Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσίν· μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν, καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.

Τρίτη, Μαΐου 29, 2012

ΟΤΑΝ Η ΑΝΑΙΣΧΥΝΤΙΑ ΕΝΔΥΕΤΑΙ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΙΚΟ ΜΑΝΔΥΑ



πηγή


ΟΤΑΝ Η ΑΝΑΙΣΧΥΝΤΙΑ ΕΝΔΥΕΤΑΙ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΙΚΟ ΜΑΝΔΥΑ
Του κ. Αιμίλιου Πολυγένη
=============
Πριν λίγες μέρες διαβάσαμε έκπληκτοι τον αγενή τρόπο με τον οποίο ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Δωδώνης κ. Χρυσόστομος προσέβαλε τον Μακαριότατο Πατριάρχη Μόσχας Κύριλλο.

Θεώρησε σκόπιμο - για λόγους που δεν κατανοούμε ουδόλως - να προκαλέσει ένα επεισόδιο που κηλίδωσε την “ειρηνική” επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου στην Εκκλησία της Ρωσίας με το να αρνηθεί επίμονα να παρασημοφορηθεί από τον Μακαριότατο Μόσχας.
Σήμερα διαβάζουμε κάτι πολύ χειρότερο.
Γράφει το Εκκλησιαστικό Πρακτορείο Ειδήσεων “Ρομφαία”:
“Aπαντήσεις σε φοιτητές της Θεολογικής Σχολής του Αγίου Σεργίου στη Μόσχα έδωσε σήμερα το πρωί ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη Ρωσία.
Η συζήτηση ήταν άκρως ενδιαφέρουσα και ο Αρχιεπίσκοπος είχε την ευκαιρία να απαντήσει στις ερωτήσεις που του απηύθυναν οι φοιτητές της Θεολογικής Σχολής.
Για το μάθημα των Θρησκευτικών στα σχολεία ο κ. Ιερώνυμος επισήμανε πως "η διαφορά μεταξύ των δύο χωρών στο μάθημα των θρησκευτικών είναι μεγάλη".
"Στη Ρωσία κάνουν τα πάντα για να βάλουν το μάθημα των θρησκευτικών στα σχολεία, ενώ στην Ελλάδα κάνουν τα πάντα για να το βγάλουν" είπε χαρακτηριστικά.
Για τις ηλεκτρονικές ταυτότητες και όλα όσα λέγονται για τον αριθμό "666" που αναγράφεται σε barcode ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας σημείωσε πως "αν έχουμε μέσα στη καρδιά μας τον Χριστό δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα".
ΠΟΙΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΣΤΡΑΓΓΑΛΙΣΟΥΝ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ;
_________
Ωστε στην Ελλάδα κάνουν ότι μπορούν για να βγάλουν τα Θρησκευτικά από τα σχολεία, Μακαριότατε;
Κύριε των Δυνάμεων! Και ποιοι είναι αυτοί οι ελεεινοί και τρισάθλιοι που κάνουν ότι μπορούν για να βγάλουν τα Θρησκευτικά απο τα σχολεία;
Δεν διευκρινίσατε ότι - όχι μόνον προσπαθούν να βγάλουν τα θρησκευτικά έξω από τα σχολεία, Μακαριότατε, αλλά και ότι προσπαθούν ακόμη και το προαιρετικό μάθημα των Θρησκευτικών να το μετατρέψουν σε θρησκειολογικό.

Ετσι θα στερεί τα Ελληνόπουλα από την ορθόδοξη κατήχηση και θα τα διδάσκει - αντί την πίστη των πατέρων τους θρησκειολογία, Οικουμενισμό, κοινωνιολογία και αγωγή του πολίτη!
Λοιπόν, Μακαριότατε;!

Γιατί δεν κατονομάσατε τους δράστες αυτού του φρικτού εγκλήματος στους ρώσους φοιτητές της Θεολογίας;
Μήπως τα ονόματα Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και Σταύρος Γιαγκάζογλου - στενός συνεργάτης του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου - σας λένε τίποτα;
Τέλεια εφαρμογή του ρητού: “Φωνάζει ο κλέφτης”.
ΤΟ 666 ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ
________
Και ερχόμαστε στο δεύτερό σας κατόρθωμα, Μακαριότατε.
Οι φοιτητές της Ρωσικής Θεολογικής Σχολής σας ρώτησαν για το 666 στο barcode στις νέες ταυτότητες και απαντήσατε με τρόπο που αναιρεί δημόσια τη θέση που έλαβε η Εκκλησία της Ελλάδος για το θέμα.
Είπατε ότι αν έχουμε το Χριστό μέσα μας δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Σωστά! Πλην όμως δεν μας είπατε αν αυτοί που έχουν τον Χριστό μέσα τους θα δεχτούν ποτέ να παραλάβουν ταυτότητες που θα έχουν τον αριθμό 666!
Τι αποφάσισε η Εκκλησία της Ελλάδας για το θέμα;
Τι λέγει η Ανακοίνωση που εξέδωσε το Αγιον Ορος για το θέμα των ταυτοτήτων;
Ποια είναι η θέση του Γέροντα Παίσιου και του Γέροντα Επιφάνιου Θεοδωρόπουλου;
Οχι πάντως η δική σας θέση.
Πώς γίνεται, Μακαριότατε, να επισκέπτεστε την Εκκλησία της Ρωσίας και να αναγέλλετε αποφάσεις ακριβώς αντίθετες από τις αποφάσεις της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος τις οποίες μέχρι σήμερα εξέφραζαν ο Σεβασμιότατος Δωδώνης και ει τινές έτεροι;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά

  Ἕκαστον μέλος τῆς ἁγίας σου σαρκός ἀτιμίαν δι' ἡμᾶς ὑπέμεινε τὰς ἀκάνθας ἡ κεφαλή ἡ ὄψις τὰ ἐμπτύσματα αἱ σιαγόνες τὰ ῥαπίσματα τὸ στό...