Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσίν· μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν, καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.

Σάββατο, Μαρτίου 03, 2012

ΑΛΛΟΙΜΟΝΟ ΣΕ 'ΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ 'ΔΟΥΝ !



ΤΟΥ  ΝΙΚΟΛΑΟΥ  ΒΟΪΝΕΣΚΟΥ
 Ένα καταληκτικό θαύμα του Χριστού στην Αίγυπτο

Πριν λίγο καιρό ένας αρχιμανδρίτης, ο οποίος εργάζεται ιεραποστολικά, μου διηγήθηκε ένα καταπληκτικό θαύμα του Χριστού που συνέβη στην Αίγυπτο. Προς δόξαν του Κυρίου και Θεού μας το αναφέρω με απλά λόγια.
Ένα ανδρόγυνο με δύο μικρά παιδιά πήγαν με το αυτοκίνητο τους μια εκδρομή. Όμως στο δρόμο συγκρούστηκαν με ένα άλλο αυτοκίνητο με αποτέλεσμα να σκοτωθούν οι γονείς και να τραυματιστούν τα παιδιά. Οι συγγενείς τους παρασυρμένοι από το καταραμένο πάθος της φιλαργυρίας θέλησαν να αρπάξουν την περιουσία τους και γι’ αυτό έθαψαν μαζί με τους γονείς και τα παιδιά. 
Πέρασε ένας μήνας. Κάποια μέρα περνούσαν κοντά στον τάφο κάποιοι άνθρωποι και άκουσαν κλάματα. Πλησίασαν στον τάφο και διεπίστωσαν ότι τα κλάματα ακούγονταν μέσα από τον τάφο. Πήραν τα φτυάρια και άνοιξαν με προσοχή τον τάφο και προς μεγάλη τους έκπληξη βρήκαν τα παιδιά ζωντανά. Γεμάτοι απορία τα ρώτησαν: «Πώς ζήσατε ένα μήνα στον τάφο;». Tο μεγαλύτερο παιδί απάντησε: «Ένας νέος ερχόταν κάθε μέρα και ξυπνούσε τη μητέρα μας, η οποία μας έτρεφε με το γάλα της». Και πώς ήταν αυτός ο νέος», ρώτησαν οι άνθρωποι. Και το παιδί απάντησε: «Ήταν ωραίος με ξανθά μαλλιά και τα χέρια του ήσαν τρυπημένα».
                                    Δόξα Σοι, Κύριε, δόξα Σοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά

  Ἕκαστον μέλος τῆς ἁγίας σου σαρκός ἀτιμίαν δι' ἡμᾶς ὑπέμεινε τὰς ἀκάνθας ἡ κεφαλή ἡ ὄψις τὰ ἐμπτύσματα αἱ σιαγόνες τὰ ῥαπίσματα τὸ στό...