Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσίν· μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν, καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.

Τετάρτη, Αυγούστου 01, 2012

Διχάζουν την Ορθόδοξη Εκκλησία οι έρευνες στο CERN


Η Ορθόδοξη Εκκλησία είναι υπέρμαχος κάθε ερευνητικής προσπάθειας που είναι ενδεδυμένη με την ανιδιοτέλεια και τον σεβασμό στο Δημιουργό τριαδικό Θεό. 

Τη στιγμή που συγκεκριμένοι κύκλοι της ανομίας χρησιμοποιούν έναντι αδράς αμοιβής επιστήμονες για να επιβάλλουν ετσιθελικά μία Παγκόσμια δικτατορία μέσω της δημιουργίας και του ελέγχου των μαγνητικών πεδίων της ιονόσφαιρας (βλ. οπλικό σύστημα H.A.A.R.P) κάποιοι άλλοι συνάδελφοί τους στην Ευρώπη αγωνίζονται να σπάσουν το άβατο του Θεού, στηριζόμενοι σε μία κατά κυριολεξία επιστημονική ανοησία. Μία ανοησία όμως, που κινητοποίησε πολλά κράτη και κυβερνήσεις για να χρηματοδοτήσουν τα επικίνδυνα πειράματά τους έτσι ώστε οι επιστήμονες-ερευνητές να ζουν πλουσιοπάροχα και με όλες τις ανέσεις που τους εξασφαλίζουν οι ευρωπαϊκές επιχορηγήσεις δισεκατομμυρίων ευρώ...
Παρατηρείται μάλιστα να πολυδιαφημίζουν την υποτιθέμενη πανάκριβη έρευνά τους με ανακοινώσεις που υποστηρίζουν κάθε φορά πως προσεγγίζουν δήθεν ανακαλύψεις που θα δημιουργήσουν παγκόσμια αίσθηση, όταν τα κονδύλια εκλείπουν και απαιτούνται νέα... Και είθισται κατόπιν να δικαιολογούν τις αποτυχίες των πειραμάτων τους επιστρατεύοντας αστείες δικαιολογίες του τύπου ότι μία ψίχα που έπεσε από πουλί προκάλεσε βλάβη στον επιταχυντή!!!
Το κακό είναι ότι κάθε φορά καλλιεργούν εμμέσως το διχασμό στις θρησκευόμενες κοινότητες με το να υποστηρίζουν οι δυστυχείς ότι είναι ικανοί να ανακαλύψουν το πως ο Θεός δημιούργησε τον κόσμο, να απομονώσουν και να ερευνήσουν το λεγόμενο ως σωματίδιο «Θεός»!!!
Οι τελευταίες ανακοινώσεις του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πυρηνικών Ερευνών (CERN) προκάλεσαν με καθυστέρηση πολλών ετών και για πρώτη φορά σχόλια και παρεμβάσεις πολλών Ορθοδόξων Ιεραρχών, όπως λ. χ. των μητροπολιτών Πειραιώς Σεραφείμ, Δημητριάδος Ιγνατίου, Μεσογαίας Νικολάου, Μεσσηνίας Χρυσοστόμου, Αλεξανδρουπόλεως Ανθίμου)! Ως εκ τούτου ευθαρσώς τίθεται το ερώτημα για το ποιά είναι η θέση της Ορθοδοξίας απέναντι στην έρευνα. Ερώτημα που ταλανίζει αιώνες τώρα την Εκκλησία μας προκαλώντας ενίοτε επικριτικά και ειρωνικά σχόλια κυρίως από πλευράς της επιστημονικής κοινότητας.
