Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσίν· μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν, καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.

Κυριακή, Σεπτεμβρίου 16, 2012

Κάνει τα πάντα για χάρη αυτής της αγάπης...



Πάρα πολλοί άνθρωποι, που δεν ζούσαν πνευματική ζωή, διερωτώντο πως είναι δυνατόν να κάθεται ένας άνθρωπος στην ερημιά στερούμενος τα πάντα για την αγάπη του Θεού. Την ίδια συζήτηση είχε και ο Γέροντας στο υπαίθριο αρχονταρίκι του ένα ανοιξιάτικο απόγευμα. Εξηγούσε ότι όταν η αγάπη του Θεού μπει στην καρδιά, τότε ο άνθρωπος κάνει τα πάντα από ευχαρίστηση και μόνο.

Ένας τότε από την παρέα είπε στον Γέροντα ότι αγαπούσε μια κοπέλα, όμως έμπαιναν κάποια εμπόδια ανάμεσά τους και γι' αυτό τον παρακαλούσε να τον βοηθήσει. Τον ρώτησε ο Γέροντας:
- Την αγαπάς την κοπέλα αυτή;
- Ναι, Γέροντα.
- Τί μπορείς να κάνεις, για να αποδείξεις σε μένα ότι πραγματικά την αγαπάς;
- Ό,τι θέλετε, Γέροντα. Ό,τι μου πείτε, εγώ για αυτήν θα το κάνω.
Τότε ο Γέροντας του είπε δείχνοντάς του στην αυλή ένα κούτσουρο:
- Το βλέπεις αυτό το κούτσουρο; Πήγαινε και γύρνα γύρω - γύρω από αυτό για χάρη της κοπέλας που αγαπάς.
Ο νεαρός πραγματικά πήγε και έκανε αυτό που του είπε ο Γέροντας. Σε κάποια στιγμή εκείνος τον σταμάτησε, τον πήρε ιδιαιτέρως, του είπε κάτι κι ο νεαρός, αφού πήρε την ευχή του, εμφανώς χαρούμενος έφυγε.
Ο Γέροντας γύρισε προς την παρέα και τους λέει:
- Είδατε, αυτός ο νεαρός για μια ανθρώπινη αγάπη σαν τρελός έφερνε γύρω από το κούτσουρο για χάρη της αγαπημένης του, χωρίς να λογαριάσει ότι υπήρχαν άνθρωποι που τον έβλεπαν και γινόταν ρεζίλι. Κι αυτό, γιατί ο ίδιος έχει δώσει όλη του την καρδιά στην κοπέλα. Σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό γίνεται αυτό κι όταν ο άνθρωπος δώσει την καρδιά του όλη στον Θεό. Τότε κάνει τα πάντα για χάρη αυτής της αγάπης χωρίς να πιέζεται.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά

  Ἕκαστον μέλος τῆς ἁγίας σου σαρκός ἀτιμίαν δι' ἡμᾶς ὑπέμεινε τὰς ἀκάνθας ἡ κεφαλή ἡ ὄψις τὰ ἐμπτύσματα αἱ σιαγόνες τὰ ῥαπίσματα τὸ στό...