Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσίν· μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν, καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.

Τρίτη, Δεκεμβρίου 06, 2011

Οι Ιερές Μητροπόλεις ανέλαβαν υποχρεώσεις του Κράτους

 


Η κρίση έχει ευαισθητοποιήσει τους μητροπολίτες οι οποίοι στην πλειονότητά τους προσφέρουν αξιοθαύμαστο φιλανθρωπικό και προνοιακό έργο. Αυτό που δεν μπορεί να κάνει το Κράτος, ανέλαβαν με επιτυχία να το κάνουν οι μητροπόλεις.

Στο Κέντρο Αστέγων του Δήμου Αθηναίων καθημερινά σιτίζονται χιλιάδες συμπολίτες μας με την βοήθεια της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, που έχει φθάσει να μοιράζει περισσότερες από 10.000 μερίδες φαγητού. Επίσης το τελευταίο διάστημα ασθενοφόρα της Αρχιεπισκοπής με εθελοντές γιατρούς και νοσηλευτές τριγυρνούν σε ενορίες και παρέχουν δωρεάν ιατρικές εξετάσεις σε φτωχούς ανθρώπους που λόγω οικονομικών προβλημάτων δεν έχουν πρόσβαση σε στοιχειώδη ιατρική περίθαλψη. Ακόμη η Αρχιεπισκοπή διαθέτει κατάστημα δωρεάν διάθεσης ρούχων και παπουτσιών στο κέντρο της Αθήνας.
Η Μητρόπολη Σύρου διαθέτει κάθε μήνα στους ανήμπορους Κυκλαδίτες καλάθι τροφίμων, η μητρόπολη Γλυφάδας σιτίζει καθημερινά εκατοντάδες αδύναμους συμπολίτες μας και ενισχύει οικονομικά άπορες οικογένειες.
Ο Μητροπολίτης Κερκύρας Νεκτάριος, αντί για δώρα στη γιορτή του, ζήτησε να δώσουν τρόφιμα στο κοινωνικό παντοπωλείο της Μητρόπολής του.

Στη Μητρόπολη Τρίκκης και Σταγών ετοιμάζεται το κοινωνικό παντοπωλείο των Τρικάλων.

Η Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας εγκαινίασε στο Αγρίνιο πριν από λίγες μέρες το δικό της «κοινωνικό παντοπωλείο», όπου όσοι έχουν ανάγκη μπορούν να προμηθευτούν δωρεάν τρόφιμα.

Στη Μητρόπολη Δημητριάδος ο κ. Ιγνάτιος αύξησε τις μερίδες φαγητού που μοιράζει καθημερινά η Εκκλησία στις 1.600. Επίσης ανέπτυξε τον θεσμό του «κοινωνικού φαρμακείου» και τον «συμβουλευτικό σταθμό»..

Προ ημερών, ο Μητροπολίτης Σερρών εγκαινίασε το δικό του κοινωνικό παντοπωλείο και μοίρασε κάρτες σε οικογένειες που έχουν ανάγκη και με αυτές «αγοράζουν» τα τρόφιμα.

Κοινωνικό παντοπωλείο λειτουργεί και από τη Μητρόπολη Κηφισίας στον Ναό του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στο Μαρούσι. Επίσης ο Μητροπολίτης Ιλίου εγκαινίασε πριν από μία εβδομάδα κοινωνικό κατάστημα, όπου συγκεντρώνει μεταχειρισμένα ή καινούργια είδη ένδυσης και υπόδυσης, τα οποία στη συνέχεια διατίθενται δωρεάν σε αυτούς που τα έχουν ανάγκη. Και φυσικά οι μητροπόλεις που αναφέραμε είναι μερικές από αυτές που βοηθούν τους αδυνάμους, γιατί σχεδόν όλες έχουν αναπτύξει σημαντικό έργο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά

  Ἕκαστον μέλος τῆς ἁγίας σου σαρκός ἀτιμίαν δι' ἡμᾶς ὑπέμεινε τὰς ἀκάνθας ἡ κεφαλή ἡ ὄψις τὰ ἐμπτύσματα αἱ σιαγόνες τὰ ῥαπίσματα τὸ στό...