Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσίν· μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν, καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.

Παρασκευή, Ιανουαρίου 13, 2012

Ο φοβερότερος τύραννος όλων των εποχών… αποκτά αντίπαλο…(Παραβολική διήγηση)






Ήταν κάποτε ένας τύραννος δεινός, που είχε επιβάλει την εξουσία του στην γη. Ήταν κουτός μεν, αλλά αδίστακτος, επινοητικός στο κακό. Είχε μεγάλη πείρα στα ανθρώπινα πράγματα και ήξερε πώς να κατεξουσιάζει θεληματικά και να υποτάσσει την μεγάλη μάζα των ανθρώπων- όπως στον Χάξλει. Το στέμμα του ήταν από λευκόχρυσο, η πανοπλία του από βολφράμιο. Κατοικούσε μέσα σε ένα πυκνό λόγγο, εφάμιλλο των  Μεγάλων Βόρειων Δασών και του Καρπάθιου Δάσους της Τρανσυλβανίας. Ήταν μυστικοπαθής, αθέατος σαν τον Πυθαγόρα. Kαι αυτή η  κατοικία του μυστικοπαθής σαν γοτθικός ναός…
Αυτός ο τύραννος είχε, όμως, ένα μεγάλο εχθρό. Τον εχθρό αυτό τον φοβόταν φρικτά. Δεν άντεχε καν στην ακρόαση του ονόματος του. Είχε ένα προαίσθημα ότι θα μπορούσε να τον καταβάλει, να τον ανατρέψει, να ελευθερώσει όσους έχει κάτω από την τυραννία του και που ο έλεγχός τους του προκαλούσε ηδονή… Δεν ήθελε καν να το σκέφτεται… Κάθε που ακουγόταν το όνομά του, γινόταν πελιδνός- κίτρινος από φόβο και μαύρος από θυμό. Πώς είχε τολμήσει να αντισταθεί στα σχέδιά του;  Αυτή η σκέψη τον “δαιμόνιζε”.
Τούτος ο εχθρός τώρα, όπως τον πληροφόρησαν οι άνθρωποί του, είχε έρθει από τα μέρη του, τα μέρη που κατοικούσε, μεταμφιεσμένος, “ινκόγκνιτο”, σε παραλλαγή.
Το σχέδιό του τώρα είναι να τον αιχμαλωτίσει στο κάστρο του. Aπό εκεί δεν θα μπορέσει να βγει ποτέ…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά

  Ἕκαστον μέλος τῆς ἁγίας σου σαρκός ἀτιμίαν δι' ἡμᾶς ὑπέμεινε τὰς ἀκάνθας ἡ κεφαλή ἡ ὄψις τὰ ἐμπτύσματα αἱ σιαγόνες τὰ ῥαπίσματα τὸ στό...