Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσίν· μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν, καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 05, 2011

ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ!

ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ!



ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΝ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ

ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΕΓΚΛΕΙΣΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ κ.κ. ΕΙΡΗΝΑΙΟΥ
ΠΕΡΑΣΕ ΣΤΙΣ ΣΤΗΛΕΣ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ!


__________Με το θέμα του εγκλείστου Πατριάρχου πρ. Ιεροσολύμων Μακαριωτάτου κ.κ. ΕΙΡΗΝΑΙΟΥ έχουμε ασχοληθή επανειλημμένως! Στο ζήτημα αυτό έχουμε προσεγγίσει μόνο την ανθρώπινη πλευρά, διότι δεν είναι δυνατόν ένας διατελέσας Πατριάρχης να κατακρατείται έγκλειστος στο διαμέρισμά του, κλειδωμένος απέξω από την διάδοχο εκκλησιαστική διοίκηση του Πατριαρχείου. Ποτέ όμως δεν ασχοληθήκαμε με την κανονική θεώρηση του προβλήματος, καθ’ όσον η αλλαγή Πατριάρχου αναφέρεται στα εσωτερικά ζητήματα μίας άλλης τοπικής Εκκλησίας.
_________Να όμως, ότι τώρα πια το ζήτημα έφθασε στις στήλες των αθηναϊκών εφημερίδων! «ΤΟ ΠΑΡΟΝ» της Κυριακής 27.11.2011 (σελ. 24) έγραψε:
«Όπως αποκαλύπτουν τα Wikileaks Πλεκτάνες και εκατομμύρια για να γίνει Πατριάρχης Ιεροσολύμων ο Θεόφιλος!»
_________Στο δημοσίευμα, που θα αναγνώσετε παρακάτω, εμπλέκονται η κυρία Ντόρα Μητσοτάκη, Υπουργός των Εξωτερικών της Ελλάδος τότε, ο Πρέσβυς των ΗΠΑ κ. Τσαρλς Ρις, ο Βασιλεύς της Ιορδανίας κ. Αμπντάλα, η Κυβέρνηση του Ισραήλ κ.ά. Καταγγέλλεται λοιπόν, ότι για την καρατόμηση του τότε Πατριάρχου κ. Ειρηναίου και την ανάρρηση στο θρόνο του νέου Πατριάρχου κ. Θεοφίλου δαπανήθηκαν αστρονομικά χρηματικά ποσά!
_________«Η αστυνομία διερευνά τον ισχυρισμό ότι ο Ελληνας Πατριάρχης αγόρασε τον τίτλο του, δωροδοκώντας με 13 εκατομμύρια δολάρια», ανέφερε ο τίτλος χθεσινού ρεπορτάζ της ισραηλινής εφημερίδας «Haaretz», φέρνοντας τα...πάνω κάτω στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων» γράφει ο έγκριτος εκκλησιαστικός συντάκτης κ. Θωμάς Τσάτσης. Εμείς δεν πιστεύουμε τις πληροφορίες αυτές. Είναι ένας ακόμη τρόπος, ώστε οι Εβραίοι με τις συκοφαντίες των να πλήξουν την αγία Ορθοδοξία! Προβαίνουμε στον εξής απλούστατο συλλογισμό: Γιατί σήμερα μόλις φέρνει στη δημοσιότητα το ζήτημα αυτό η Ισραηλινή εφημερίδα Haaretz; Εάν όντως η Κυβέρνηση του Ισραήλ έλαβεν όντως δέκα τρία εκατομμύρια δολλάρια, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΗ; Γιατί λοιπόν «αποκαλύπτουν» σήμερα το σκάνδαλο αυτό; Προφανώς δεν καταβλήθηκε ένα τέτοιο χρηματικό ποσό, αλλά προβαίνουν στη σχετική δημοσίευση για να εξυπηρετήσουν κάποιους άλλους σκοτεινούς σκοπούς! Αλλά και για να πλήξουν το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων ως θεσμό!
____________Εμείς δεν εισερχόμεθα στην ουσία του θέματος, διότι άλλωστε δεν έχουμε το δικαίωμα αυτό. Παρουσιάζουμε όμως τη σχετική ειδησεογραφία, διότι ούτως ή άλλως αναφέρεται σε ένα μείζονος σημασίας εκκλησιαστικό ζήτημα. Η Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων και η Αγιοταφική Αδελφότης έχουν τον πρώτο λόγο. Εν συνεχεία την ευθύνη έχει ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως κ. κ. Βαρθολομαίος. Είναι ο βασικός Υπεύθυνος για την εν γένει ακαταστασία, που έχει προκληθή στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων. Ο Παναγιώτατος κ. Βαρθολομαάιος είναι εγγυητής της κανονικής τάξεως στην Ορθόδοξη Εκκλησία; Ας μας το αποδείξει "εδώ και τώρα"!
_________Εμείς προσευχόμεθα εκτενώς προς τον Κύριο: "Κύριε, παύσον τα σχίσματα των Εκκλησιών"!
+ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ
Αίγιον, 5 Δεκεμβρίου 2011

ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ 27.11.2011

Εφημερίδα: ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
27/11/2011
Όπως αποκαλύπτουν τα Wikileaks

Πλεκτάνες και εκατομμύρια για να γίνει Πατριάρχης Ιεροσολύμων ο Θεόφιλος!

Ø Ακόμα και τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα είχε «επιστρατεύσει» η Ντόρα
Ø Δωροδοκία 13 εκατ. δολαρίων στους Ισραηλινούς για να συναινέσουν την ανατροπή του, καταγγέλλει ο Ειρηναίος!

Σημεία και τέρατα φαίνεται ότι έγιναν για να καταφέρει ο σημερινός Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος να πάρει τη θέση του Ειρηναίου και να αναγνωριστεί από το Ισραήλ και την Ιορδανία.

Σύμφωνα με έγγραφα του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, που αποκάλυψε ο ιστότοπος Wikileaks, ο τότε αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα Τσάρλς Ρις προσκλήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών από τον γενικό γραμματέα Χαραλάμπη Ροκανά, κατ' εντολήν της τότε υπουργού Ντόρας Μπακογιάννη, και του ζητήθηκε να μεσολαβήσουν οι ΗΠΑ στον βασιλέα της Ιορδανίας Αμπντάλα για να μην υπογράψει την άρση αναγνώρισης του Θεόφιλου και να πιέσουν την κυβέρνηση του Ισραήλ να τον αναγνωρίσει!

Αφορμή για την ενεργοποίηση της ελληνικής διπλωματίας ήταν η απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου της Ιορδανίας στις 12 Μαΐου να αποσύρει την αναγνώρισή της από το πρόσωπο του Θεόφιλου.

Το υπουργείο Εξωτερικών θορυβήθηκε μετά και την απροθυμία του Ισραήλ να αναγνωρίσει τον Θεόφιλο, τον οποίο εκείνο είχε επιβάλει αφού ήθελε σώνει και καλά να... καρατομήσει τον Ειρηναίο...

Σε εκείνη τη συνάντηση ο κ. Ροκανάς, σύμφωνα με τα έγγραφα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, είπε στον αμερικανό πρέσβη ότι η Ιορδανία αποφάσισε να άρει την αναγνώρισή της στον Θεόφιλο επειδή δεν έκανε επίσκοπο έναν άραβα ορθόδοξο Αρχιμανδρίτη και επειδή δεν κατάφερε να πάρει πίσω τη γη της Ανατολικής Ιερουσαλήμ, που είχε πουλήσει ο προκάτοχός του Ειρηναίος στο Ισραήλ.

Βάσισε δε όλο του το διπλωματικό «οικοδόμημα» στο ότι αν οι ΗΠΑ στηρίξουν τον Θεόφιλο και φροντίσουν να ενδυναμωθεί το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, θα αποδυναμωθεί η παρουσία της Ρώσικης Ορθόδοξης Εκκλησίας που επιδίωκε τη θρησκευτική ηγεμονία στην περιοχή!

