Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσίν· μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν, καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.

Κυριακή, Μαρτίου 11, 2012

Ο ΠΑΠΟΚΑΙΣΑΡΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΙΡΕΣΗ π. ΒΑΣΙΛΕΙΕ ΒΟΛΟΥΔΑΚΗ!













Ο ΠΑΠΟΚΑΙΣΑΡΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΙΡΕΣΗ π. ΒΑΣΙΛΕΙΕ ΒΟΛΟΥΔΑΚΗ!
Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=============
Σκεφτόμουνα πολύ τελευταία αν θα έπρεπε να συνεχίσω τη συζήτηση με τον π. Βασίλειο Βολουδάκη αναφορικά με την πλάνη που προωθεί για την εμπλοκή των κληρικών στα κόμματα.
Παρακολούθησα όμως τελευταία πολλά βίντεο - σε ιστολόγιο που ελέγχει ο παρανοικός και σατανικός κληρικός Αρχιμανδρίτης Μελέτιος Βαδραχάνης - τις πλάνες που προωθεί ο π. Βασίλειος και ένιωσα τέτοια αποστροφή για τις κακοδοξίες και τις αντιπαραδοσιακές θέσεις που προβάλλει ώστε αντελήφθηκα ότι η περαιτέρω σιωπή για το θέμα είναι ανεπίτρεπτη.
ΟΥΔΕΙΣ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΑΡΧΟΝΤΩΝ ΑΠΟ ΚΛΗΡΙΚΟΥΣ
_______________

Καταρχήν ο π. Βασίλειος συγχύζει τα ασύγχυτα.

Ουδείς συνειδητός χριστιανός αρνείται το δικαίωμα ή αν θέλετε τη υποχρέωση των κληρικών να ελέγχουν τους άρχοντες όταν συμπεριφέρονται αντιευαγγελικά.
Ουδείς ορθόδοξος χριστιανός απαγορεύει στους κληρικούς να ενδιαφέρονται ή και να πρωτοστατούν για τη δικαίωση των εθνικών πόθων του λαού μας ή για να υπερασπίζονται το ποίμνιό τους από την εκμετάλλευση και την αδικία.
Πολλοί μεγάλοι Πατέρες της Εκκλησίας ύψωσαν ανάστημα εναντίον πολιτικών που αντιμάχονταν το Ευαγγέλιο.
Αν ο π. Βολουδάκης περιοριζόταν να κάνει το ίδιο ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΔΕΝ θα είχαμε αντίρρηση, αλλά θα τον επαινούσαμε εκ μέσης καρδίας.
ΟΥΔΕΜΙΑ ΑΝΤΙΡΡΗΣΗ ΣΤΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΜΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ
___________
Ούτε επίσης είναι αλήθεια ότι έχουμε έστω και ελάχιστη αντίρρηση για τη συγκρότηση κόμματος από ευσεβείς ανθρώπους.
Αντίθετα θα είναι μεγάλη χαρά μας αν στους κομματικούς μηχανισμούς υπάρχουν συνειδητοί χριστιανοί ή αν γίνει προσπάθεια συνειδητών χριστιανών να συστήσουν κόμματα με αρχές που βασίζονται στην αλήθεια του Ευαγγελίου.
Για άλλο είναι που έχουμε αντίρρηση και παρακαλούμε θερμά τον π. Βασίλειο να μην κάνει τον ανήξερο και να προσποιείται ότι δεν αντιλαμβάνεται τι του λέμε.
ΟΙ ΚΛΗΡΙΚΟΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΝΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΟΝΤΑΙ ΩΣ ΚΟΜΜΑΤΑΡΧΕΣ
__________
Ο ίδιος ο π. Βασίλειος - όπως και κάθε άλλος κληρικός - ΔΕΝ έχει κανένα δικαίωμα να ανακατεύεται στην πολιτική, να ιδρύει κόμματα, να κάνει παρεμβάσεις κομματικού χαρακτήρα, να βρίσκεται στα έδρανα και στο προεδρείο κομματικών συγκεντρώσεων, να συμπεριφέρεται ως εκπρόσωπος ορισμένου κόμματος, να βρίσκεται στο πάνελ στελεχών κόμματος και να απαντά για λογαριασμό του κόμματος ερωτήσεις που απευθύνει το ακροατήριο και να συμπεριφέρεται ως κομματάρχης και όχι “ως εκπρόσωπος της Αυτής Μεγαλειότητος του Θεού του Υψίστου”,όπως έλεγε ο μακαριστός Γέροντας Επιφάνιος Θεοδωρόπουλος.
ΟΥΔΕΜΙΑ - επαναλαμβάνω ΟΥΔΕΜΙΑ - αντίρρηση για τη συγκρότηση κόμματος όπως είναι η “ΚΟΙΝΩΝΙΑ”, από λαικούς.
Οχι μόνον δεν έχω αντίρρηση, αλλά ευχαρίστως θα μπορούσα να τους ψηφίσω.
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΑΠΟΚΑΙΣΑΡΙΚΗ ΠΛΑΝΗ
_____________
Οι κληρικοί όμως ούτε σε συλλαλητήρια κόμματος παρεβρίσκονται, ούτε άλλο τι κομματικό πράττουν.
Αποκλείεται να μην αντιλαμβάνεται ο π. Βασίλειος αυτά που του λέμε.
Είναι τόσον φανερά όσον η παρουσία ελέφαντα σε δωμάτιο.
Το ερώτημα είναι για ποιο λόγο εμμένει στην πλάνη του, επειδή περί πλάνης πρόκειται. Σε κακοδοξία αναφερόμαστε. Την “Παποκαισαρική πλάνη”, η οποία χρειάζεται περαιτέρω ανάλυση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά

  Ἕκαστον μέλος τῆς ἁγίας σου σαρκός ἀτιμίαν δι' ἡμᾶς ὑπέμεινε τὰς ἀκάνθας ἡ κεφαλή ἡ ὄψις τὰ ἐμπτύσματα αἱ σιαγόνες τὰ ῥαπίσματα τὸ στό...