Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσίν· μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν, καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.

Τετάρτη, Ιουνίου 06, 2012

Εκπομπή για τα Ιεροσόλυμα από τις μνήμες του παρελθόντος


Εκπομπή για τα Ιεροσόλυμα από τις μνήμες του παρελθόντος



Μια παλιά εκπομπή για τα Ιεροσόλυμα τραβηγμένη από τα κιτάπια του παρελθόντος θα παρακολουθήσετε στο παρακάτω βίντεο. Στην εκπομπή αυτοί μιλούν αγιοταφίτες  μοναχοί που αφιέρωσαν την ζωή τους  στους Αγίους Τόπους  διαφυλάσσοντας τα δικαιώματα της ορθοδοξίας. .
Στα πρόσωπα των αγιοταφιτών μοναχών θα αναγνωρίσετε τρίτον κατασειρά τον σημερινό μητροπολίτη Καπιτωλιάδος  Ησύχιο που από μικρό παιδί   αφιερώθηκε στα Ιερά  αυτά μέρη και  μέχρι σήμερα βρίσκεται εκεί που περπάτησε ο Ιησούς. Ο μητροπολίτης  Καπιτωλιάδος ήταν 13 χρόνων όταν έφτασε στα Ιεροσόλυμα  τελείωσε το γυμνάσιο  σπούδασε νομικά στην Αθήνα κι έπειτα πήγε στην Ιορδανία  ως ηγούμενος. 

Έπειτα επιστρέφει στο κέντρο στα Ιεροσόλυμα για να γίνει κι εκείνος  ένας στρατιώτης  που μέχρι σήμερα μάχεται για την διάσωση των δικαιωμάτων  του Πανάγιου Τάφου και των Αγίων προσκυνημάτων . Μέχρι σήμερα λοιπόν ο σεβασμιότατος μητροπολίτης είναι ένα πρόσωπο που αποπνέει  δυναμισμό και  στις μέχρι τώρα κρίσεις που πέρασε το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων  στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων  έχοντας ως πρωταρχικό του στόχο την διαφύλαξη του γοήτρου του νευραλγικού αυτού Πατριαρχείου δρώντας πάντα ως μια ήρεμη δύναμη στα θέματα που προέκυπταν στη διαδρομή του.

Η αλήθεια είναι ότι το Πατριαρχείο είχε πολλές επιπτώσεις από τους κατακτητές του παρελθόντος , Άραβες , Σταυροφόροι, Μαμελούκοι , Τούρκοι  άφησαν τα σημάδια τους . Παρόλα αυτά τα προσκυνήματα αυτά κράτησαν την δυναμική τους και την αξία τους  χάρη στην αυτοθυσία των αγιοταφιτών που ως και  σήμερα ακόμα έχουν να αντιμετωπίσουν  πειρασμούς  και απειλές από άλλα δόγματα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά

  Ἕκαστον μέλος τῆς ἁγίας σου σαρκός ἀτιμίαν δι' ἡμᾶς ὑπέμεινε τὰς ἀκάνθας ἡ κεφαλή ἡ ὄψις τὰ ἐμπτύσματα αἱ σιαγόνες τὰ ῥαπίσματα τὸ στό...