Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσίν· μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν, καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.

Κυριακή, Ιουλίου 08, 2012

100 Άστεγοι στην Πάτρα

Στα ύψη έχει εκτιναχθεί όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία των κοινωνικών υπηρεσιών της Πάτρας ο αριθμός των αστέγων . Η κατάσταση πλέον περιγράφεται ως τραγική με συμπολίτες να καταλήγουν στο δρόμο καθώς έχουν χάσει τη δουλειά τους και αδυνατούν να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες.




Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Κοινωνικού Τομέα στο Δήμο Πατρέων το τελευταίο τρίμηνο παρουσιάζεται ραγδαία αύξηση των άστεγων και των ατόμων που προστρέχουν για βοήθεια στις υπηρεσίες του Δήμου.
Υπολογίζεται ότι αυτή την στιγμή στην Πάτρα ο αριθμός των αστέγων αγγίζει τα 100 άτομα, αλλά ο πραγματικός αριθμός είναι διπλάσιος καθώς πολλοί «βολεύονται» σε φίλους και συγγενείς ενώ συχνές είναι πλέον σε διάφορα σημεία της Πάτρας οι εικόνες των σταθμευμένων αυτοκινήτων που το βράδυ μετατρέπονται σε «υπνοδωμάτια».
Τρόμο ωστόσο προκαλεί στις κοινωνικές υπηρεσίες της περιοχή αυτό που έρχεται από το φθινόπωρο καθώς η εκτίμηση που υπάρχει κάνει λόγω για μπαράζ εξώσεων οι οποίες εκτιμάται ότι θα υπερδιπλασιαστούν τους άστεγους στην πόλη της Πάτρας.
Το προφίλ αυτών που ζητούν βοήθεια στις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου, έχει αλλάξει ριζικά, καθώς οι περισσότεροι ανήκουν στη μικρομεσαία τάξη που έχει χτυπηθεί αλύπητα. Άνθρωποι που είχαν τη δουλειά τους και ζούσαν μια φυσιολογική ζωή προσέρχονται τώρα και ζητούν βοήθεια καθώς όπως λένε δεν μπορούν να βρουν πουθενά δουλειά, αλλά ούτε και να μεταναστεύσουν.
Άνεργοι, άστεγοι και χωρίς φάρμακα
Το άλλο μεγάλο πρόβλημα που έχει παρουσιαστεί τελευταία είναι με ανθρώπους που προσέρχονται στον Κοινωνικό Τομέα και ζητούν χρήματα για να μπορέσουν να πάρουν τα φάρμακα για την καθημερινή αγωγή τους, για ζάχαρο, πίεση και άλλες χρόνιες παθήσεις, καθώς δεν έχουν τη δυνατότητα αγοράς τους και μένουν μέρες χωρίς να καλύπτονται φαρμακευτικά, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει άμεσα η υγεία τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά

  Ἕκαστον μέλος τῆς ἁγίας σου σαρκός ἀτιμίαν δι' ἡμᾶς ὑπέμεινε τὰς ἀκάνθας ἡ κεφαλή ἡ ὄψις τὰ ἐμπτύσματα αἱ σιαγόνες τὰ ῥαπίσματα τὸ στό...