Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσίν· μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν, καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.

Κυριακή, Δεκεμβρίου 04, 2011

Και όμως...

 



Σήμερα κατά τις δύο, ένα φορτηγάκι, χωρις καμία ταμπέλα ή διακριτικό, πάρκαρε πίσω από το Εθνικό Θέατρο, κοντά στο κτήριο του ΟΣΕ, και κατέβηκε ένας άνθρωπος άνοιξε την πίσω πόρτα και έβγαλε ένα πάγκο. Επάνω έβαλε κεσαδάκια με ρύζι και κάτι ακόμη και έκοβε και φέτες φρέσκο ψωμί. Σε πέντε λπτά ερχόντουσαν άνθρωποι από τα στενά , έπαιρναν το κεσαδάκι και τη φέτα και έφευγαν . Σε μισή ώρα είχε τελειώσει. Μάζεψε τον πάγκο, έκλεισε την πόρτα στο φορτηγό και ετοιμάστηκε να φύγει.
_Είστε από ίδρυμα , τον ρώτησα.
-Μπα, η γυναικα μου και δυο φίλες της μαγειρεύουν και εγώ τα μοιραζω. Μη φανταστείτε τίποτε σπουδαιο: Πιλάφι, φασολάδα, πατάτες γιαχνί, φακές...

Άννα Παναγιωταρέα
πηγη συνοδοιπορια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά

  Ἕκαστον μέλος τῆς ἁγίας σου σαρκός ἀτιμίαν δι' ἡμᾶς ὑπέμεινε τὰς ἀκάνθας ἡ κεφαλή ἡ ὄψις τὰ ἐμπτύσματα αἱ σιαγόνες τὰ ῥαπίσματα τὸ στό...