Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσίν· μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν, καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.

Τρίτη, Ιουλίου 10, 2012

ΠΑΤΡΑ: Ενα κοριτσάκι 18 μηνών ζητά τη βοήθειά μας



Έ
να κοριτσάκι 18 μηνών ζητά την βοήθειά μας. Πρόκειται για μία δραματική ιστορία με την οποία ασχολήθηκε το Πανεπιστήμιο Πατρών καθώς η μητέρα του κοριτσιού ήταν φοιτήτρια. Η κοπέλα έμεινε έγκυος και γέννησε ένα κοριτσάκι. Ο πατέρας του παιδιού εξαφανίστηκε και η νεαρή μάνα μετά από ένα χρόνο από τη γέννηση του παιδιού απεβίωσε. Τώρα το μικρό κοριτσάκι είναι 18 μηνών και το μεγαλώνει μόνη της η γιαγιά - μητέρα της φοιτήτριας, η οποία είναι άνεργη χωρίς πόρους. Μάλιστα μέχρι σήμερα παρέχεται βοήθεια από την εκκλησία και κάποιους από τους γείτονές της.
Ο Πρύτανης και η Επιτροπή του Πανεπιστημιακού Ναού κάνουν έκκληση στα μέλη της Πανεπιστημιακής κοινότητας να... συνδράμουν για τη στήριξη της προσπάθειας της γιαγιάς να μεγαλώσει αυτό το αγγελούδι σωστά και να μη στερηθεί τα απαραίτητα της ζωής. Μάλιστα σε κάποια εκκλησιαστικά sites δημοσιεύθηκε και η φωτογραφία της μικρής, ο «Κόσμος» όμως, για λόγους που έχουν σχέση με την προστασία της προσωπικότητας της μικρής δεν το κάνει.
Μπορείτε να συνδράμετε με τους εξής τρόπους, δίνοντας:
Α) Χρήματα τα οποία μπορούν να κατατίθενται:
1) Στην Αγροτική Τράπεζα στο λογαριασμό 3190102910057 Ιερός Ναός Πανεπιστημίου Πατρών με ένδειξη βοήθεια στο 18μηνο κοριτσάκι.
2) Στον υπάλληλο της υπηρεσίας μισθοδοσίας του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Ανδρέα Σταματόπουλο (Δίνεται σχετική απόδειξη).
3) Στο κουτί του Ιερού Ναού του πανεπιστημίου με ένδειξη για του απόρους.
Β) Παιδικό και βρεφικό ρουχισμό, καθώς και μαύρα ρούχα για τη γιαγιά
Γ) Τρόφιμα, κυρίως για το παιδί αλλά και για τη γιαγιά
Για το ρουχισμό και τα τρόφιμα ο Ναός είναι ανοιχτός καθημερινά από 10.30 μέχρι 14.30.

Αναζητούν νονό!
Στο μεταξύ το πανεπιστήμιο αναζητά και νονό για την βάπτιση της μικρής. «Εάν κάποια οικογένεια ενδιαφέρεται να βαπτίσει το κοριτσάκι αυτό ας επικοινωνήσει με την κυρία Μαλλιώτη Νικολ (Γραμματέα της Πρυτανείας) τηλ. 2610 996606. Η βάπτιση θα γίνει εντελώς δωρεάν στον Πανεπιστημιακό Ναό» σημειώνεται στην ανακοίνωση. Με την υπόθεση της μικρής έχει ασχοληθεί προσωπικά και ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών Γιώργος Παναγιωτάκης, μια και η άτυχη μητέρα της μικρής ήταν μέλος της πανεπιστημιακής κοινότητας της Πάτρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά

  Ἕκαστον μέλος τῆς ἁγίας σου σαρκός ἀτιμίαν δι' ἡμᾶς ὑπέμεινε τὰς ἀκάνθας ἡ κεφαλή ἡ ὄψις τὰ ἐμπτύσματα αἱ σιαγόνες τὰ ῥαπίσματα τὸ στό...