Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσίν· μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν, καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.

Τρίτη, Αυγούστου 21, 2012

Ανέκδοτες μαρτυρίες από τον παπά-Γιάννη Καλαΐδη


Ο παπά-Γιάννης Καλαΐδης με τον άγιο επίσκοπο Αντώνιο 
Λάβαμε από τον φίλο του blog Τάσο,  ανέδκοτες μαρτυρίες για τον παπά-Γιάννη Καλαΐδη : 
μαρτυρια α)

Οπως μας το διηγηθηκε η μητερα της γυναικας μου. Ηταν 26 ιουλιου και στο χωριο που λειτουργουσε ο π. Ιωαννης υπαρχει ενα εξωκλησι της Αγιας Παρασκευης. Ομως γινοταν καποια εργα στο εκκλησακι κι ετσι η λειτουργια εγινε στο εξωκλησι αλλα χωρις σκεπη. Εκανε πολυ ζεστη εκεινη την ημερα και δεν ειχε ουτε ενα συννεφο. Εβαλαν μια κουβερτουλα για να κανει σκια πανω απο την Αγία Τραπεζα κι ετσι ο παππουλης τουλαχιστον λειτουργουσε εχοντας λιγη δροσουλα. Ομως ο κοσμος ηταν μεσα στον ηλιο και υπεφερε. Ξαφνικα εμφανιστηκε ενα πολυ μικρο συννεφακι και πηγε κι εκατσε μπροστα στον ηλιο. Μεχρι να τελειωσει η ακολουθια εμεινε κολλημενο το συννεφακι στον ηλιο. Μετα εφυγε. Αφου τελειωσαν ολα, ο π. Ιωαννης εξομολογηθηκε  σε καποια προσωπα οτι πολυ στενοχωριοταν που ενω αυτος ειχε σκια , ο κοσμος υπεφερε. Ετσι παρακαλεσε την αγια να βοηθησει. Και με αυτη την μικρη θεικη  παρεμβαση ολοι χαρηκαν την υπαιθρια λειτουργια και δοξασαν και τον Θεο που τους σκεφτηκε και δεν καηκαν απο τον καυτο καλοκαιριατικο ηλιο.

μαρτυρια β)

Ειχαμε μια φιλη οικογενειακη που ηταν ελευθερη και στενοχωριοταν που ακομα δεν ειχε βρει τον ανθρωπο της να παντρευτει.Ειχε περασει ηδη και τα 30 και αυτο της εφερνε μεγαλυτερη λυπη. Της ειπαμε αν ηθελε να ρωτησουμε τον παππουλη , ισως κατι να εκανε και γι αυτην. Δεχτηκε με χαρα. Ρωτησαμε λοιπον τον πατερα Ιωαννη και μας ειπε πρωτα καθαρη εξομολογηση και θεια κοινωνια. Μετα  να κανει ευχελαιο και να σταυρωνεται καθε μερα απο το λαδι του ευχελαιου, επιπλεον μας εδωσε και καποιες προσευχουλες που επρεπε να τις διαβαζει καθε μερα και ειπε να κανει και τρεις φανουροπιττες σε διαστημα 40 ημερων με αποσταση 20 ημερων απο την πρωτη μεχρι την δευτερη και απο την δευτερη μεχρι την τριτη φανουροπιττα. Η φιλη μας οντως τα ακολουθησε αυτα και μεσα στο διαστημα των 40 ημερων που εκανε και τις φανουροπιττες συν βεβαια ολα τα αλλα , ειδε 3 φορες στον υπνο της ενα παλληκαρι γνωστο της. Οταν εβλεπε αυτον τον νεαρο , καθε φορα σκεφτοταν: - μα αυτον θα παρω για αντρα μου; μπα μονο ονειρο θα ηταν μονολογουσε.
Μολις εκανε και την τελευταια φανουροπιττα (και οπως και τις αλλες βεβαια) αφου την διαβασε ο παππας του χωριου της και την μοιρασε στον κοσμο σκεφτηκε οτι κατι θα επρεπε να γινει τις επομενες μερες! Κυριακη εκανε την τελευταια φανουροπιττα, Δευτερα πηγε σπιτι της ο νεαρος που εβλεπε στον υπνο της και τη ζητησε επισημα απο τους δικους της και μαλιστα της ειπε οτι παντα την ηθελε για γυναικα του αλλα δεν εβρισκε το θαρρος!!

μαρτυρια γ)

Στην εργασια μου επρεπε να χρησιμοποιω πολυ το αριστερο μου χερι. Ομως ειχε παθει μια ζημια και υπεφερα απο επικονδυλιτιδα. Αυτη η μυικη βλαβη κατα βαση επιδιορθωνεται με χειρουργικη επεμβαση, εαν φθασει σε σημειο που δεν δεχεται την κλασσικη θεραπεια με ξεκουραση και αλοιφες. Πηγα σε ενα πολυ καλο νοσοκομειο και αφου εκαναν μια διαγνωση μου ειπαν οτι το προβλημα μου ηταν συνθετο. Ναι μεν υπηρχε επικονδυλιτιδα , ομως υπηρχε και αυχενικο προβλημα σε μενα, οποτε  ηταν δυσκολο να  μου εγγυηθουν την επιτυχια της εγχειρησης. Πηγα στον π. Ιωαννη και τον παρακαλεσα να μου ευχηθει να πετυχει η εγχειρηση. Δεν χρειαζεται να κανεις εγχειρηση μου ειπε, μου ειπε να κανω αγιασμο, και καποιες προσευχουλες καθημερινα. Ε! περασε ενα διαστημα μηνος ισως και περισσοτερο; Ξαφνικα ξεχασα τελειως οτι ειχα πονους στον αριστερο αγκωνα !! Ολα οντως ειχαν ηρεμησει...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά

  Ἕκαστον μέλος τῆς ἁγίας σου σαρκός ἀτιμίαν δι' ἡμᾶς ὑπέμεινε τὰς ἀκάνθας ἡ κεφαλή ἡ ὄψις τὰ ἐμπτύσματα αἱ σιαγόνες τὰ ῥαπίσματα τὸ στό...