Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσίν· μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν, καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 01, 2011

Με αγωνία αναμένεται η απόφαση για τον Γέροντα Εφραίμ

 

Ελεύθερος με εγγύηση 200.000 αφέθηκε  προσωρινά χθες ο ηγούμενος Εφραίμ έπειτα από διαφωνία της ειδικής ανακρίτριας και του εισαγγελέα για το αν θα καταστεί προσωρινά κρατούμενος ή όχι για την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου.
Η τελική απόφαση αναμένεται να ληφθεί εντός ολίγων ημερών από το Συμβούλιο Εφετών.
Πριν τον ηγούμενο Εφραίμ είχε απολογηθεί ο μοναχός Αρσένιος, ο οποίος με την σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και Εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερος με την επιβολή χρηματικής εγγύησης 200.000 ευρώ και υποχρέωση εμφάνισης δύο φορές τον μήνα σε αστυνομικό τμήμα.
Οι δύο ιερωμένοι βαρύνονται με σοβαρές κατηγορίες που αφορούν ηθική αυτουργία σε ψευδείς βεβαιώσεις , σε απάτη αλλά και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.
Εφραίμ και Αρσένιος, αρνούνται τις κατηγορίες και υποστηρίζουν πως οι ενέργειες τους δεν ήταν ιδιοτελείς. Λένε, επίσης, πως στόχος των ενεργειών τους ήταν η ενίσχυση των οικονομικών της Μονής ώστε να μπορεί να εξασφαλίζει την διαβίωση των μοναχών, τη συντήρησή της, αλλά και τη δυνατότητα φιλοξενίας και παραμονής των περίπου 25 χιλιάδων πιστών που την επισκέπτονται ετησίως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά

  Ἕκαστον μέλος τῆς ἁγίας σου σαρκός ἀτιμίαν δι' ἡμᾶς ὑπέμεινε τὰς ἀκάνθας ἡ κεφαλή ἡ ὄψις τὰ ἐμπτύσματα αἱ σιαγόνες τὰ ῥαπίσματα τὸ στό...