Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσίν· μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν, καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.

Κυριακή, Μαρτίου 04, 2012

O ΣΑΤΑΝΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ HEAVY METAL ΚΑΙΠΩΣ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ



 

ΜΑΡΙΝΟΥ ΛΙΝΑ

ΤΙ ΕΙΝΑI H HEAVY METAL

Οι μουσικές προτιμήσεις των ανθρώπων ποικίλουν όπως άλλοστε και ο χαρακτήρας του κάθε ανθρώπου.Κάθε είδος μουσικής έχει και την ανάλογη φήμη.Η Heavy Metal συνήθως χαρακτηρίζεται αρνητικά από το πρώτο άκουσμα.Από την άλλη μεριά κάποιοι την θεωρούν ένα μη επιβλαβές είδος μουσικής.
Κύρια στοιχεία της Metal είναι η ένταση του ήχου της,οι στίχοι της,όπως επίσης και η εικόνα που προβάλλει κάθε star.Οι επιθετικοί και γεμάτοι ενέργεια,αυτοί στίχοι της,έχουν προκαλέσει αρκετές διαφωνίες όσον αφορά την ποιότητα αυτού του είδους της μουσικής.
Η Heavy Metal χωρίζεται σε πολλές κατηγορίες.Αυτές είναι η death metal,η thrash metal,η speed metal,η broutal metal,η satanic metal,ηnu metal κ.α.
Ονόματα συγκροτημάτων,τραγουδιστών και τραγουδιών που προκαλούν στην ιστορία της Heavy Metal είναι άπειρα.AD/DC που σημαίνει "Anti-Christ/Death to Christ",δηλαδή "Αντίχριστος/Θάνατος στον Χριστό",Black Sabbath από την λέξη "Σάββατα" που είναι τελετές μαύρης μαγείας,το τραγούδι "To Their Satanic Majesties",δηλαδή "Στις Σατανικές τους Μεγαλειότητες",κ.α.
Από σατανική άποψη,η αρχή έγινε από το συγκρότημα Black Sabbath,οι οποίοι δεν είχαν καμία ιδέα για τον αποκρυφισμό,αλλά για να τραβήξουν την προσοχή των ωέων έπρεπε να προκαλέσουν μεγάλο σάλο με το όνομά τους και γι'αυτό κατέληξαν στην χρησιμοποίηση σατανικών στοιχείων,κάτι το οποίο ήταν αποτελεσματικό αν κρίνουμαι από την μεγάλη επιτυχία πού είχαν.
Ακολούθησαν ονόματα όπως AC/DC,Iron Maiden,Metallica,Alice Cooper κ.α.

ΣΑΤΑΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ HEAVY METAL

Απ'την αρχή μπορούμε όλοι να δούμε πως στην Heavy Metal υπάρχουν τραγουδιστές και συγκροτήματα που κάνουν αναφορές μέσα από τα τραγούδια τους στον σατανισμό και στην μαύρη μαγεία.
Μπορεί να αναρωτηθείτε,γιατί μόνο η συγκεκριμένη μουσική;Ίσως γιατί προσφέρεται πιο πολύ από τα άλλα είδη.Οι ρυθμοί της είναι πολύ γρήγοροι και είναι πολύ διαδεδομένη ανάμεσα στους νέους.
Μερικοί από τα συγκροτήματα και τους τραγουδιστές που έχουν κατηγορηθεί για σατανισμό είναι:Black Sabbath,Alice Cooper,Ac/DC,Led Zeppelin,Venom,Iron Maiden,Metalllica,Sex Pistols,Rolling Stones κ.α.
Οι συναυλίες τους προκαλούν,όπως επίσης και τα εξώφυλλα των CD τους στα οποία διακρίνονται:
Σατανικά σύμβολα,όπως αναποδογυρισμένοι σταυροί,πυραμίδες,πεντάγραμμα,εξάγραμμα,ο αριθμός 666
Σκηνές ανθρωποθυσιών,μαύρες λειτουργίες και σατανικές αναπαραστάσεις
Μορφές που θυμίζουν τον διάβολο,τον θάνατο και την κόλαση.
Ο τρόπος που παίζουν την μουσική τους,η αγριάδα της ίδιας της μουσικής τους,συμπληρώνουν την εικόνα.
Σε πολλές συναυλίες,σπρωξίματα και κλωτσιές συμπληρώνουν τα shows,τα οποία σοκάρουν.Οι W.A.S.P. πάνω στην σκηνή,πίνουν αίμα από κρανία και κόβουν κρέατα με τσεκούρι,πετώντας τα στην συνέχεια στο κοινό.Ο Ozzy Osbourne των Black Sabbath έχει κόψει με τα δόντια του πάνω στην σκηνή το κεφάλι μιας ζωντανής νυχτερίδας.Το ίδιο έχει κάνει και με ένα περιστέρι.
Τα διάφορα σύμβολα υπήρχαν πάντα στην ανθρώπινη ιστορία.Είναι στοιχεία αναγνώρισης,ταυτότητας,κυριαρχίας.Σύμβολα συναντάμε πολλά στη Heavy Metal.Αυτά είναι:
Ο σατανικός σταυρός.Με το ανεστραμένο ερωτηματικό θέτει σε αμφιβολία την Σταυρική Θυσία του Χριστού
Ο ανεστραμένος σταυρός.Είναι ένα σατανικό σύμβολο που συναντιέται πολύ συχνά στον κόσμο της Heavy Metal
Η πυραμίδα.Είναι το κύριο σύμβολο της Αιγυπτιακής θρησκείας.Στις Αιγυπτιακές προκαταλήψεις πιστεύεται ότι εμπεριέχει την δύναμη του ήλιου,της γης και των αστεριών.Πίστευαν ότι η μεταφυσική δύναμη του σύμπαντος θα έρχονταν κάτω,ξεπηδώντας από την κορυφή της πυραμίδας και θα έβρεχε με μεταφυσική ζωή το μέσα περιεχόμενο.Η πυραμίδα είναι απόλυτα συνεδεμένη με την μετεμψύχωση.Την συναντάμε σε εξώφυλλα δίσκων και σκηνικά των συναυλιών.
Το σύμβολο Μπαθομέτ.Με το κεφάλι του τράγου συμβολίσει τον Σατανά και υπάρχει στο εξώφυλλο της Σατανικής Βίβλου και στα εξώφυλλα πολλών CD της Heavy Metal
Το πεντάκτινο αστέρι ή πεντάλφα.Είναι το σύμβολο της μαύρης μαγείας και το πιο συνηθισμένο στην Heany Metal
Το εξάκτινο αστέρι ή εξάλφα.Είναι το σύμβολο του απόλυτου κακού.Τα δύο τρίγωνα που το σχηματίζουν και είναι το ένα μαύρο και το άλλο άσπρο,συμβολίζουν την λευκή και την μαύρη μαγεία.
Το σύμβολο που σχηματίζεται από ένα Άλφα μέσα σε έναν κύκλο.Χρησιμοποιήται στην Heavy Metal και στην Punk Rock.Το μύνημά του είναι "Εξέγερση"
Το Ankh.Είναι πολύ συνηθισμένο σύμβολο.Συμβολίζει την μετεμψύχωση και συναντάται στις πυραμίδες,στο δωμάτιο των νεκρών
Όλα αυτά τα σύμβολα χρησιμοποιούνται σε μεγάλο ή μικρό βαθμό σε αξεσουάρ,εξώφυλλα και σκηνικά συναυλιών.


