Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσίν· μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν, καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.

Πέμπτη, Αυγούστου 23, 2012

Το θαύμα του Αγίου Σπυρίδωνα


Μαρτυρία αναγνώστη στο Αγιορείτικο Βήμα...
Θέλω να σας διηγηθώ ένα θαύμα του Αγίου Σπυρίδωνα στο οποίο ο Θεός ευδόκησε να είμαι παρούσα με την οικογένειά μου. Το πρωί της 11ης Αυγούστου 2012 βρέθηκα στην Κέρκυρα για να συνεορτάσω μαζί με πλήθος πιστών την ανάμνηση του θαύματος του Αγίου Σπυρίδωνα.

Στεκόμουν στην πλατεία από όπου θα περνούσε το Ιερό Σκήνωμα του Αγίου μαζί με τους αρχιερείς και ιερείς που είχαν έρθει από διάφορα μέρη της Ελλάδος για αυτό το σκοπό.

Όταν πέρασε από μπροστά μας, έβλεπα μόνο το μαύρο πανί το οποίο σκέπαζε το Ιερό Λείψανο του Αγίου.

Το Αγιασμένο Σκήνωμα δεν φαινόταν καθόλου καθώς ήταν σκεπασμένο μέσα στην πολυποίκιλτη λάρνακα. Η μητέρα μου συγκινημένη καθώς ήταν την ώρα που περνούσε ο Άγιος τράβηξε μία φωτογραφία για ενθύμιο.Έπειτα πήγαμε μέσα στην εκκλησία για να προσκυνήσουμε το Ιερό Λείψανο του Αγίου Σπυρίδωνα.

Όταν ανεβήκαμε στο λεωφορείο για να φύγουμε (είχαμε έρθει με επιβατικό πούλμαν), ανοίξαμε τη φωτογραφική μηχανή για να δούμε τις φωτογραφίες που είχαμε βγάλει εκείνη την ημέρα και -ω του θαύματος- είδαμε στη φωτογραφία την κεφαλή του Αγίου να φαίνεται καθαρά με την πλούσια γενειάδα του. Αν προσέξει κανείς (σε μεγέθυνση φαίνεται καλύτερα) ο Άγιος δείχνει με το χέρι του προς τον Θεό. 'Ισως να είναι το δικό του μήνυμα για τη σωτηρία της Ελλάδας μας. Είμαι βαθύτατα συγκλονισμένη που με αξίωσε ο Θεός να ζήσω αυτό το θαύμα και που μου δίνεται η ευκαιρία να φωνάξω:

"Θαυμαστός ο Θεός εν τοις Αγίοις Αυτού".

Είθε ο Άγιος Σπυρίδωνας να προσεύχεται για τον καθένα από εμάς ξεχωριστά και για ολόκληρο το έθνος μας που περνάει μια τόσο δύσκολη περίοδο.


agioritikovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά

  Ἕκαστον μέλος τῆς ἁγίας σου σαρκός ἀτιμίαν δι' ἡμᾶς ὑπέμεινε τὰς ἀκάνθας ἡ κεφαλή ἡ ὄψις τὰ ἐμπτύσματα αἱ σιαγόνες τὰ ῥαπίσματα τὸ στό...