Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσίν· μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν, καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 11, 2012

Η γενοκτονία συμβολίζεται ήδη με τους ανίατους… Αναστολή λειτουργίας δεκάδων Ιδρυμάτων.


Η αντιπολίτευση κάνει διακοπές και εμείς γιόγκα;
Αιχμή του δόρατος που στέλνει στον Καιάδα χιλιάδες ανίατους στη χώρα μας ο ΕΟΠΥΥ!!! Τα ασφαλιστικά ταμεία ενοποιήθηκαν σε ένα οργανισμό μεταξύ φαντάσματος και βρικόλακα για τους ασθενείς: Πανάκριβη υπηρεσία, προβληματική εξυπηρέτηση στα νέα νούμερα του ΕΟΠΥΥ! [Σάββατο, 25 Αυγούστου 2012].Και χρωστάει, εκτός από τους φαρμακοποιούς, και πάνω από ένα εκατομμύριο € σε κάθε ίδρυμα κατά μ.ό.
Τα ιδρύματα ανιάτων και γερόντων για να μην αφήσουν τους ασθενείς χωρίς φάρμακα τα προπλήρωναν στα φαρμακεία, αφού ο ΕΟΠΥΥ έχει γίνει ήδη αφερέγγυος στους φαρμακοποιούς. Έτσι μέσα στο 2012 βρέθηκαν χωρίς ρευστό, που όχι μόνο δεν φτάνει να πληρώσουν για νέα φάρμακα, αλλά ούτε για τροφή, ούτε για μισθούς και ΙΚΑ των εργαζομένων τους.
Γι’ αυτό είναι το λιγότερο επιεικής ο τίτλος: Η ατυχία να είσαι ανάπηρος στην Ελλάδα του μνημονίου! [Σάββατο, 25 Αυγούστου 2012]
Μπορεί τα αντίστοιχα Δ.Σ. των ιδρυμάτων να έκαναν λανθασμένες εκτιμήσεις για την κρίση, μπορεί κάποιοι Μητροπολίτες να ξόδευαν σε αμφιβόλου αξίας ενέργειας χρήματα, αλλά η αλήθεια είναι ότι το τροϊκανό κράτος ουσιαστικά κλείνει ή έστω «αναστέλλει» τη λειτουργία των ιδρυμάτων. Δείτε την σχετική ανάρτηση (Παρασκευή, 27 Ιουλίου 2012) του Μητρ. Καλαβρύτων Αμβρόσιου για τα τρία ιδρύματα της Μητρόπολης Καλαβρύτων, SOS! ΣΩΣΤΕ ΤΑ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΑ ΜΑΣ: «…Για την μισθοδοσία του προσωπικού, τις οφειλές ΙΚΑ και την εξόφληση προμηθευτών της περιόδου Μαίου, Ιουνίου και Ιουλίου 2012 η Ιερά Μητρόπολις προέβη σε δανεισμό χρηματικού ποσού ύψους 250.000€ και με τον τρόπο αυτό εξεπλήρωσε τις τρέχουσες υποχρεώσεις έως του τέλους Ιουλίου.
Αλλά το πρόβλημα παραμένει! Εάν το Ελληνικό Δημόσιο  δεν εκπλήρωσει τις υποχρεώσεις του προς τα Γηροκομεία μας, τότε από του μηνός Σεπτεμβρίου τα Γηροκομεία Αιγίου και Καλαβρύτων, δυστυχώς θα σταματήσουν να λειτουργούν.
Μία ακτίνα ελπίδας φάνηκε μόλις χθες, όταν ο Ο.Γ.Α. κατέβαλε τις υποχρεώσεις του για το μήνα Δεκέμβριο 2011 ήτοι 59.200 € στο ΚΕΔΙΚ και 38.500€ στο Ίδρυμα «Ο ΑΓΙΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ». Σημειώνουμε, ότι τώρα πλέον το χρέος του ΕΟΠΥΥ προς τα Γηροκομεία μας ανέρχεται στο ποσό των 1.460.507,67 €…»
Οι πληροφορίες μας λένε ότι ανέστειλλαν τη λειτουργία τους τα ιδρύματα στη Μητρόπολη Σπάρτης και Τριπόλεως και οδηγούνται σε αναστολή τα 19 από τα 20 ιδρύματα της Μητρ. Ηλείας με σχεδιασμό να κλείσει και το 20ο.
Παρόμοια συμβαίνουν σε όλη τη Χώρα. Στο ίδρυμα ανιάτων «Παναγία Βλαχέρνα « δίπλα στην Κυλλήνη ο ΕΟΠΥΥ χρωστά μέχρι στιγμής  περ. 1.200.000 € και ήδη τελειώνει η διαδικασία αναστολλής λειτουργίας του. Η πρώην χαρά μας τώρα γίνεται πόνος: Παναγία Βλαχέρνα Ηλείας: Μοναστήρι και ως ίδρυμα ανιάτων[Posted on Οκτωβρίου 20, 2008 by manitaritoubounou].
Από την άλλη οι δωρεές έπεσαν κατακόρυφα λόγω της πολλαπλής κρίσης και έτσι η θεωρία του Καιάδα έχει γίνει πραγματικότητα. Την πληρώνουν τα εκκλησιαστικά – που είναι και τα περισσότερα- κάποια κρατικά και η κρίση διαπερνά τα λιγοστά σχετικής «λαϊκής βάσης» ή «ευεργετών» και θα φτάσει σύντομα στα αμιγή ιδιωτικά με κατακόρυφη αύξηση της μηνιαίας συνδρομής.