Ο κ. Ροκανάς είχε πει επίσης στον αμερικανό πρέσβη πως οι Ιορδανοί απέσυραν την υποστήριξή τους προς τον Θεόφιλο και για έναν άλλο λόγο: Επειδή εναντιώθηκε στην επιθυμία του ιορδανού πρίγκιπα Gazi να μεταβληθεί ο Ιορδάνης ποταμός σε τουριστική ατραξιόν που θα την εκμεταλλευόταν ο ίδιος προκειμένου να συγκεντρώσει χρήματα από τον θρησκευτικό τουρισμό!

Ο αμερικανός πρέσβης, στο σημείωμά του προς το Στέιτ Ντιπάρνμεντ, χαρακτηριστικά ανέφερε:

«Ο Ροκανάς ζητούσε τη βοήθεια των ΗΠΑ εξαιτίας της πρόσβασης που πίστευαν ότι είχαμε στον βασιλιά. Επιπρόσθετα, οι Έλληνες κατάλαβαν ότι η πρεσβεία μας στο Αμμάν είχε ειδική πρόσβαση στον αρχηγό πληροφοριών της Ιορδανίας Dhahabi. Οι Έλληνες δεν ζητούσαν από εμάς να εξασφαλίσουμε σε αυτούς ή τον Θεόφιλο ακρόαση από τον βασιλιά.

Περισσότερο ήθελαν από εμάς να συζητήσουμε την κατάσταση με τον βασιλιά σιωπηλά. Ζήτησαν επίσης από εμάς να συζητήσουμε με τους Ισραηλινούς την αποτυχία τους να αναγνωρίσουν τον Θεόφιλο.

Το μόνιμο επιχείρημα για την εμπλοκή της ΗΠΑ ήταν ότι με την αναγνώριση του Θεόφιλου θα αναχαιτιζόταν η αυξανόμενη τάση της ρωσικής Εκκλησίας για ηγεμονία στην περιοχή του Πατριαρχείου και θα έμενε έξω από τη διαμορφούμενη κατάσταση η Χαμάς».

Φαίνεται δηλαδή ότι είχε στηθεί μια «ιερή πλεκτάνη» για να στηριχτεί ο Θεόφιλος και να χάσει κάθε ελπίδα επιστροφής στον Πατριαρχικό Θρόνο ο Ειρηναίος, με επιχειρήματα που μάλλον ως... απλοϊκά και έωλα θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν.

Πάντως το ότι «επιστρατεύθηκαν» ακόμα και οι ΗΠΑ για να στηριχθεί ο Θεόφιλος δείχνει πως η τότε υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη είχε πολλούς λόγους -άγνωστο ποιους- για να «καρατομήσει» τον Ειρηναίο.

Στο μεταξύ αίσθηση έχει κάνει το δημοσίευμα μεγάλης κυκλοφορίας ισραηλινής εφημερίδας που στην πρώτη σελίδα ανέφερε ότι η αστυνομία διερευνά καταγγελία του Ειρηναίου προς το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας, σύμφωνα με την οποία ο Θεόφιλος, για να αναγνωριστεί από την κυβέρνηση του Ισραήλ ως Πατριάρχης Ιεροσολύμων, πλήρωσε στην ισραηλινή κυβέρνηση 13 εκατ. δολάρια! Τα χρήματα αυτά προέρχονταν από κεφάλαια του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων!

Να σημειώσουμε ότι ο Ειρηναίος παραμένει «υπό περιορισμόν», περίπου «φυλακισμένος» δηλαδή, σε αίθουσα του Πατριαρχείου από τις 11 Φεβρουαρίου 2008, ενώ υπάρχουν καταγγελίες ότι πολλές φορές του στερούν και το φαγητό! Περιττό να πούμε βέβαια ότι απαγορεύεται να δεχθεί επισκέψεις...

ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ

Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2011


ΔΩΡΟΔΟΚΗΣΕ ΜΕ 13 ΕΚ ΔΟΛΛΑΡΙΑ

Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΘΕΟΦΙΛΟΣ

ΓΙΑ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ;

Του Θωμά Τσάτση


ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ


«Η αστυνομία διερευνά τον ισχυρισμό ότι ο Ελληνας πατριάρχης αγόρασε τον τίτλο του, δωροδοκώντας με 13 εκατομμύρια δολάρια», ανέφερε ο τίτλος χθεσινού ρεπορτάζ της ισραηλινής εφημερίδας «Haaretz», φέρνοντας τα...πάνω κάτω στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, που προβλήθηκε στην πρώτη σελίδα, «το αίτημα να ξεκινήσει ποινική έρευνα προήλθε από τον έκπτωτο Ελληνορθόδοξο πατριάρχη Ειρηναίο, που εγγράφως απευθύνθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στο Ανώτατο Δικαστήριο.

Ανάλογο αίτημα απηύθυνε και στον εισαγγελέα Μοσέ Λάντορ».

Ο Ειρηναίος, σύμφωνα με τη «Haaretz», στην καταγγελία του αναφέρει ότι η αναγνώριση του Θεόφιλου το 2007 έγινε στο πλαίσιο «συμφωνίας δωροδοκίας». Ο τελευταίος, όπως έγραψε στο χθεσινό της φύλλο η ισραηλινή εφημερίδα, υποσχέθηκε στο βοηθό τού τότε αρμόδιου υπουργού για τα εκκλησιαστικά θέματα Ραφί Εϊτάν ότι θα πληρώσει 13 εκατομμύρια δολάρια από κεφάλαια του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων για να αναγνωριστεί από την ισραηλινή κυβέρνηση.

Ο πατριάρχης Θεόφιλος διαδέχτηκε στο θρόνο των Ιεροσολύμων τον Ειρηναίο μετά την καθαίρεση του τελευταίου τον Ιούνιο του 2005. Η εκλογή του Θεόφιλου έγινε τον Αύγουστο του 2005, ενώ η αναγνώρισή του από την κυβέρνηση του Ισραήλ ήρθε στις 16 Δεκεμβρίου 2007. Το Ισραήλ έως τότε συνέχιζε να αναγνωρίζει ως νόμιμο προκαθήμενο της Εκκλησίας των Ιεροσολύμων τον Ειρηναίο, κρατώντας για δυόμισι χρόνια σφραγισμένες τις οικονομικές υπηρεσίες τού Πατριαρχείου.

Η έκπτωση του Ειρηναίου ήταν αποτέλεσμα μιας πολύμηνης κρίσης στην Εκκλησία της Ελλάδος και στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, που ξεκίνησε όταν έγινε γνωστή η παρουσία του Απόστολου Βαβύλη στα Ιεροσόλυμα. Από το 2005 ο Ειρηναίος παραμένει σε χώρο του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων «απομονωμένος» από την Αγιοταφιτική κοινότητα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον Μάιο του 2007 η κυβέρνηση της Ιορδανίας, το ορθόδοξο ποίμνιο της οποίας υπάγεται στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, ήρε την εμπιστοσύνη της από τον πατριάρχη Θεόφιλο, αλλά έπειτα από πιέσεις το κλίμα δυσπιστίας κατά του πατριάρχη μεταστράφηκε.

ΠΗΓΗ: http://ksipnistere.blogspot.com/2011/11/13_24.html
http://agioritikovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά

  Ἕκαστον μέλος τῆς ἁγίας σου σαρκός ἀτιμίαν δι' ἡμᾶς ὑπέμεινε τὰς ἀκάνθας ἡ κεφαλή ἡ ὄψις τὰ ἐμπτύσματα αἱ σιαγόνες τὰ ῥαπίσματα τὸ στό...