Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσίν· μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν, καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.

Τρίτη, Δεκεμβρίου 06, 2011

Η λαθρομετανάστευση θα οδηγήσει στο τέλος του Ελληνισμού


Σύμφωνα με έγκυρες εκτιμήσεις, οι αλλοεθνείς μετανάστες στην Ελλάδα θα ανέρχονται σε 3,5 εκ. άτομα, το έτος 2015, έναντι συνολικού πληθυσμού 13,5 εκατομυρίων. Ήδη η χώρα μας έχει το υψηλότερο ποσοστό μεταναστών στην Ευρώπη, με εξαίρεση το λιλιπούτειο Λουξεμβούργο. Αν συνεχιστεί ο ρυθμός αύξησής τους, σε είκοσι με τριάντα χρόνια είναι πολύ πιθανό να έχουν υπερβεί σε αριθμητικά μεγέθη τον ελληνογενή πληθυσμό αν μάλιστα ληφθεί υπόψη η ανησυχητική υπογεννητικότητα των Ελληνίδων. Χωρίς να αμφισβητείται η σημασία και συμβολή των μεταναστών στην οικονομική ευημερία και ανάπτυξη της χώρας, δεν μπορεί να μην προκαλεί ανησυχία η διαφαινόμενη αλλοίωση της εθνολογικής της βάσης.
Στις ΗΠΑ, στον Καναδά, στην Αυστραλία, χώρες που γεννήθηκαν και αναπτύχθηκαν μέσα από την έλευση μεταναστών, διατηρήθηκε η υπεροχή του αγγλοσαξονικού στοιχείου με εθνολογική ποσόστωση της εισροής μεταναστών από διάφορες χώρες. Αυτό σημαίνει ότι κεντρικά αποφασιζόταν πως για διάστημα μιας πενταετίας, θα επιτρεπόταν η υποδοχή συγκεκριμένου αριθμού μεταναστών από διάφορες χώρες όπως η Ιταλία, η Ελλάδα, η Ισπανία, κτλ. Η παράνομη μετανάστευση, δηλ. η λαθρομετανάστευση, ήταν και είναι ακόμα αυστηρά ελεγχόμενη, με βασική κύρωση την επαναπροώθηση στις χώρες αποστολής όποιων λαθρομεταναστών οι αρχές συνελάμβαναν. Βέβαια, πάντοτε υπήρχαν άτομα που διέφευγαν και κατάφερναν να εισέλθουν και να παραμείνουν τελικά στη χώρα που επιθυμούσαν, αλλά η κατάσταση ήταν και παραμένει ελεγχόμενη. Παράλληλα, λειτουργούσαν και λειτουργούν εκτεταμένα προγράμματα εθνολογικής και κοινωνικής ενσωμάτωσης, έτσι ώστε το αγγλοσαξονικό στοιχείο να παραμένει κυρίαρχο. Η πολυπολιτισμική κοινωνία που προωθείται στα πλαίσια και της παγκοσμιοποίησης, ή κατ’ άλλους της Αμερικανοποίησης της υφηλίου, φαίνεται πως είναι αποδεκτή στις ΗΠΑ, όπου όμως το αγγλοσαξονικό στοιχείο παραμένει κυρίαρχο. Στην περιφέρεια της γης, τα πράγματα μπορεί και να εξελίσσονται διαφορετικά και τελικά να οδηγούν στην εξαφάνιση του έθνους-κράτους.
Εδώ στα καθ’ ημάς, μέχρι πρόσφατα ίσχυαν αυστηρότατοι νόμοι που δεν ετηρούντο, Ενώ τώρα υπάρχουν πιο ελαστικοί αλλά πολυπλοκότατοι νόμοι που επίσης δεν τηρούνται. Σε ορισμένα σημεία τους η νομοθεσία είναι τόσο ελαστική που μοιάζει να βοηθά τη διακίνηση του «εμπορεύματος». Διαφαίνεται μια γενικότερη σύγχυση για το όλο πρόβλημα, έτσι ώστε η νομιμότητα και η παρανομία, το σωστό και το λάθος, να ισοπεδώνονται και να είναι δυσδιάκριτα.
Βεβαίως έχουν επανειλημμένα εξαγγελθεί επιμέρους πολιτικές και προγράμματα από διάφορους Υπουργούς χωρίς όμως να διαφαίνεται η ύπαρξη κάποιου γενικού συντονισμού και ενιαίας φιλοσοφίας. Πρέπει εγκαίρως να γίνει αντιληπτό πως η μετανάστευση και κυρίως η λαθρομετανάστευση, εφ΄ όσον δεν αντιμετωπιστούν εγκαίρως και με ορθολογικό και ευφυή τρόπο, θα αλλοιώσουν την εθνολογική βάση της χώρας. Και στο όχι πολύ μακρινό μέλλον ο ελληνισμός θα παύσει να υπάρχει.
Θεόδωρος Κατσανέβας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά

  Ἕκαστον μέλος τῆς ἁγίας σου σαρκός ἀτιμίαν δι' ἡμᾶς ὑπέμεινε τὰς ἀκάνθας ἡ κεφαλή ἡ ὄψις τὰ ἐμπτύσματα αἱ σιαγόνες τὰ ῥαπίσματα τὸ στό...