ΝΕΟΙ ΚΑΙ HEAVY METAL


Η Heavy Metal είναι πολύ διαδεδομένη στους νέους,γεγονός που κάνει πολλούς να διαμαρτύρονται ότι αυτού του είδους η μουσική επηρεάζει αρνητικά τους νέους και τους οδηγεί σε πολλές τρέλες.
Ο μεγαλύτερος αριθμός ανθρώπων που ακούνε Heavy Metal είναι αγόρια ηλικίας 14-24 χρονών.Αυτοί έχουν έναν συγκεκριμένο ντύσιμο και τρόπο ζωής.Φυσικά όμως υπάρχουν καιαρκετές εξαιρέσεις.
Επίσης οι γονείς σε πολύ μεγάλο βαθμό προτιμούν τα παιδιά τους να μην ακούνε Heavy Metal.Και πολλές φορές κάνουν ενέργειες ώστε να αποτρέψουν τους νέους από αυτά τα μουσικά γούστα.Οι προσπάθειες αυτές τις περισσότερες φορές δεν είναι εποικοδομιτικές.
Πιέζωντας τα παιδιά για το τι πρέπει να ακούνε και τι δεν πρέπει,γίνονται επιθετικά και καταθλιπτικά.Αυτό είναι πιθανό να οδηγήσει στο ποτό,στα ναρκωτικά,ακόμα και στην αυτοκτονία,σε συνδιασμο πάντα με άλλα προβλήματα που έχουν.Οι γονείς μπορεί να κατγορούν την μουσική που ακούνε τα παιδιά τους για αυτή την συμπεριφορά.Τυφλώνονται και δεν μπορούν να δουν την πραγματική αιτία του προβλήματος.
Η Heavy Metal μπορεί να θεωρηθεί και ως ένας τρόπος άσκησης και ψυχικής εκτόνωσης για πολλούς νέους (και όχι μόνο),αφού αυξάνει τους ρυθμούς της καρδιάς αυτών που την ακούνε,σύμφωνα με έρευνες της ψυχολόγου Stephanie Pinder-Amaker.Μετά από έρευνες που έγιναν σε Πανεπιστήμιο της Αμερικής,αποδείχτηκε ότι πολλοί από τους μαθητές που έπαιρναν ναρκωτικά ή σκέφτονταν ν'αυτοκτονήσουν άκουγαν Heavy Metal,αλλά παρ'όλα αυτά δεν υπήρξε καμία άμεση συσχέτιση μεταξύ της μουσικής που ακούνε και στις πράξεις τους.Επίσης μια άλλη έρευνα στο ίδιο Πανεπιστήμιο απέδειξε ότι οι κοπέλες οπαδοί της Heavy Metalσκέφτονταν να αυτοκτονήσουν συχνότερα από παιδιά που άκουγαν άλλα είδη μουσικής.Ωστόσο οι περισσότερες ήταν πολύ φοβισμένες για να το δοκιμάσουν.
Ένα συν αυτής της μουσικής είναι ότι οι νέοι ακόμοι και όταν ένιωθαν άσχημα.ακούγωντας Metal αισθάνονταν αμέσως καλύτερα και ξέχναγαν έστω και προσωρινά το πρόβλημα τους.
Επιπλέον,πολλές φορές υπάρχει και παρεξήγηση στους στίχους της Heavy Metal.Αυτή η παρεξήγηση μπορεί να οφείλεται στην μικρή εμπειρία ζωής των νέων και στην ανώριμη προσέγγιση τους.Και ενώ οι γονείς βρίσκουν στα τραγούδια αναφορές στην βία,το sex,τα ναρκωτικά και τον Σατανά,οι νέοι τείνουν να ερμηνεύουν τους στίχους των αγαπημένων τους τραγουδιών,ώστε να αναφέρωνται στην αγάπη,το να μεγαλώνεις,στην φιλία κ.τ.λ.
Μήπως θα έπρεπε να σκεφτούμε ότι τα Heavy Metal συγκροτήματα θέλουν να περάσουν κάποια άλλα μυνήματα από αυτά που λένε οι στίχοι των τραγουδιών τους;Ίσως μια βαθύτερη ματιά να μας βοηθήσει να καταλάβουμε καλύτερα.Γνωστό τραγούδι λέει:"Baby join me in death" που σημαίνει:"Μωρό μου ακολούθησέ με στον θάνατο".Ίσως να μιλάει για μια αγάπη που θα μπορούσαν να θυσιάσουν τα πάντα για αυτήν,ακόμα και την ζωή τους.Τα τραγούδια "Enter Sandman" και "Fear of the Dark" πιθανόν με τουσ στίχουσ τους να θέλουν να σατηρήσουν τον παιδιάστικο φλοβο για το σκοτάδι .Το πιο πιθανό είναι αυτά τα συγκροτήματα να χρησιμοποιούν αυτούς τους στίχους για να τραβήξουν την προσοχή και τα CD τους να πουλήσουν πολλά αντίτυπα.Δεν κάνουν κανιβαλιστικές πράξεις ούτε υμνούν τον Σατανά.Δεν πρέπει να παίρνουμε στα σοβαρά αυτά που λένε.Άλλοστε οι γνώσεις πολλών Heavy Metalσυγκροτημάτων,είναι ελάχιστες.Χαρακτηριστικό παράδειγμα είωαι οι Iron Maiden.Οι αναφορές τους στον σατανισμό και τον διάβολο είναι πολλές,φανερές και προκλητικές.Σε συνέντευξή τους όμως λένε τα εξής:
"Δεν ξέρουμε γα τον αποκρυφισμό γιατί,πρέπει να το ξεκαθαρίσουμε.Εμείς δεν ασχολούμαστε με τον αποκρυφισμό με τον τρόπο που μπορεί να το κάνουν άλλα group.Βασικά είναι κάτι που μας γοητεύει,αλλά δεν θέλουμε να μπούμε βαθύτερα σ'αυτά,γιατί πιστεύουμε ότι υπάρχουν πάρα πολλά εκεί μέσα που δεν τα καταλαβαίνουμε. Πιστεύουμε πως μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνα.Είναι κάτι άγνωστο,που το εκμεταλλέυονται διάφοροι.Παίρνουν το χωρίς φαντασία Rock,το ντύνουν με φανταχτερά αιματοβαμμένα σατανικά κοστούμια και το ρίχνουν στα παιδιά που διψάνε για κάτι τρομαχτικό".
Σαν συμπέρασμα μπορούμε να πούμε ότι η Heavy Metal,παρ'όλο που αρκετοί την κακολογούν,δεν έχει αποδειχτεί ότι πραγματικά καταστρέφει τις ζωές των οπαδών της.Τα αίτια είναι βαθύτερα από την Heavy Metal.Ναι,όντως είναι βίαιη μουσική και προβάλλει εικόνες καταστροφής,όμως αυτό δεν θα πρέπει να ερμηνεύεται σαν αρνητική επιρροή σε αυτούς που την ακούνε.Οι νέοι θα συνεχίσουν να ακούνε μουσική που οι γονείς τους δεν θα εγκρίνουν.Την Heavy Metal πρέπει να την βλέπουμε σαν τρόπο εκτόνωσης των νέων και να την κρίνουμε όπως και τα άλλα είδη μουσικής και όχι με βάση της εξωτερικής εικόνας που παρουσιάζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά

  Ἕκαστον μέλος τῆς ἁγίας σου σαρκός ἀτιμίαν δι' ἡμᾶς ὑπέμεινε τὰς ἀκάνθας ἡ κεφαλή ἡ ὄψις τὰ ἐμπτύσματα αἱ σιαγόνες τὰ ῥαπίσματα τὸ στό...