Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσίν· μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν, καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.

Σάββατο, Δεκεμβρίου 17, 2011

Του Δείπνου σου του μυστικού..

 




Σε έναν κόσμο γεμάτο από αντι-παραδείγματα που πρέπει να έχουμε τη δύναμη να ομολογούμε τον Χριστό. Πρώτα μέσω της συμπεριφοράς μας και στη συνέχεια μέσα από τα λόγια μας. Πρέπει να γίνουμε ένα “αντι-αντι-παράδειγμα ” . Σε ένα ανταγωνιστικό κόσμο, πρέπει να γίνουμε προσωπικότητες που νοιάζονται για αυτούς που είναι λιγότερο τυχεροί, πιο θλιμμένοι από εμάς. Σε ένα εγωιστική κόσμο, είναι σημαντικό να νοι αζόμαστε για τους άλλους, να γίνουμε δείκτες ενότητας, όχι διαίρεσης…

Για να είναι κάποιος γέφυρα, που συνδέει τους ανθρώπους, είναι ουσιαστικό σε μια αποσυντεθεμένη κοινωνία του σήμερα. Παραδόξως , πολλές φορές , αυτό μπορεί να επιτευχθεί χωρίς πολύ θόρυβο. Κάνε τε το με τέτοιο τρόπο που μόνο ο Θεός θα σας δει και στη συνέχεια οι ανθρώπους. Κοιτάζοντας πιο κοντά τη συμπεριφορά μας, εμείς θα γίνουμε καλύτεροι, πιο κοντά στο Θεό, περισσότερο άνθρωποι . Μην προσπαθήσετε να κάνετε καλά πράγματα για να σας δουν άνθρωποι , γιατί δεν θα λειτουργήσει. Θα γίνετε ένα αντι-παράδειγμα, όπως και οι άλλοι σε αυτόν τον κόσμο. Δεν θα λύσει τίποτα.

Πρέπει να κατανοήσουμε τους άλλους, για να κατανοήσουμε τον εαυτό μας. Και αν δεν κατανοήσουμε τον εαυτό μας, τότε πώς θα λύσουμε τα προβλήματά μας;

Η λύση των προβλημάτων μας εξαρτάται από το πώς συμπεριφερόμαστε στους άλλους.

Παραπάνω μια φωτογραφία από το κελλί -θεραπευτήριο, όπου ο πατέρας Ερμόλαος βρίσκεται στο κρεβάτι (είναι ηλικιωμένος και άρρωστος) λαμβάνοντας φροντίδα και του παρέχεται η Θεία Κοινωνία.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά

  Ἕκαστον μέλος τῆς ἁγίας σου σαρκός ἀτιμίαν δι' ἡμᾶς ὑπέμεινε τὰς ἀκάνθας ἡ κεφαλή ἡ ὄψις τὰ ἐμπτύσματα αἱ σιαγόνες τὰ ῥαπίσματα τὸ στό...