Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσίν· μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν, καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.

Τετάρτη, Απριλίου 25, 2012

Το Άρρητον Κάλλος του Θεανθρώπου


Ο ηθοποιός Ρόμπερτ Πάουελ
Θα έλεγαν κάποιοι ότι είναι ο «πιο επιτυχημένος» ως προς τη μορφή του Ιησού ηθοποιός μέχρι σήμερα.Ο Ρόμπερτ Πάουελ είναι ο πρωταγωνιστής της σειράς «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ» του Φράνκο Τζεφιρέλι (1977).

Ωστόσο, αν και θα περίμενε κάποιος ότι μετά την υπερπαραγωγή του Τζεφιρέλι ο Πάουελ θα έχει μια λαμπρή καριέρα στο Χόλιγουντ, δεν συνέβη αυτό, αλλά ούτε και τρελάθηκε. Η αλήθεια είναι ότι ο Βρετανός ηθοποιός μετά τον «Ιησού από τη Ναζαρέτ» συνέχισε να δουλεύει σε εγχώριες τηλεοπτικές σειρές και ευρωπαϊκές ταινίες.
Σήμερα είναι 67 χρονών, παντρεμένος και έχει ένα γιο και μία κόρη.
Όπως θα δείτε και από την παρακάτω φωτογραφία, ο Ρόμπερτ Πάουελ δεν είναι ο Χριστός! αλλά ακόμα ένας χοϊκός άνθρωπος-ηθοποιός που φθείρεται και μεγαλώνει.
Ο Ρόμπερτ Πάουελ το 1977                                             και το 2011
Πολλοί άνθρωποι έχουν συνδυάσει το πρόσωπο του Πάουελ με αυτό του Χριστού. Δυστυχώς αυτό το γεγονός αναδεικνύει την στέρηση πνευματικότητας και εμπειρίας του Χριστού!
Ο Θεάνθρωπος Χριστός δεν είχε απλά όμορφα χαρακτηριστικά προσώπου, αλλά το ανθρώπινο πρόσωπό του ήταν Θεωμένο, ήταν δηλαδή πλημμυρισμένο με την Θεία Χάρη (κατά φύση) και γι’ αυτό και ήταν τόσο όμορφος, τόσο Θεϊκά όμορφός!
Η ομορφιά του Θεού δεν έγκειται απλά σε κάποια ανθρώπινα χαρακτηριστικά αλλά στην υπερκόσμια ομορφιά της υπέρλογης Θείας Φύσεως.
Ο Πάουελ  λοιπόν δεν γνωρίζουμε εάν έμοιαζε ή όχι με το ιστορικό πρόσωπο του Χριστού στα εξωτερικά του χαρακτηριστικά. Σίγουρα όμως το πρόσωπό του δεν κατάφερε να εκφράσει το βίωμα της Χριστοκεντρικής εμπειρίας που εκφράζει μία Βυζαντινή εικόνα!
Ο Ιησούς Χριστός ΉΤΑΝ , ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΊΝΑΙ εις τους αιώνας ο ομορφότερος Άνθρωπος διότι είναι Θεάνθρωπος, «ο ωραίος κάλει παρά πάντας βροτούς«,όπως ψάλλουμε στα Εγκώμια.
Αυτόν καλούμαστε και εμείς να ομοιάσουμε, Αυτόν που είναι: το Άρρητον Κάλλος, η Ενσαρκωμένη Ομορφιά του Ακτίστου, το Φως του Κόσμου, η Άκρα Ταπείνωση, η Αλήθεια, η Αγάπη, ο Κύριος και Θεός μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά

  Ἕκαστον μέλος τῆς ἁγίας σου σαρκός ἀτιμίαν δι' ἡμᾶς ὑπέμεινε τὰς ἀκάνθας ἡ κεφαλή ἡ ὄψις τὰ ἐμπτύσματα αἱ σιαγόνες τὰ ῥαπίσματα τὸ στό...