Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσίν· μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν, καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.

Κυριακή, Σεπτεμβρίου 16, 2012

«Αγία τιμωρία» 82χρονου ιερέα, από τον Ιγνάτιο


Του έκοψε ένα μήνα συντάξιμου μισθού, επειδή τόλμησε να

 παντρέψει ζευγάρι και την ίδια ημέρα να βαφτίσει το παιδάκι τους



«Αγία τιμωρία» 82χρονου ιερέα, από τον Ιγνάτιο Του έκοψε ένα μήνα συντάξιμου μισθού, επειδή τόλμησε να παντρέψει ζευγάρι και την ίδια ημέρα να βαφτίσει το παιδάκι τους



Προκλήσεων συνέχεια για τον Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού Ιγνάτιο.Αυτή τη φορά αφορμή για την δημοσιογραφική ενασχόληση στάθηκε η απόφασή του έναντι ενός 82χρονου ιερέα, να του κόψει για ένα μήνα συντάξιμο μισθό και να του αφαιρέσει το δικαίωμα να λειτουργεί την εκκλησία του Αγίου Βλασίου στο Πήλιο, τιμωρώντας τον επειδή τόλμησε να παντρέψει ζευγάρι και την ίδια ημέρα να βαφτίσει το παιδάκι τους. 

Το αποτελέσμα ήταν να ξεσηκωθεί ολόκληρο το χωριό, αφού η ομώνυμη εκκλησία δεν λειτούργησε ούτε του Σταυρού, με εκπροσώπους των κατοίκων να απειλούν ακόμα και με αποκλεισμό του Συνεδριακού Κέντρου της Μητρόπολης στα Μελισσάτικα, αν ο Μητροπολίτης Ιγνάτιος, κατά την συνάντησή τους την Δευτέρα, δεν ικανοποιήσει το αίτημα τους, για επαναφορά του 82χρονου παππούλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά

  Ἕκαστον μέλος τῆς ἁγίας σου σαρκός ἀτιμίαν δι' ἡμᾶς ὑπέμεινε τὰς ἀκάνθας ἡ κεφαλή ἡ ὄψις τὰ ἐμπτύσματα αἱ σιαγόνες τὰ ῥαπίσματα τὸ στό...