Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσίν· μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν, καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.

Τετάρτη, Ιουλίου 11, 2012

Σκεύος Εκλογής.


 
Επίγειος Άγγελος, που ζούσε στον κόσμο ανάμεσά μας. Από τους 100, που έμπαιναν στο Όρος κάθε μέρα, οι 99 πήγαιναν στον Γέροντα.
Πολλοί που τον γνώρισαν λένε,
ότι αυτό που τραβούσε όλον αυτόν τον κόσμο στην Παναγούδα, δεν ήταν ούτε οι γνώσεις, ούτε η μόρφωση, ούτε τα ωραία εντυπωσιακά λόγια, ούτε το όμορφο περιβάλλον, αλλά η μεγάλη και απερίγραπτη Αγάπη, που σε έκανε να θέλεις να πέσεις κάτω και να δακρύζεις συγκλονισμένος.
Ευλογημένοι όσοι τον γνωρίσατε! Αντικρίσατε σκεύος εκλογής πλημμυρισμένο από τον Κύριό μας και Θεό μας.
Κάθε χρόνο στο μνημόσυνό του χιλιάδες κόσμου σε ουρά χιλιομέτρων περιμένουν να προσκυνήσουν τον ταπεινό (σαν και την επίγεια ζωή του) τάφο του σαν ελάχιστο δείγμα της αγάπης τους.

Σχεδόν όλοι οι προσκυνητές γονατίζοντας πάνω από τον τάφο του παίρνουν με ευλάβεια μια χουφτίτσα από το χώμα του τάφου για ευλογία. Χωρίς υπερβολές για να αναπληρωθεί το χώμα από το τάφο, οι μοναχές της Σουρωτής φέρνουν φορτηγά με χώμα!

Άγιε του Θεού, πρέσβευε υπέρ ημών.

1 σχόλιο:

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά

  Ἕκαστον μέλος τῆς ἁγίας σου σαρκός ἀτιμίαν δι' ἡμᾶς ὑπέμεινε τὰς ἀκάνθας ἡ κεφαλή ἡ ὄψις τὰ ἐμπτύσματα αἱ σιαγόνες τὰ ῥαπίσματα τὸ στό...