Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσίν· μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν, καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.

Τρίτη, Ιανουαρίου 03, 2012

Εξαπλώνεται το κύμα αιτήσεων για ελληνική υπηκοότητα




  • 416
     



 Εξαπλώνεται το κύμα αιτήσεων για ελληνική υπηκοότητα
Το κύμα συμπαράστασης, που ξεκίνησε πριν λίγες μέρες από τη Γαλλία, πλέον εξαπλώνεται σε όλη την Ευρώπη, με εκατοντάδες Ευρωπαίους να θέλουν, ως ένδειξη αλληλεγγύης, να αποκτήσουν την ελληνική υπηκόοτητα. «Είμαι και εγώ Έλληνας», είναι το κύριο σλόγκαν της προσπάθειας, που έχει κυριολεκτικά συνεπάρει πολλούς Γάλλους, οι οποίοι δηλώνουν, με τη συμβολική αυτή κίνηση, τη συμπαράσταση τους στα δεινά του ελληνικού λαού.
Η ιδέα αποτυπώνεται σε ένα κείμενο που κυκλοφορεί στο ίντερνετ και γνωρίζει τεράστια αποδοχή, ενώ εθελοντές το έχουν μεταφράσει σε αρκετές γλώσσες.Το κείμενο ονομάζεται «Η έκκληση της Νάντ», αφού από την ομώνυμη πόλη της Γαλλίας ξεκίνησε η πρωτοβουλία αλληλεγγύης, ενώ είναι διαθέσιμο από το ιστολόγιο jesuisgrec.blogspot.com.
Το εντυπωσιακό ρεύμα φιλελληνισμού επιβεβαιώνει και ο εκπρόσωπος τύπου της ελληνικής πρεσβείας στο Παρίσι, σύμφωνα με τον οποίο τα μηνύματα αλληλεγγύης προς τη χώρα μας είναι εκατοντάδες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά

  Ἕκαστον μέλος τῆς ἁγίας σου σαρκός ἀτιμίαν δι' ἡμᾶς ὑπέμεινε τὰς ἀκάνθας ἡ κεφαλή ἡ ὄψις τὰ ἐμπτύσματα αἱ σιαγόνες τὰ ῥαπίσματα τὸ στό...