Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσίν· μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν, καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.

Πέμπτη, Νοεμβρίου 01, 2012

+ Ο ΜΗ­ΤΡΟ­ΠΟ­ΛΙ­ΤΗΣ ΚΑ­ΛΑ­ΒΡΥ­ΤΩΝ &ΑΙ­ΓΙ­Α­ΛΕΙ­ΑΣ ΑΜ­ΒΡΟ­ΣΙ­ΟΣ : ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΑΠΡΕΠΕΙΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ!


 ΚΑΙ ΠΑΛΙΝ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ 

Η ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΥΡΙΑ ΜΑΡΙΑ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ ΔΙΑΣΤΡΕΦΕΙ ΚΑΙ  ΜΑΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΙ!

________________Στην παληά και ιστορική εφημερίδα των Πατρών "ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ" της 30ής Οκτωβρίου καταχωρίσθηκε άρθρο της δημοσιογράφου κυρίας Αθανασοπούλου, στο οποίο παρουσιάζεται -με το αναγκαίο χτένισμα βέβαια- η Ανακοίνωση-απάντηση της κυρίας Μαρίας Κανελλοπούλου στην δική μας Ανακοίνωση του περασμένου σαββάτου περί των Εγκαινίων των Γραφείων της Χρυσής Αυγής. 
____________Στην απάντηση της η κυρία Κανελλοπούλου κόβει και ράβει στα δικά της μέτρα τα δικά μας λόγια, εις τρόπον ώστε να εξυπηρετηθούν τα δικά της συμφέροντα! Δηλαδή λογοκρίνει και πετσοκόβει τα δικά μας λόγια, τα οποία και παρουσιάζει όπως εκείνη την συμφέρουν! Ας καταφύγω σε ένα παράδειγμα. Στην Καινή Διαθήκη περιέχεται η φράση "ουκ έστι Θεός", δηλ. δεν υπάρχει Θεός! Ένας κακόπιστος συνομιλητής, λοιπόν, μπορεί σε μιά συζήτηση περί υπάρξεως του Θεού να υποστηρίξει την άποψη ότι ΔΕΝ υπάρχει Θεός και να επικαλεσθή ως απόδειξη, ότι αυτό είναι γραμμένο στην Αγία Γραφή. Και όντως στην Παλαιά  Διαθήκη, ψαλμός ιγ΄ στ. 1, διαβάζουμε επί λέξει: "είπεν άφρων εν τη καρδία αυτού, ουκ έστι Θεός"! Δηλ. ένας ανόητος άνθρωπος σκέφθηκε πως δεν υπάρχει Θεός! Εάν λοιπόν αποσιωπήσουμε το πρώτο σκέλος από τη φράση αυτή, τότε διαστρέφουμε το νόημα των λόγων του Προφητάνακτος Δαβίδ.Κάποιος ανόητος είπε ότι δεν υπάρχει Θεός και όχι ο Δαβίδ, ούτε και Αγία Γραφή! Αυτό ακριβώς έκαμε και η κυρία Κανελλοπούλου!Προς δόξαν της Δημοκρατίας περιέκοψε δικά μας λόγια και διέστρεψε το νόημά τους για λόγους εντυπώσεων! Αυτό άραγε να είναι το ήθος των ανθρώπων του ΣΥΡΙΖΑ, που φιλοδοξούν μάλιστα να κυβερνήσουν τη Χώρα; 
___________Για μας το περίεργο είναι, ότι -η μέχρι σήμερα θεωρούμενη ως σοβαρή εφημερίδα "Πελοπόννησος" - δέχθηκε να παρουσιάσει τις θέσεις της κυρίας Βουλευτού χωρίς όμως να υποβληθή στον κόπο να δημοσιεύσει και τις δικές μας θέσεις.

H συνέχεια, ‘’κλικ’’ πιο κάτω στο: Read more
 Γι αυτό παρακάτω δημοσιεύουμε την απάντησή μας πρός την Πελοπόννησο. Δεν καταδεχόμεθα να απαντήσουμε στην κυρία Κανελλοπούλου, καθ' όσον "κουφού καμπάνα κι΄ αν χτυπάς, τυφλόν κι αν θυμιατίζεις και μεθυσμένον κι αν κερνάς, όλα χαμένα πάνε"! 
Αίγιον, 31η Οκτωβρίου 2012 
+ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ 
****************

Κυρίαν
Βασιλικήν Αθανασοπούλου
Εφημερίδα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ»
Βαλτετσίου, 1 και Μαιζώνος
262 23  ΠΑΤΡΑΣ
                                                              e-mails:  athanas@pelop.gr  και pelop@pelop.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΙΣ:     karali@pelop.gr


