Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσίν· μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν, καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.

Τετάρτη, Ιουλίου 18, 2012

Εξέλιξη του χαρακτήρα μέσω των anime και χριστιανισμός.





Ο λόγος που γράφεται αυτό το άρθρο είναι το ότι ορισμένοι "Ορθόδοξοι Χριστιανοί" υποστηρίζουν χωρίς ενδοιασμούς πως τα Ιαπωνικά κινούμενα σχέδια anime(σχετικά εδώ Ιαπωνικά anime) βοηθούν στη διάπλαση και στην θετική εξέλιξη του ανθρώπινου χαρακτήρα. Υποστηρίζουν πως είναι χριστιανοί και πως το να βλέπουν anime τους δίνει θετικές αξίες για τη ζωή, τους δίνουν στήριγμα για να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες τους και άλλα συναφή. Προσπαθούν να μας πείσουν εν ολίγης πως το να βλέπεις anime δεν είναι και κάτι κακό και επιπλέον υποστηρίζουν τη θέαση τους και άλλοι πάλι προσπαθούν να μας πείσουν για το ότι περνούν μηνύματα ανάλογα του Χριστιανισμού! Ας δούμε λοιπόν τις... "ομοιότητες" μεταξύ των αγίων μορφών μας που είναι τα μόνα ασφαλή παραδείγματα προς μίμηση και τα πρότυπα που προσπαθούν να μας προωθήσουν τα anime, έτσι ώστε να δούμε πόσο τα anime έχουνε σχέση με τον Ορθόδοξο Χριστιανισμό.

Σειρά Bleach
Και ρωτάω, τι σχέση έχει καλοί μου πλανεμένοι φίλοι ο παρακάτω δαίμονας, πρωταγωνιστής και  ήρωας  , τι σχέση έχει με τις άγιες Ορθόδοξες μορφές  μας αυτό το κερασφόρο πλάσμα που προωθείτε σαν πρότυπο μίμησης;

Ο άνθρωπος έχει ως στόχο να εξελιχθεί σε άγιο, εδώ το συγκεκριμένο anime μας προωθεί μία αντίθετη πορεία όπου ένας μαθητής λυκείου, ξεκινάει σαν ένα απλό έφηβο αγόρι και καταλήγει σε αυτό το στάδιο "εξέλιξης" στη δαιμονοποίηση και αυτό θεωρείτε πρόοδος.  Αντί για άγιος μετρέπεται σε δαίμονα!

         

    μαθητής στην αρχή(αριστερά)και έπειτα στην εξέλιξη του δεξιά)





Σειρά naruto

Η Ορθοδοξία μας διδάσκει να είμαστε ταπεινοί, μας διδάσκει να αποφεύγομαι τη βία και το κυνήγι της δόξας και της αυτοπροβολής. Ο παρακάτω χαρακτήρας, ξεκινάει σαν ένα αδύναμο παιδί που τον χλευάζουν και τον μισούν όλοι και για αυτό βάζει ως σκοπό της ζωής του να φτάσει σε ένα μεγάλο αξίωμα και αυτό το πετυχαίνει με το να επιδιώκει να γίνει ποιο δυνατός και με το να κερδίζει τον σεβασμό των γύρω του με την όλο και περισσότερο αυξανόμενη δύναμη του. Όσοι τον χλεύαζαν στην αρχή φτάνουν σε σημείο να τον παρακαλούν να τους σώσει από διάφορους κινδύνους και όσο προχωράει  η σειρά τόσο αυτός διεκδικεί τα πρωτεία. Προκειμένου να ξεχωρίσει από τους άλλους μυείτε σε τεχνικές αποκρυφισμού ανατολίτικης φιλοσοφίας ενώ βασικό σκοπό παίζει ένας δαίμονας που ζει μέσα του και του δίνει βοήθεια σε δύσκολες ώρες.  Στην πορεία προσπαθεί να ξεφορτωθεί τον δαίμονα... πολεμώντας τον με άλλες δαιμονικές τεχνικές...  Αυτοπροβολή, διεκδίκηση του σεβασμού μέσω της όλο και αυξανόμενης δύναμης, αποκρυφιστικές μη ρεαλιστικές δυνάμεις, βία, αίμα, γυμνό(με τον πρωταγωνιστή για τον οποίο μιλήσαμε παραπάνω να χειρίζεται μία τεχνική...που τον μεταμορφώνει σε γυμνή γυναίκα! δείτε άρθρο στον σύνδεσμο στην αρχή του κειμένου.)Επίσης προωθείτε ο παγανισμός με τον πρωταγωνιστή να γίνεται ένα με τη φύση και συγκεκριμένα με τα βατράχια!  Σεβασμός προς τη φύση θα υποστηρίξουν κάποιοι, διαστροφή της ανθρώπινης φύσης στην πραγματικότητα.
Βλέπουμε λοιπόν πως ότι καλό και να υποστηρίζει πως προωθεί αυτή η σειρά, είναι μία πλάνη για να κρύψει τα δαιμονικά στοιχεία της.