Οφείλουμε λοιπόν να ξεκαθαρίσουμε ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία είναι υπέρμαχος κάθε ερευνητικής προσπάθειας που είναι ενδεδυμένη με την ανιδιοτέλεια και τον σεβασμό στο Δημιουργό τριαδικό Θεό. Είναι υπέρμαχος κάθε προσπάθειας που έχει ως μοχλό κίνησης την αγάπη και την προσφορά προς τον άνθρωπο. Ταυτόχρονα όμως αντιτίθεται σθεναρώς σε κάθε έρευνα που αποσκοπεί στην στέρηση της ελευθερίας του ανθρώπου, στην παραβίαση των νόμων της φύσης, που προκαλούν περιβαλλοντολογικά προβλήματα, στην επιβολή δύναμης και βίας κ.ο.κ.
Μέσα λοιπόν στο ξεκάθαρο αυτό πλαίσιο είναι λογικό επακόλουθο η Ορθόδοξη Εκκλησία να καταδικάζει κάθε έρευνα που στρέφεται ενάντια στον Δημιουργό Θεό (ασέβεια) η τα δημιουργήματα Αυτού. Η «ανοησία» του Χίγκς στην οποία στηρίζεται η έρευνα του CERN de facto εμπεριέχει το στοιχείο της ασέβειας απέναντι στο Θεό και οδηγεί την σκέψη μας στην περιγραφή της Βαβέλ. Αρκεί μόνο το γεγονός της ονομασίας ως «Θεός» του σωματιδίου που επιδιώκουν να ανακαλύψουν για να κατανοήσει κανείς την επιστημονική ασυδοσία και το στόχο στον οποίο αποσκοπούν!
Ως εκ τούτου εκ προοιμίου ως θεολόγοι γνωρίζουμε τα αποτελέσματα της ιδιοτελούς αμιγώς έρευνάς τους και συνιστούμε την προσοχή, λογιζομένη πρωτίστως ως μετάνοια. Με παρρησία επίσης καταδικάζουμε την έρευνα των χρηματοδοτούμενων επιστημόνων υποτίθεται από το Αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό (στην ουσία η χρηματοδότηση παρέχεται από Σιωνιστικά Κέντρα) στο πλαίσιο των πειραμάτων απολύτου ελέγχου των ηλεκτρονικό- μαγνητικών πεδίων της ιονόσφαιρας που αποβλέπει στην βίαια επικράτηση μίας παγκόσμιας κυβέρνησης (βλ. Τυφώνας Παγκοσμιοποίηση-εκδ. «Αγαθός Λόγος»)!
Για να κατανοήσει κάθε νοήμων αναγνώστης τα ανωτέρω παραθέτουμε αποσπάσματα από πρόσφατα δημοσιεύματα που είδαν το φως της δημοσιότητας, αφήνοντας σ’ εσάς τις κρίσεις και τα σχόλια...
 
