Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσίν· μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν, καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.

Κυριακή, Σεπτεμβρίου 02, 2012

Ο Νίκος Νικολόπουλος κατά του «Σουλεϊμάν»



Ο βουλευτής αναρωτιέται γιατί πρέπει να δούμε την τηλεοπτική σειρά


Ο Νίκος Νικολόπουλος κατά του «Σουλεϊμάν» Ο βουλευτής αναρωτιέται γιατί πρέπει να δούμε την τηλεοπτική σειρά

Γιατί να βλέπουμε τον Σουλεϊμάν», αναρωτιέται ο βουλευτής Αχαΐας Νίκος Νικολόπουλος, με μήνυμά του που ανέβασε στο facebook, ενόψει της προβολής της τηλεοπτικής σειράς. Ο ίδιος εξηγεί γιατί εναντιώνεται με τα εξής:
«Η πρεμιέρα της τούρκικης σειράς “Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής” σφραγίζει δραματικά τη μοίρα της ελληνικής ιδιωτικής τηλεόρασης. Το χειρότερο όμως είναι ότι υπάρχουν Έλληνες που δεν διστάζουν να βαφτίσουν “υπέροχη” μια σειρά που παρουσιάζει από την πλευρά των Τούρκων τη ζωή των υποταγμένων λαών της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Αναρωτήθηκαν πόσο επικίνδυνο είναι αυτό για την ιστορία μας;
Συγγνώμη, αλλά δεν ήταν υπέρλαμπρη εποχή για τους Έλληνες που ήταν ραγιάδες, που πήγαιναν στο κρυφό σχολειό, που δεν μπορούσαν να πάνε εκκλησία, που έδιναν κεφαλικό φόρο, που γίνονταν γενίτσαροι, που είχαν τον τούρκικο ζυγό για 400 χρόνια στο κεφάλι τους, που οι Ελληνίδες ήταν στα χαρέμια και τα παιδία τους έσφαζαν στον όνομα του Σουλτάνου Έλληνες;
Ήταν ωραία εποχή που άνδρες και γυναίκες ήρωες πραγματικοί σαν τον Κολοκοτρώνη, τον Ανδρούτσο, τον Διάκο, την Μπουμπουλίνα έδωσαν τη ζωή τους το 1821 για να είμαστε εμείς ελεύθεροι;
Γιατί, λοιπόν, να βλέπουμε τον Σουλεϊμάν; Την ώρα λοιπόν που η Τουρκία κάνει εξωτερική πολιτική ακόμη και με τις σαπουνόπερές της, στα ελληνικά κανάλια το ελληνικό πρόγραμμα δεν καλύπτει ούτε καν την ευρωπαϊκή απαίτηση του 50% στο συνολικό εκπεμπόμενο πρόγραμμα, σύμφωνα με την Τηλεοπτική Οδηγία της Ε.Ε.
Πρέπει σύντομα να καταλάβουν όλοι ότι αυτή τη δύσκολη εποχή χρειαζόμαστε εθνική υπερηφάνεια και όχι τούρκικη προπαγάνδα για να τα βάλουμε με την κρίση! Θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι δεν είναι όλα κέρδος σ' αυτή τη ζωή.
Η τηλεόραση έχει χρέος κοινωνικό απέναντι στους πολίτες κι έτσι όπως έχει καταντήσει θα αρχίσουν σε λίγο να τρίζουν τα κόκαλα των προγόνων μας.
Ο Μακρυγιάννης δεν πολέμησε για αυτή την πολιτιστική μας κατάντια!»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά

  Ἕκαστον μέλος τῆς ἁγίας σου σαρκός ἀτιμίαν δι' ἡμᾶς ὑπέμεινε τὰς ἀκάνθας ἡ κεφαλή ἡ ὄψις τὰ ἐμπτύσματα αἱ σιαγόνες τὰ ῥαπίσματα τὸ στό...