Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσίν· μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν, καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.

Πέμπτη, Ιουνίου 14, 2012

Το μνημόνιο και η μνήμη του Θεού




Την ώρα που η εντολή σχηματισμού κυβέρνησης έγινε το μαγικό χαρτάκι για την είσοδό μας στην "Εδέμ" ή τον καταποντισμό μας στα "Τάρταρα" και ενώ το σύστημα -που κιβδηλοποιεί την πραγματικότητα και σχετικοποιεί τα απόλυτα- δημιούργησε το νέο φόβητρο "μας διώχνουν οι Ευρωπαίοι", κρίνουμε σκόπιμο να θυμίσουμε ποιό είναι το κόμμα που τώρα προσπαθεί να κάνει κυβέρνηση.
Όπως για πολλούς άλλους έτσι και για μας, το θέμα δεν είναι απλά να υπάρξει κυβέρνηση αλλά και τί πρεσβεύουν για σημαντικότερα της οικονομικής μας πορείας θέματα, αυτοί που θα κυβερνήσουν.
Έχουμε ξαναγράψει πως το αξιακό είναι για μας σημαντικότερο του όποιου άλλου χρηματιστηρίου και η πρώτη αξία για την οποία ενδιαφερόμαστε είναι η Ορθοδοξία, καθώς είναι η μόνη που εγγυάται την σωτηρία του ανθρώπου.
Κυρίως από την σελίδα syriza.gr, σταχυολογήσαμε τις απόψεις που παραθέτουμε.


"Η ιταλική κυβέρνηση άσκησε εντός της εβδομάδας έφεση στην απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που απαγορεύει την παρουσία του σταυρού στις σχολικές αίθουσες.
Η σχετική απόφαση εκδόθηκε το Νοέμβριο του 2009 κατόπιν προσφυγής της μητέρας μιας Ιταλίδας μαθήτριας.
Το ΕΔΑΔ απεφάνθη ότι οι σταυροί στα ιταλικά δημόσια σχολεία «αντιβαίνουν στο δικαίωμα των γονέων να αναθρέψουν τα παιδιά τους σύμφωνα με τις πεποιθήσεις τους, αλλά και στο δικαίωμα των παιδιών στην ελευθερία της θρησκείας και της σκέψης».
Το ιταλικό κράτος κατέθεσε έφεση και το Δικαστήριο αναμένεται σε μερικούς μήνες να εκδώσει την οριστική του απόφαση, η οποία μπορεί να αποτελέσει προηγούμενο και για τις 47 χώρες-μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης
Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί το υπουργείο Εξωτερικών να δώσει εξηγήσεις για την ελληνική παρέμβαση υπέρ της Ιταλίας στο Τμήμα Ευρείας Σύνθεσης του ΕΔΑΔ, τονίζοντας ότι έρχεται σε κατάφωρη αντίθεση με παλαιότερες τοποθετήσεις του Γ.Παπανδρέου και του υπουργού Δικαιοσύνης Χ.Καστανίδη."
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

"Παράλληλα, στο πλαίσιο του διαχωρισμού της Εκκλησίας από το Κράτος προτείνουμε την αντικατάσταση του μαθήματος των θρησκευτικών και κάθε μορφής σχολικής κατήχησης από την επιστημονική προσέγγιση του φαινόμενου της θρησκείας, καθώς και την κατάργηση του θρησκευτικού όρκου των εκπαιδευτικών κατά την ανάληψη των καθηκόντων τους, της πρωινής σχολικής προσευχής και του εκκλησιασμού. "

"Διαχωρισμός της Εκκλησίας από την Εκπαίδευση. Αντικατάσταση του μαθήματος των Θρησκευτικών από μία επιστημονική προσέγγιση του φαινόμενου της θρησκείας."

"Τον πλήρη διαχωρισμό ρόλων Εκκλησίας – Κράτους, με πλήρη αρμοδιότητα της Πολιτείας σε ζητήματα γάμου, ονοματοδοσίας και μαθήματος θρησκευτικών.Την κατάργηση του θρησκευτικού όρκου."

"Η Επιτροπή Δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει με ανησυχία το γεγονός ότι ο Άρειος Πάγος απέρριψε την αίτηση της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης για την αναγνώριση της ως νόμιμου σωματείου παρά την δικαίωσή της από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, με αποτέλεσμα να διαιωνίζεται άδικα και παράλογα η παραβίαση του στοιχειώδους συλλογικού δικαιώματος ελεύθερης ίδρυσης συλλόγων που προστατεύεται ρητά τόσο από το Σύνταγμα της Ελλάδας όσο και από την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου."
syriza.gr 

"Έξι γυναίκες, μεταξύ των οποίων και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Λίτσα Αμανατίδου- Πασχαλίδου, έσπασαν το άβατο του Αγίου Όρους στη Μονή Ζυγού, στα σύνορα με την Ουρανούπολη. Οι έξι γυναίκες πέρασαν το μαντρότοιχο της μονής κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας για 80.000 στρέμματα γης της Χαλκιδικής που δόθηκαν, είτε διεκδικούνται από μοναστήρια του Αγίου Όρους.
 Με εντολή του εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, ζητήθηκε να γίνει προκαταρκτική εξέταση για το πως οι έξι γυναίκες μπήκαν στο άβατο και να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν ποινικές ευθύνες."
Στην διακαναλική συνέντευξή του κ. Τσίπρα, ένας δημοσιογράφος τον ρώτησε:
 "Όταν κάποιος έσκισε τη φωτοτυπία από το κοράνι βγάλατε ανακοινώσεις και κάνατε πορείες επειδή πρέπει να σεβόμαστε τα θρησκευτικά "πιστεύω" των μεταναστών.
 Γιατί δεν κάνατε το ίδιο με το Άγιον Όρος, όπου γυναικείο στέλεχος σας πάτησε στο άβατο;"
Απάντηση: "Εμείς το κάναμε για να αναδείξουμε το θέμα του Βατοπαιδίου που έγινε αργότερα. Προφητικά το κάναμε"!

Αυτά είναι λίγα από τα πολλά που τεκμηριώνουν την άποψη του συγκεκριμένου κόμματος (και όχι μόνο αυτού) για την Ορθοδοξία και την Ελλάδα -ως γεωγραφική περιοχή του...κόσμου και (δυστυχώς) όχι ως πατρίδα-.
Τα υπενθυμίζουμε επειδή ακούμε όλοι να μιλούν για το "μνημόνιο" αλλά κανείς για την μνήμη του Θεού από την οποία με τίποτε και για τίποτε, δεν θα θέλαμε να διαγραφούμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά

  Ἕκαστον μέλος τῆς ἁγίας σου σαρκός ἀτιμίαν δι' ἡμᾶς ὑπέμεινε τὰς ἀκάνθας ἡ κεφαλή ἡ ὄψις τὰ ἐμπτύσματα αἱ σιαγόνες τὰ ῥαπίσματα τὸ στό...