Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσίν· μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν, καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.

Τετάρτη, Οκτωβρίου 31, 2012

ΜΙΑ ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ «ΑΓΑΠΟΛΟΓΙΑ» ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ


Αυτό το ιστολόγιο Με σύνδεση από εδώ Ο ιστός


«Στο σπίτι του πνιγμένου δεν μιλάνε για σχοινί»
Διαβάζοντας την μεγαλόπνοη «Αγαπολογία» που τώρα τελευταία κηρύττουν  κάποιοι Ιεράρχες  και οι  οι οποίοι στιγματίζουν με τον γνωστό «εκκλησιαστικό» τρόπο τα νεοφανή ρατσιστικά φαινόμενα και κάθε εχθρικό λόγο, ξενοφοβία και τα λοιπά… φωτογραφίζοντας εμμμέσως όσους  με λεβεντιά και δυναμισμό και ψυχή αγωνίζονται υπέρ  της Αγίας μας Πίστεως και της Πατρίδας μας και προς κάθε άξιο ιδανικό.
Είναι εκείνοι που θέλουν να προωθήσουν την Ελληνορθοδοξία των πλαδαρών «ναι-ναί-δων» που τους βολεύει αλλά και να δώσουν έτσι τις γνωστές εξετάσεις στο σύστημα αποδείχνοντας  πως  είναι  «φρόνιμα παιδάκια» για κάθε μελλοντική προσωπική ανάδειξη .
Θα τους θυμίσω  όμως μία παροιμία που όπως την  λέει ο λαός  «Στο σπίτι του πνιγμένου δεν μιλάνε για σχονί»: Ας θεραπεύσουν λοιπόν πρώτα τον δικό τους ρατσισμό και την αλαζονία που αξίως  τόσα χρόνια συνεχίζουν και  που εάν τολμήσει ο οποιοσδήποτε  να διαφοροποιηθεί από την γραμμή και την αυλή τους τους τρώει το μαύρο φίδι.
Ας φωτίσουν την δική τους μαύρη νύκτα η οποία παράγει αενάως θύματα αμετρήτων  αγνών Κληρικών που τραυματίστηκαν και τραυματίζονται  ανεπανόρθωτα αυτοί και οι οικογένειές τους από την κατάχρηση της εξουσίας και αλαζονία  τους. «Επιλήψει μοι ο χρόνος διηγούμενον» για άπειρες ιστορίες αθώων Ιερέων και έπεται και συνέχεια…
Θυμάμαι κάποιο γνωστό αγαπολόγο Ιεράρχη που απευθυνόμενος σε  διαφωνούντα Ιερέα της Μητροπολής τους του είπε «Κάτι σκουλήκια σαν και εσένα εγώ τα πατάω…» (τουλάχιστον ήταν ειλικρινής με τα συναισθήματά του).
Ας βιώσουνε  λοιπόν την δική τους εσωτερική αγάπη και δημοκρατία και μετά ας απαιτήσουν ανοχή, αγάπη και πολιτισμό από το ποίμνιό τους που σφαγιάζεται με κάθε τρόπο και καθημερινά από τοκογλύφους, πολιτικούς δημοσιογράφους, λαθρομετανάστες, ανθέλληνες και άλλους γνωστούς αιμοβόρους λύκους. Από το ποίμνιο τους που δολοφονείται, βιάζεται, ληστεύεται … Μακάρι να βασίλευε η ΘΕΪΚΗ ΕΙΡΗΝΗ σε όλο τον κόσμο και να μας έτρεφε όλους τους ανθρώπους μονάχα η ΑΓΑΠΗ. Μέχρι τότε όμως οφείλουμε να πολεμήσουμε με αυταπάρνηση και ανδρεία για κάθε άξιο ιδανικό.
Δεν νομίζω να πρόσφερε αγαπολογικά συσσίτια στους βιαστές και δολοφόνους μας Τούρκους ο παλαιών Πατρών Γερμανός.  
Δεν νομίζω να περιέθαλπε  ο Άγιος Νεομάρτυς Χρυσόστομος Σμύρνης  τους Τσέτες πριν μπούνε στην Σμύρνη και κάνουν μακελειό .
Τέτοιες «αγαπολόγες ρητορικές» μας θυμίζουν τα όσα λέγανε κάποιοι λίγοι δοσίλογοι Δεσποτάδες  πριν το 21΄που τα είχαν σιάξει με τους Αγάδες και τους κοτσαμπάσηδες πριν την Επανάσταση και δεν ήθελαν κανείς να τους χαλάσει την μανέστρα.
Ευτυχώς όμως υπάρχουν και σήμερα άξιοι κληρικοί και Ιεράρχες της Αγίας μας Εκκλησίας - φωτεινοί αστέρες στην σκοτεινή νυχτιά - που ορθοτομούν την αλήθεια με θάρρος και αφοβία εμβλέποντες  με αγάπη στην φροντίδα του Ελληνορθοδόξου  ποίμνιου τους από τους αιμοσταγείς και πονηρούς λύκους που το έχουν περιζώσει.
ΕΝΑΣ «Ρατσιστής» ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά

Μνήμη των αναιρεθέντων υπό του Ηρώδου αγίων νηπίων: Ο Ιερός Χρυσόστομος για την σφαγή των νηπίων

    Ο ΙΕΡΟΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΦΑΓΗ ΤΩΝ ΝΗΠΙΩΝ  [:Ματθ.2,13-23]     « Τότε Ἡρῴδης ἰδὼν ὅτι ἐνεπαίχθη ὑπὸ τῶν μάγων, ἐθυμώθη λίαν, καὶ ἀποσ...