Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσίν· μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν, καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.

Τρίτη, Δεκεμβρίου 13, 2011

Με μεγαλοπρέπεια τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Κεφαλληνίας

πηγή
0-kef
Με ιεροπρέπεια και ξεχωριστή λαμπρότητα, εορτάστηκε η μνήμη του εν Αγίοις πατρός ημών Σπυρίδωνος, επισκόπου Τριμυθούντος του θαυματουργού, εις την Ιερά Μητρόπολη Κεφαλλήνιας.

Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ετελέσθη εις τον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Αργοστολίου, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, του Μητροπολίτου Κεφαλληνίας κ.κ. Σπυρίδωνος, ο οποίος άγει τα ονομαστήριά του.
Στον Εσπερινό τον Θείο Λόγο κήρυξε ο εορτάζων Πανοσιολογιώτατος Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως, Αρχιμ. Σπυρίδων Πετεινάτος, ο οποίος αναφέρθηκε «στη ζωή και τη διδασκαλία του Αγίου Σπυρίδωνος».
Επίσης αναφέρθηκε στον εορτάζοντα Ποιμενάρχη του, τονίζοντας ότι ο κ. Σπυρίδων « αγωνίζεται καθημερινά για την σωτηρία του ποιμνίου που του εμπιστεύθηκε ο Θεός ».
Εις την Θεία Λειτουργία παρέστησαν ιερουργούντες οι : Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως, Αρχιμ. Γεράσιμος Φωκάς, οι Ιεροκύρηκες Αρχιμ. Σπυρίδων Πετεινάτος, Αρχιμ. Φώτιος Γαβριελάτος και ο Αρχιμ. Δανιήλ Ζωγράφος.

Τον Θείο Λόγο εκήρυξε ο Πανοσιολογιώτατος Ιεροκύρηκας και Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Άτρου Αρχιμ. Δανιήλ Ζωγράφος , ο οποίος εξήρε την αγία μορφή του Αγίου Σπυρίδωνος, εκ μέρους της χορείας των Ιερέων, στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας.
0-kef1
Εις τον λόγον του ο π. Δανιήλ είπε :
« Χαίρει και αγάλλεται σήμερα η Ιερά Μητρόπολή μας ».
« Και επιτρέψτε μου να σας διαβεβαιώσω πως αυτή η χαρά είναι πηγαία, ειλικρινής και απόλυτη ».
« Είναι γεγονός πως στο πρόσωπό σας βλέπουμε τον διαπρεπή ιεράρχη και πνευματικό πατέρα που δεν φείδεται κόπων και μόχθων, πού αόκνως αναλώνει τον εαυτό του στην διακονία του θείου θελήματος ».
« Και διακονία σημαίνει αγάπη και ταπείνωση Ιδού τα δύο χρυσά εγκόλπια που κοσμούν το στήθος σας Σεβασμιότατε».
« Αισθανόμαστε την πατρική σας αγκαλιά να μας περικλείει όλους ».
«Ο επίσκοπος είναι ηγέτης από τη φύση της αποστολής του»
« Την ευχή Σας Γέροντα. Να ξέρετε ότι κατέχετε την πιο υψηλή θέση στην προσευχή, την καρδιά και την συνείδησή όλων μας ».
Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κεφαλληνίας κ.κ. Σπυρίδων ευχαρίστησε Κλήρο και Λαό, οι οποίοι με την παρουσία τους και την συμπροσευχή τους λάμπρυναν την ονομαστική του εορτή.

Ακολούθως, συνοδείᾳ του ιερού κλήρου, του ευσεβούς λαού και των αρχόντων της πόλεως, οδηγήθηκαν εις την Αίθουσα του Θρόνου, όπου και ευχήθηκαν στον Σεβασμιώτατο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά

  Ἕκαστον μέλος τῆς ἁγίας σου σαρκός ἀτιμίαν δι' ἡμᾶς ὑπέμεινε τὰς ἀκάνθας ἡ κεφαλή ἡ ὄψις τὰ ἐμπτύσματα αἱ σιαγόνες τὰ ῥαπίσματα τὸ στό...