Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσίν· μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν, καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.

Τρίτη, Ιανουαρίου 03, 2012

Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΡΙΑ



«ίνα τι εφρύαξαν έθνη και λαοί εμελέτησαν κενά;»
            Δίκαιη αγανάκτηση προκάλεσε στο χριστεπώνυμο πλήρωμα και όχι μόνο, η δικαστική απόφαση προφυλάκισης του Γέροντα Εφραίμ ηγουμένου της Ιερά μονής Βατοπεδίου.
            Έγκριτοι νομικοί του ποινικού Δικαίου απορούν και καταγγέλλουν, γιατί τόση βιασύνη σε μια τέτοια υπόθεση που δεν διαθέτει τα απαραίτητα νομικά ερείσματα και με τη μορφή του κατεπείγοντος να συλλειφθεί ο μεγάλος « εγκληματίας» και « κακοποιός», ο ύποπτος φυγής και επανάληψης εγκληματικών πράξεων  ηγούμενος Εφραίμ;
            Τι να πει κανείς! Αδυνατούμε να κατανοήσουμε την πράξη αυτή που διαπράχτηκε και εκτελέστηκε την κορυφαία ημέρα της χριστιανοσύνης, τα Χριστούγεννα, προκαλώντας το δημόσιο αίσθημα!
            Αλλά έστω. Μόνος του ο Εφραίμ οργάνωσε και εκτέλεσε αυτές τις αξιόποινες πράξεις για τις οποίες κατηγορείται; Είναι ένοχος; Που είναι οι συνένοχοι για να συλληφθούν κι αυτοί και να εγκλεισθούν στο παρακείμενο κελί των φυλακών; Μήπως επειδή απολαμβάνουν τη σχετική ασυλία και τα αδικήματα έχουν παραγραφεί; Αυτό μπορεί να καταστήσει τους ενόχους αθώους;
            Πάντως εκείνοι που χαίρονται για την κατάσταση αυτή είναι οι οργανωτές αυτής της εμπαθούς υπόθεσης που στρέφονται εναντίον του Ορθόδοξου Μοναχισμού, του Αγίου Όρους και της Εκκλησίας γενικότερα.
            Εξ άλλου ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΙ με σειρά σχετικών εκπομπών και με στέρεα επιχειρήματα έδειξε όλη τη σαθρότητα του υποτιθέμενου σκανδάλου. Παρά ταύτα « πάλιν Ηρωδιάς μαίνεται..».
            Αν από τη δίκη που θα διεξαχθεί φανεί ότι είναι σκάνδαλο, τότε να περιμένουμε την ετυμηγορία της δικαιοσύνης. Αν όμως δεν είναι , όπως φάνηκε μέχρι τώρα, τότε « γιατί με δέρεις;»
            Εμείς πάντως συμμεριζόμαστε τη θέση του Γέροντα Εφραίμ και ευχόμαστε σ΄ αυτόν και στη  μοναστική  αδελφότητα του Βατοπεδίου υπομονή στη δοκιμασία αυτή. Είμαστε βέβαιοι ότι η χαλκευμένη αυτή επιχείρηση θα καταρρεύσει κα θα λάμψει η αλήθεια και θα συντριβούν « ως σκεύη κεραμέως».
Πρωτ. Γερ. Σταν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά

  Ἕκαστον μέλος τῆς ἁγίας σου σαρκός ἀτιμίαν δι' ἡμᾶς ὑπέμεινε τὰς ἀκάνθας ἡ κεφαλή ἡ ὄψις τὰ ἐμπτύσματα αἱ σιαγόνες τὰ ῥαπίσματα τὸ στό...