Οι επιστήμονες επιβεβαιώνουν επισήμως την ύπαρξη του "σωματιδίου του Θεού"
 
Η ύπαρξη του μποζονίου του Χιγκς, η αλλιώς του "σωματιδίου του Θεού", επιβεβαιώνεται επισήμως από την επιστημονική κοινότητα. Με την ανακάλυψη του συγκεκριμένου σωματιδίου, αυξάνονται οι πιθανότητες να κατανοήσουμε δυνάμεις που καθορίζουν την εξέλιξη του Σύμπαντος από τη στιγμή της δημιουργίας του μέχρι σήμερα.
Η διεθνής επιστημονική κοινότητα των φυσικών υποδέχτηκε με αισιοδοξία τα αποτελέσματα των ερευνητικών εργασιών για την ανεύρεση του μποζονίου του Χιγκς, που πραγματοποίησαν δύο πολυπληθείς ομάδες ειδικών, αξιοποιώντας τα δεδομένα από τους ανιχνευτές ATLAS και CMS του "Μεγάλου Επιταχυντή Αδρονίων" στο CERN.
 
Κοντά στην ανακάλυψη της δημιουργίας του Σύμπαντος
 
Οι επιστήμονες του "Large Hadron Collider" ανέφεραν ότι είναι πλέον 99,99% σίγουροι ότι έφτασαν στην ανακάλυψη του σωματιδίου. Το σωματίδιο εντοπίστηκε στον Μεγάλο Επιταχυντή Αδρονίων. Ο επιταχυντής είναι ένα τούνελ μήκους 18 μιλίων (28,96 χιλιόμετρα), το οποίο είναι θαμμένο στο υπέδαφος (100 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της Γης) κοντά στα σύνορα Ελβετίας και Γαλλίας, μέσα στο οποίο οι επιστήμονες προσπαθούν να δημιουργήσουν τις συνθήκες εκείνες που οδήγησαν στο Μπιγκ Μπανγκ, έτσι ώστε να ερμηνεύσουν τη γέννηση του Σύμπαντος. Η αλλιώς, να "φωτογραφίσουν" τον Θεό...
Για την αναζήτηση του δυσδιάκριτου σωματιδίου που προσδίδει μάζα στο σύμπαν, έχουν δαπανηθεί ήδη δισεκατομμύρια ευρώ ενώ οι έρευνες αναμένεται να εντατικοποιηθούν.
Χρειάστηκε να περιμένουμε μισό αιώνα μέχρι να κατασκευαστεί το γιγάντιο μηχάνημα που θα μπορούσε να δώσει απαντήσεις. Την Τετάρτη, όμως, ερευνητές του CERN ανακοινώνουν πως είναι βέβαιοι ότι εντόπισαν «κάτι που μοιάζει με το Χιγκς», το σωματίδιο που θα επιβεβαίωνε ότι γνωρίζουμε πως η ύλη αποκτά τη μάζα της.
Εφόσον επιβεβαιωθεί οριστικά η ανακάλυψη, κάτι που δεν αναμένεται πριν από τον Οκτώβριο, ο πειραματικός άθλος θα επιστέγαζε το λεγόμενο Καθιερωμένο Μοντέλο...
...ο Τζο Ινκαντέλα, εκπρόσωπος Τύπου του πειράματος CMS, επιβεβαιώνει ότι οι ερευνητές έχουν ανακαλύψει ένα νέο σωματίδιο, χωρίς όμως να κατονομάζει συγκεκριμένα το Χιγκς.
... ο κ. Ινκαντέλα δηλώνει ξεκάθαρα: «Έχουμε παρατηρήσει ένα νέο σωματίδιο. Έχουμε πολύ ισχυρές ενδείξεις ότι κάτι υπάρχει εκεί, η εξακρίβωση των ιδιοτήτων του θα πάρει όμως ακόμη λίγο χρόνο».
... η διατύπωση των φράσεων του κ. Ινκαντέλα είναι αρκετά αόριστη ώστε να μπορεί κανείς να συμπεράνει ότι η αυριανή ανακοίνωση τοποθετεί πιθανώς το Χίγκς πιο κοντά στα 121 γιγαηλεκτρονιοβόλτ.
...Ο κ. Ινκαντέλα μιλάει για «τη μεγαλύτερη ανακάλυψη στον τομέα μας τα τελευταία 30 με 40 χρόνια», από τα λεγόμενά του όμως δεν γίνεται σαφές αν το σωματίδιο που ανακάλυψαν οι ερευνητές του CERN μοιάζει με το μποζόνιο Χιγκς ...
...«Αν τα πράγματα είναι έτσι, τότε έχουμε κάτι πραγματικά σημαντικό εδώ» τονίζει χαρακτηριστικά. «Θα μπορούσε να είναι μία πύλη, αν θέλετε, προς την επόμενη φάση εξερεύνησης της βαθύτερης στόφας από την οποία είναι φτιαγμένο το Σύμπαν, κάτι το οποίο είναι πολύ σημαντικό αν το σκεφτείτε».
Ο εκπρόσωπος του CMS υπογραμμίζει ωστόσο ότι τα αποτελέσματα είναι ακόμη αρχικά, συγκρίνοντας τον όγκο των δεδομένων των πειραμάτων με τους κόκκους άμμου που θα μπορούσαν να γεμίσουν μία Ολυμπιακή πισίνα και αφήνει ανοιχτό ένα ενδεχόμενο να μην βρισκόμαστε τελικά μπροστά στο μποζόνιο Χίγκς. «Θα μπορούσε να είναι κάτι το οποίο συχνά αποκαλούμε σωματίδιο παρόμοιο με το Χιγκς» επισημαίνει ο κ. Ινκαντέλα. «Αν δεν ταιριάζει σε σημαντικό βαθμό, αυτό θα το δούμε μέσα σε αυτόν τον χρόνο»!!!
Τα συμπεράσματα δικά σας!
 
Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ:
Η ρήσις που διϊστορικά πλέον έχει καταστή παγκόσμιο κτήμα της φιλοσοφίας αλλά και του πρακτικού βίου: «Πάσά τε επιστήμη, χωριζομένη δικαιοσύνης και πάσης άλλης αρετής, πανουργία, ου σοφία φαίνεται» (Πλάτων, Μενέξενος, 247a), επιβεβαιώνεται κατά τρόπον απόλυτον στην σύγχρονη Βαβέλ του πειράματος Cern που διοργανώνει το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ερευνών στην Γενεύη της Ελβετίας.
...στην Γενεύη της Ελβετίας «έξοχα μυαλά» θέλουν να μας καταπείσουν ότι το υποατομικό σωματίδιο μποζώνιο Χίγκς, που είναι μία ασυνείδητη μονάδα ενέργειας, αν υπάρχει, δημιουργεί, συντονίζει, σχεδιάζει και καταστρώνει τα τρισεκατομμύρια των γαλαξιακών σχηματισμών, τους σε αυτά υφισταμένους φυσικούς νόμους ώστε μην συγκρούονται μεταξύ τους, την αέναη κίνηση της συμπαντικής ύλης-μάζης, την οργανική διάπλαση και τη ζωή των ενοργάνων όντων και φυσικά την αρμονία του υλικού σύμπαντος.
... Δυστυχώς όμως δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα γιατί πίσω από αυτές τις τρομακτικές και αίσχιστες για την ανθρώπινη προσωπικότητα, την ανθρώπινη ιστορία και την ανθρώπινη φιλοσοφία απόψεις κρύβεται το αποκρουστικό πρόσωπο του διαμονισμού, γιατί μόνο δαιμόνια και κατεχόμενοι από αυτά μπορούν να μωρολογούν με τέτοιες ανοησίες.
 
Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος
...ας βγούμε από αυτό το δίχτυ μέσα στο οποίο βρισκόμαστε κι ας διδαχθούμε από τη διπλή μεθοδολογία των Ορθοδόξων Πατέρων μας. Οι οποίοι δεν αστυνόμευαν την επιστήμη, ούτε την δαιμονοποιούσαν αλλά την θεράπευαν αυτενεργούντες επιστημονικά και την έβλεπαν ως τον αναβατήρα προς το θρόνο του Θεού.
Μόνο όταν θεολογούσαν για το "ποιός", μόνο τότε δεν μπορούσαν να διχογνωμούν.
 
 Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος
...Είναι άλλοι που προσκυνούν πάνω στο «θυσιαστήριο» δήθεν της γνώσης, της επιστήμης και της τεχνολογίας και νομίζουν ότι έτσι μπορούν να λύσουν τα προβλήματα των ανθρώπων. Για δείτε, ανακάλυψαν και το «σωματίδιο του Θεού».
Τι απάτη! Και αυτό το σωματίδιο ποιός το εφτίαξε; Έφθασαν στην ανοησία μερικοί να πιστέψουν ότι βρήκαν την απάντηση στο θέμα της πίστεως και δεν καταλαβαίνουν ότι όσο υπάρχει ζωή και θάνατος η πίστη θα είναι ζωντανή, γιατί είναι η μόνη ελπίδα για την αιωνιότητα και είναι αυτή που έχουμε ανάγκη και διψάμε οι άνθρωποι, γιατί είμαστε πλασμένοι για την αιωνιότητα…»
 
Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος
 
"Δε νομίζω ότι υπάρχει ανησυχία από μέρους της Εκκλησίας, μάλιστα όταν ύπαρχει ένας επιστημονικός διάλογος. Κανένας όμως δεν έχει το δικαίωμα να δαιμονοποιεί τα αποτελέσματα μίας επιστημονικής έρευνας. Πρέπει όλοι να σεβαστούμε αυτά που αναλύφθηκαν από τα πειράματα του CERN και του ΑΤΛΑΣ, διότι προσωπικά θεωρώ ότι δεν υπάρχει καμία αλλοίωση της διδασκαλίας περί δημιουργίας του κόσμου".

Συντάκτης: ΕΙΔΙΚΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ
Πηγή: ΣΤΥΛΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΙΟΥΛΙΟΣ-ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά

  Ἕκαστον μέλος τῆς ἁγίας σου σαρκός ἀτιμίαν δι' ἡμᾶς ὑπέμεινε τὰς ἀκάνθας ἡ κεφαλή ἡ ὄψις τὰ ἐμπτύσματα αἱ σιαγόνες τὰ ῥαπίσματα τὸ στό...