Από τα αστικά ΜΜΕ γνωρίζουμε μόνο τις αντιδράσεις των φαρμακοποιών που ζητούν τα αυτονόητα: Με το χέρι στην τσέπη οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ από 1η Σεπτέμβρη.
Αναγκαίο άχρι θανάτου: Η δημιουργία ενός κινήματος υπέρ των ασθενών και ανιάτων, με στήριξη της αντιπολίτευσης. Στόχος τριπλός: να αποδοθούν τα χρωστούμεννα και να περισωθούν όσα είναι στο όριο, ώστε τουλάχιστον και να ξαναλειτουργήσουν κάποια από τα κλεισμένα και φυσικά να δημιουργηθούν και κοινωνικοποιημένα «λαϊκής βάσης», χωρίς φυσικά αυτό να απαλλάσσει το κράτος για τον προνοιακό του  ρόλο , πολύ δε περισσότερο για την συνεχιζόμενη πολλαπλή «στάση πληρωμών» προς τους πολίτες του, αντί προς τους τοκογλύφους.Δεν μπορεί να σωθεί καμιά χώρα όταν καταστρέφεται ο λαός της  και εκποιείται ο πλούτος της. Ούτε για τις δήθεν μεγάλες ιδέες (Ευρώ) αποδομείται ο κοινωνικός ιστός, καταστρέφεται κοινωνικά ο ανήμπορος, διαλύεται ότι καταχτήθηκε με αίμα για να περισωθεί η παρασιτική ελίτ και να αναγεννηθεί ο μοχθηρός καπιταλισμός….
Όσο ο καιρός περνά τόσο θα κατανοούμε ότι αργήσαμε… Οι δήθεν δικαιολογίες κάποιων ότι πρώτα πρέπει να τιμωρηθούμε, ενοχοποιηθούμε, αυτοκριτικοποιθούμε δεν είναι παρά καλβινκές απολήξεις σε μια χώρα που ακόμα δ3εν έχασε το ορθόδοξο υπόστρωμμά της…
Εμπρός λοιπόν Αντίσταση, αλληλεγγύη και υγιής αυτοκριτική – όλα παράλληλα… Διαφορετικά θα πληροφορούμαστε περίεργες και αντιφατικές ειδήσεις και στον τομέα της Υγείας και … αναπηρίας: “Δωράκι” 1,2 εκ. ευρώ σε πολυεθνική από την υφυπουργό Υγείας [Κυριακή, 26 Αυγούστου 2012}…και …Επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ κ. Π. Κουρουμπλή για την προστασία των επιδομάτων πρόνοιας [Τρίτη, 21 Αυγούστου 2012]:
«…Η κυβέρνηση οφείλει να γνωρίζει ότι το επίδομα αυτό καλύπτει ένα μέρος του κόστους που υφίσταται η οικογένεια, η οποία σηκώνει ουσιαστικά το οικονομικό και κοινωνικό κόστος της αναπηρίας. Ωσαύτως και πρωτίστως ωστόσο, οφείλετε να γνωρίζετε ότι το επίδομα αυτό συμβάλλει και στην παραμονή του προσώπου με αναπηρία στο οικογενειακό περιβάλλον, διότι είναι γνωστό ότι η παραμονή του σε ένα ίδρυμα κλειστής περίθαλψης κοστίζει το τριακονταπλάσιο του σημερινού επιδόματος των 360 ευρώ περίπου. Όλα αυτά συζητούνται ενώ έχετε ήδη περικόψει το σημαντικότερο μέρος των ασφαλιστικών παροχών και υποβαθμίσει, στα πλαίσια της υποχρηματοδότησης, τη ζωή όλων των ιδρυμάτων της Πρόνοιας. Επιπροσθέτως, δεν διστάσατε να μετατρέψετε την τελευταία στιγμή τα λίγα αποθεματικά τους σε ομόλογα και να τα κουρέψετε»….
*********
UP DATE, 31-08-2012: Μας εστάλη από την Ι. Μ. Καλαβρύτων και Αιγιαλείας αναλυτικό ενημερωτικό για τα 3 Ιδρυματα της Ι. Μητρόπολης. Με δυο κουβέντες βρίσκονται μεταξύ Σκύλας και Χάρυβδης, οι δε γέροντες ή ανίατοι λίγο πριν τον Καιάδα….
ΠΗΓΗ: Στις 31 Αυγούστου 2012 1:58 μ.μ., ο χρήστης + Metropolitan Ambrosios of Kalavryta and Aigialeia <mkka@otenet.gr> έγραψε:
ΠΡΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΙΝ ΣΑΣ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΣΥΝΗΜΜΕΝΑ ΑΡΧΕΙΑ:Ενημέρωσις_ΙΜΚαλαβρύτων-Αιγιαλείας_73 -ΓΙΑ ΤΑ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΑ ΜΑΣ_31-8-2012
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά

  Ἕκαστον μέλος τῆς ἁγίας σου σαρκός ἀτιμίαν δι' ἡμᾶς ὑπέμεινε τὰς ἀκάνθας ἡ κεφαλή ἡ ὄψις τὰ ἐμπτύσματα αἱ σιαγόνες τὰ ῥαπίσματα τὸ στό...