Ο "αγαθός" πρωταγωνιστής
   
Ενωμένος με τη φύση, αποκτάει χαρακτηριστικά βατράχου και άλλες αηδίες.



 μεταμορφώνεται σε γυμνή γυναίκα και προσπαθεί να αποπλανήσει έναν άντρα(και σε αυτό το σημείο της ιστορίας είναι 12 χρονών!) Καθαρή παιδοφιλία! 


Να σημειωθεί πως ΚΑΙ εδώ όσο ο χαρακτήρας προχωράει τόσο ποιο πολύ φύση του ομοιάζει με δαίμονα..

Γενικά για τα anime- Αντιθέσεις με το πνεύμα της Ορθοδοξίας: 


Χαρακτηριστικό των περισσοτέρων anime είναι πως οι πρωταγωνιστές έχουν την τάση να διεκδικούν τη δόξα(θέλουν να φτάσουν σε έναν ανώτατο στόχο, να γίνουν οι καλύτεροι από όλους πάνω σε κάτι). Εδώ συμπυκνώνονται τα πάθη της αυτοπροβολής και της φιλονικίας.

Οι άγιοι μας επεδίωξαν την αφάνεια και την ταπεινότητα.

Εξωτερικά οι ποιο βασικοί χαρακτήρες είναι καλλίγραμμοι, γυμνασμένοι και προκαλούν τα βλέμματα. Οι γυναίκες έχουν υπερβολικά εμφανή τα προκλητικά στοιχεία τους.
Πάθη ναρκισσισμού και λαγνείας της σάρκας
Δεν υπάρχουν σεξουαλικά όρια και η ομοφυλοφιλία είναι αποδεκτή.

Οι άγιοι μας πολεμούν τα πάθη της σάρκας.

Θέλουν να γίνουν οι ποιο δυνατοί και στην κυριολεξία ρισκάρουν και τη ζωή τους για να αποκτήσουν δύναμη.

Δίνουν την εικόνα πως υπερασπίζονται το καλό αλλά αυτό που γίνεται είναι να ντύνεται ένας δαίμονας με αγγελική μορφή και να παρασέρνει τους εκατοντάδες θαυμαστές αυτών των σειρών ανά τον κόσμο στην βουδιστική, σατανική απόκρυφη φιλοσοφία. Ο πρωταγωνιστής  της σειράς ο οποίος μυείτε συνεχώς σε απόκρυφες,υπερφυσικές δυνάμεις  προκειμένου να γίνει όλο και ισχυρότερος παρουσιάζεται σαν υπερασπιστής της δικαιοσύνης και σαν έμπιστος φίλος.

Δύναμη των χριστιανών είναι η προσευχή, η μετάνοια, η εξομολόγηση, η πραότητα καμία σχέση με την αναζήτηση ωμής και προκλητικής δύναμης.



Το αίμα και η βία δίνονται σε άφθονο βαθμό προκειμένου να προκαλέσουν ευχαρίστηση και απόλαυση στο θεατή. Ο θεατής απολαμβάνει να βλέπει τον πρωταγωνιστή να συντρίβει τον κακό της υπόθεσης με τον να αποκτάει όλο και περισσότερες δαιμονικές δυνατότητες. Απολαμβάνει να βλέπει να χύνεται αίμα και να δημιουργούνται εικόνες καταστροφής. Ξυπνούν πρωτόγονα ζωώδη ένστικτα.
Ο θεατής των anime μοιάζει με αυτούς τους ειδωλολάτρες θεατές που αρέσκονταν, απολάμβαναν στην κυριολεξία να βλέπουν τα θηρία να κομματιάζουν τους πράους και ταπεινούς χριστιανούς.

   


Τα anime είναι επικίνδυνα, δεν έχουν καμία σχέση με τον Χριστιανισμό, οποιοσδήποτε συσχετισμός της χριστιανοσύνης με αυτά είναι βλασφημία και ένας χριστιανός που αγαπάει τον Κύριο μας πρέπει να τα καταδικάζει.
Δεν μπορώ να διαλέξω δύο δρόμους, θα πάρω ή αυτόν της αρετής ή της κόλασης.
Νομίζω πως είναι εύκολα κατανοητό το γιατί  τα anime αντιμάχονται τον Χριστιανισμό,δεν θα αφιερώσουμε άλλο θέμα σε κάτι το οποίο είναι πασιφανές.
Πολλά παιδιά εδώ στην Ελλάδα γίνονται θαυμαστές αυτών των σειρών, συμμετέχουν σε πάρτυ όπου καλούνται να μιμηθούν αυτούς τους χαρακτήρες με το να ντύνονται όπως αυτοί, συγκεντρώνονται για να γνωρίσουν άτομα με τα οποία έχουν αυτό το κοινό ενδιαφέρον   και από πάνω να υποστηρίζουν κάποιοι πως είναι χριστιανοί και στηρίζουν αυτές τις αηδίες(αλλά και ότι τους βοηθούν κιόλας!)
Νομίζω πως κάπου έχουμε χάσει το δρόμο μας...


