Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσίν· μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν, καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.

Δευτέρα, Οκτωβρίου 29, 2012

Λόγοι Αγίων Πατέρων για τους Δαίμονες και το έργο τους


*Μην ακούς τον διάβολο που σου λέει να του δώσεις το σήμερα και το αύριο να δώσεις του Θεού, το σήμερα και το αύριο να δώσεις του Θεού, όχι, αλλά ξόδευε τις στιγμές των ωρών της ζωής σου όπως αρέσει στον Θεό.
*Να ξέρεις αγαπητέ, ότι ο διάβολος δεν φροντίζει για τίποτα άλλο παρά για την δική μας απώλεια και ότι δεν πολεμάει όλους με ένα μόνο τρόπο, αλλά με πολλούς και διάφορους.
*Τέσσερις είναι οι κύριες προσβολές των δαιμόνων εναντίον μας: ο πόλεμος που μας κάνουν εναντίον της πίστης μας, η απόγνωση, η κενοδοξία και οι μεταμορφώσεις των δαιμόνων σε αγγέλους φωτός!
Άγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης
*Χωρίς τη θεία παραχώρηση ούτε και αυτοί οι ίδιοι οι δαίμονες δεν μπορούν σε τίποτα να υπηρετήσουν τον διάβολο.
*Φθονώντας τον Θεό και εμάς ο διάβολος, πείθοντας με δόλο τον άνθρωπο ότι φθονείται από τον Θεό τον έκανε να παραβεί την θεία εντολή.
Όσιος Μάξιμος ο Ομολογητής
*Κάθε πόλεμος των δαιμόνων εναντίον μας οφείλεται γενικά σε τρεις αιτίες: ή στην αμέλεια ή στην υπερηφάνεια ή στον φθόνο των δαιμόνων. Ο πρώτος είναι ελεεινός, ο δεύτερος πανάθλιος και ο τρίτος μακάριος.
Άγιος Ιωάννης ο Σιναϊτης
*Οι δαίμονες, πολλές φορές χρησιμοποιούν τις σαρκικές σκέψεις σαν δόντια και μας πλησιάζουν για να φάνε τις ίδιες τις σάρκες μας.
Άγιος Αθανάσιος ο Μέγας
*Μία μέθοδος του διαβόλου είναι και αυτή: φοβερίζει τον δειλό και μαλακώνει τον γενναίο.
Μέγας Βασίλειος
*Αν εκείνος που παλεύει με ανθρώπους πρέπει να διατρέφεται με φρόνηση, πολύ περισσότερο πρέπει να πράττει αυτό όταν έχει να παλέψει με δαίμονες.
*Πάντοτε πρέπει να ήμαστε προσεκτικοί και ξύπνιοι, και ουδέποτε να μένουμε ήσυχοι διότι δεν είναι ορισμένος ο χρόνος της εναντίον μας επιθέσεως του εχθρού μας , του διαβόλου.
*Ο διάβολος αγωνίζεται για την ήττα μας. Όταν λοιπόν του αφαιρέσω εκείνο για το οποίο αγωνίζεται τον νίκησα.
*Η νίκη του διαβόλου δεν αποβλέπει στο να στεφανωθεί αυτός σαν νικητής, αλλά στο να παρασύρει και εμάς μαζί του στην κόλαση.
*Η μετάνοια είναι φοβερό και τρομερό όπλο στα χέρια του αμαρτωλού κατά του διαβόλου. Η μετάνοια είναι μαχαίρι που κόβει το κεφάλι του, είναι ελπίδα σωτηρίας…ανοίγει τον ουρανό και μας εισάγει στον Παράδεισο.
*Πρόσεξε!!! Ο διάβολος έχει αλλάξει τη σειρά των πραγμάτων και έδωσε την ντροπή στη μετάνοια και την παρρησία στην αμαρτία!
Άγιος Ιωάννης  ο Χρυστόστομος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά

Μνήμη των αναιρεθέντων υπό του Ηρώδου αγίων νηπίων: Ο Ιερός Χρυσόστομος για την σφαγή των νηπίων

    Ο ΙΕΡΟΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΦΑΓΗ ΤΩΝ ΝΗΠΙΩΝ  [:Ματθ.2,13-23]     « Τότε Ἡρῴδης ἰδὼν ὅτι ἐνεπαίχθη ὑπὸ τῶν μάγων, ἐθυμώθη λίαν, καὶ ἀποσ...