ελληνικό νόμισμα. Ακτινοβολήστε τον Ηγούμενο που παρέλαβε ερείπια και ανέδειξε το ένδοξο παρελθόν σε ισχυρό παρόν και ελπιδοφόρο μέλλον, γιατί αγωνίστηκε να πάρει εις όφελος του δημοσίου, αφού Νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου είναι τελικά η Μονή, εκείνα που οι πολιτικάντηδες ξεπουλάνε για μερικούς ψήφους. Τέλος δώστε και ένα καλό επιχείρημα στους «διαδόχους» των Ελλήνων Αυτοκρατόρων, αμφισβητώντας τα χρυσόβουλα Τους, για να κατακτήσουν και όσα ακόμα παρέμειναν.

Συγκράτησα τα λόγια του αδελφού πατρός Αλεξάνδρου σε συζήτηση με ομογενείς, «ποιός σε ήξερε κ. Πεταλωτή πριν λίγο καιρό, και ποιός θα σε θυμάται μετά από λίγο, αφού σαν διάτων αστέρας θα χαθείς όπως και οι προκάτοχοι σου; Κύριε υφυπουργέ της ... Βιστωνίδας, να θυμάστε ότι όσοι στο διάβα του Χριστιανισμού τον πολέμησαν, το έκαναν γιατί είχαν την ίδια αντίληψη μ΄εσάς, ότι δηλαδή προστατεύαν και προασπίζονταν το δημόσιο συμφέρον. Όμως τον Ηγούμενο Εφραίμ πέρα από την 120μελή οικογένεια του, θα τον κρατήσουν οι αιώνες, σαν εκείνον που έφερε την Ιερά Μεγίστη Βασιλική Μονή Βατοπεδίου στο αρχαίον κάλλος».

Τελικά, όλοι οι «ανιδιοτελείς» κονδυλοφόροι και οι «αντικειμενικοί» τηλεοπτικοί παραθυράκιδες, που η ιστορία τους έκλεισε την πόρτα και αυτοί ψάχνουν να βρουν παράθυρο για να ξαναμπούν, εκπληρώνουν τον σκοπό των αφεντικών τους, για την απαξίωση της πηγής της ελπίδας του κάθε πονεμένου, πεινασμένου, πληγωμένου, δηλαδή την αγία μας Εκκλησία. Βέβαια η ζημία γίνεται σε όσους είναι ολιγόπιστοι και εκείνους που έχουν επιδερμικά σχέση με την Εκκλησία, και όχι σε όσους πιστεύουν πως είναι μέλη του σώματος της Εκκλησίας που έχει κεφαλή τον Χριστό. Παρασύρουν εκείνους δηλαδή, πού όταν επισκέπτονται ένα μοναστήρι δεν θέλουν να πάρουν δύναμη και ελπίδα και να το ενισχύσουν αγοράζοντας τα είδη του εργοχείρου των Μοναχών, αλλά που τους ενδιαφέρει «το πόσοι είστε εδώ;», «γιατί τόσο όμορφη κοπέλα ντύθηκες στα μαύρα;», «πώς περνάτε εδώ κλεισμένοι;» και άλλα τέτοια που καταδεικνύουν την ελαφρότητα τους. Όλοι αυτοί είναι εκείνοι που στην Εκκλησία πάνε για να τους δουν και να φανούν, μα όχι για να σωθούν.

Σας λέμε λοιπόν «κύριοι» το 2012 είναι αρίθμηση, που ξεκινά από την Γέννηση του Χριστού και θα παραμένει έτσι σε έλεγχο σας. Σας τονίζουμε ότι η Εκκλησία Του αδικημένου Ιησού θα είναι εδώ, για να σας υποκαθιστά στην αδιαφορία σας για τον ελάχιστο αδελφό Του, που πεινά, διψά, κρυώνει, είναι ασθενής ή στην φυλακή και θα ασκεί την φιλανθρωπία που δεν είναι το έργο της, αλλά δικό σας. Σας βεβαιώνουμε τέλος, ότι προς πείσμα σας, ο Εμμανουήλ θα ασκεί το έργο της σωτηρίας γιατί «σκληρό συ προς κέντρα λακτίζειν».

Α και κάτι ακομα, Εφραίμ στα ελληνικά σημαίνει καρποφορία... και τα δέντρα που φέρουν καρπό είναι τα πλέον περιζήτητα για τους μεν πιστούς προκειμένου να τρέφονται πνευματικά για δε τους απίστους να ελέγχονται αιώνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά

  Ἕκαστον μέλος τῆς ἁγίας σου σαρκός ἀτιμίαν δι' ἡμᾶς ὑπέμεινε τὰς ἀκάνθας ἡ κεφαλή ἡ ὄψις τὰ ἐμπτύσματα αἱ σιαγόνες τὰ ῥαπίσματα τὸ στό...