πηγή


  

8 σχόλια:

  1. όταν ο άνθρωπος δεν έχει τίποτα ενδιαφέρον να κάνει στη ζωή του βρίσκει τον Σατανά στα πάντα. :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Axaaxa klaiw... Den mou lete genithikate kathysteremenoi h kati paromoio?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι στενάχωρο είναι το να μην μπορεί κανείς να απολαμβάνει μια φανταστική ιστορία. Δεν έχουμε χάσει το δρόμο μας φίλε μου, το μέτρο έχουμε χάσει. Όταν βλέπουμε τον διάβολο στα Πόκεμον και τον Χάρι Πότερ, πρέπει ίσως να αναρωτηθούμε αν τελικά εμείς οι ίδιοι ψάχνουμε να δούμε τον διάβολο παντού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. το καθε ανιμε ειναι διαφορετικη ιστορια και φυσικα και απο αλλο συγγραφεα(και λεω συγγραφεα γτ αρχικα ειναι μανγκα)και ο καθενασ καθε θεμα το παρουσιαζει απο την πλευρα που τν βολευει και απο αυτην που νομιζει πωσ ειναι σωστοι.Εκει που εσεισ βλεπετε ενα παιδι που θελει να κατακτησει τν κοσμο εγω βλεπω ενα ατομο που απλωσ θελει να παταει γερα στα ποδια του και να μην εχει αναγκη κανεναν.Και αναφερθηκατε στο ναρουτο που στην αρχη τν χλευαζαν δεν υπαρχει μεγαλυτερο κατορθωμα απο το να εισαι θυμα bullying και να βρεισ το θαρροσ να σταθεισ στ ποδια σου.να εμενα τι μου μαθαινουν τ ανιμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ειστε ηλιθιοι. παντου τον σατανα βρισκετε και μαλακιες. αντε να ειστε κολλημενοι μια ζωη. να μη μπορειτε να χαρειτε ουτε τη φαντασια ουτε τιποτα. αρχιδια ειστε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΜΠΡΑΒΟ ετσι πες τα συμφωνο με αυτα που λες στο αρθρο σου , Καποτε υπαρχα και εγω φαν των ανιμε στο προβαλλουν με ενα υπουλο τροπο στο να τα βλεπεις οτι ειναι αγνα μεσ απο υπαρχει κατι σκωτεινο που στο πλασσαρουν με καλα στοιχεια με αυτο και εσυ δεν συνηδητοποιεις τι βλεπεις ετσι κι εγω ημουν και οταν συνηδητοποιησα τι βλεπω τα εκοψα με τη πρωτη.Τα νιμε ειναι μια διαβολικη τεχνη που στο πλασαρουν με "αθωω περιτιλιγμα"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Λοιπον τουβλο γιατι δεν θα τα παμε καλα τι βασανιστηρια και μλκς μου λες τα ιδια εκανε και η εκκλησια στον μεσαιωνα οποτε μην μας κανεις τον αθωο και αν τα ανιμε γουσταρουν να βαλουν οτι τους καυλωσει. Οποτε σταματα να μας πριζεις τα αρχιδια αν δεν μπορεις να εκτιμησεις την αξια τον anime εισαι απλα πιθηκος Και τελις παντων ποιον δρομο εχασες ψευτοχριστιανε το σουβλακι το μεγαλο Σαββατο δεν ειδα να εκανες νηστεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Λοιπον τουβλο γιατι δεν θα τα παμε καλα τι βασανιστηρια και μλκς μου λες τα ιδια εκανε και η εκκλησια στον μεσαιωνα οποτε μην μας κανεις τον αθωο και αν τα ανιμε γουσταρουν να βαλουν οτι τους καυλωσει. Οποτε σταματα να μας πριζεις τα αρχιδια αν δεν μπορεις να εκτιμησεις την αξια τον anime εισαι απλα πιθηκος Και τελις παντων ποιον δρομο εχασες ψευτοχριστιανε το σουβλακι το μεγαλο Σαββατο δεν ειδα να εκανες νηστεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά

  Ἕκαστον μέλος τῆς ἁγίας σου σαρκός ἀτιμίαν δι' ἡμᾶς ὑπέμεινε τὰς ἀκάνθας ἡ κεφαλή ἡ ὄψις τὰ ἐμπτύσματα αἱ σιαγόνες τὰ ῥαπίσματα τὸ στό...