Αγαπητή μοι Κυρία,
            Παρακαλώ να δεχθήτε την έντονη διαμαρτυρία μου για την απρέπεια να προβήτε στην δημοσίευση της ασεβούς και παραπειστικής Ανακοινώσεως της Βουλευτού κας Μαρίας Κανελλοπούλου, χωρίς προηγουμένως, ή και παραλλήλως έστω, να έχετε δημοσιεύσει την δική μας Ανακοίνωση της 27ης Οκτωβρίου ε.ε., η οποία παρά ταύτα σας απεστάλη εγκαίρως!  Άλλωστε ότι ελάβετε γνώση της ημετέρας Ανακοινώσεώς τεκμαίρεται από το σχόλιο της 2ας σελίδος μέ τίτλο «κάτι ψύλλοι στ’αυτιά.
            Η Κυρία Κανελλοπούλου στην Ανακοίνωσή της -εις δόξαν της Δημοκρατίας-, ενεργεί λογοκρισίαν στο κείμενό μας και γι αυτό δημοσιεύει επιλεκτικά αποσπάσματα απ αυτό, τα οποία εξυπηρετούν την εχθρική της διάθεση απέναντί μας.  Ας είναι! Από κόρακα «κρά» βγαίνει η κραυγή!
Να λοιπόν μερικά  από τά κατορθώματα της Κυρίας Βουλευτοῦ:
1.      Εκείνη γράφει, ότι «ο Μητροπολίτης μετά τον κοινωνικό θόρυβο που προκάλεσε η πρόσκληση δεν πήγε στα εγκαίνια που έγιναν το βράδυ του Σαββάτου».
a.      Εμείς, αντιθέτως, απ΄αρχής είχαμε αποφασίσει να μη μεταβούμε , γι αυτό και ωρίσαμε εκπρόσωπό μας, όπως συνήθως. Ανακοινώσαμε λοιπόν τα εξής: «Απόψε δεν θα μεταβώ ...διά τους εξής λόγους:.......εκ συστήματος, αν και προσκαλούμενος, δεν παρίσταμαι στα Εγκαίνια των Γραφείων των Πολιτικών Κομμάτων και σχηματισμών για να μη δίδω αφορμή σε σχόλια...». Στη συνέχεια απαριθμώ πολλούς εισέτι λόγους. Άρα η Κυρία Κανελλοπούλου εν επιγνώσει  ψεύδεται, όταν ισχυρίζεται ότι μετα τόν κοινωνικό θόρυβο κλπ.
b.      Επίσης στην παράγρ. 9 της Ανακοινώσεώς μας αναφέρεται, ότι σε δύο Δημοσιογράφους των Αθηνών, οι οποίοι είχαν την καλωσύνη να μας ερωτήσουν σχετικά, απαντήσαμε ότι «ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΜΕΤΑΒΩ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ». Άρα η Κυρία Κανελλοπούλου και πάλιν ψεύδεται!
2.      Γράφει η Κυρία Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ: «όπως ήταν αναμενόμενο, απάντησε  στον ΣΥΡΙΖΑ μέσω της προσωπικής του ιστοσελίδας...».
Αλλά και εδώ δεν ακριβολογεί! Πρό της αναρτήσεως στο ημέτερο blog εκυκλοφορήθη Ανακοίνωσις της Ιεράς Μητροπόλεως, ήτοι το υπ’αριθμ. 89 Δελτίο Τύπου «ΕΝΗΜΕΡΩΣΙΣ», το οποίον δια των e-mails απεστάλη στα ΜΜΕ.
3.      Επίσης η Κυρία Κανελλοπούλου γράφει επιλεκτικά τα λόγια μας:«δεν  αναγνωρίζω στον ΣΥΡΙΖΑ το δικαίωμα να ασχολείται με την Εκκλησία»,  αλλά  αποσιωπά το πρώτο μέρος της προτάσεώς μας, που είχε ως εξής:
«Δεν αναγνωρίζω στο ΣΥΡΙΖΑ το δικαίωμα να ασχολείται είτε με την Εκκλησία, είτε με τους Αρχιερείς!  Ας κοιτάξουν πρώτα τη δική τους αυλή! Όπως λέγεται, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλεξ. Τσίπρας, δεν έχει κάμει χριστιανικό θρησκευτικό γάμο, (ίσως-ίσως ούτε και πολιτικό γάμο έχει τελέσει) και επίσης δεν έχει βαπτίσει χριστιανικά τα δύο παιδιά του! Ερωτώ ευθέως: Αληθεύουν όλα αυτά; Αν λοιπόν οι πληροφορίες μας είναι αληθινές,  τότε δεν ανήκουν στην Ορθόδοξη Εκκλησία! Γιατί λοιπόν ασχολούνται μαζί μας! Ας κοιτάξουν πρώτα τη δική τους τύφλα και ύστερα ας ασχοληθούν με εμάς! Ας μείνουν οι άθεοι με την αθεΐα τους και εμείς με την Εκκλησία μας! Αυτό δα έλειπε, να δεχθούμε μαθήματα αρετής και δεοντολογίας από τον ΣΥΡΙΖΑ!»
Δηλ. από άσχετο με την Εκκλησία

   Κυρία Αθανασοπούλου,
Χωρίς επιλογήν, ακολουθώντας έως ενός σημείου το κείμενο της Κυρίας Κανελλοπούλου, σας απέδειξα, ότι η Κυρία Βουλευτής δεν είναι γνωστό αν διαθέτει χριστιανικό ήθος, είναι όμως βέβαιο ότι δεν διαθέτει Δημοκρατικό ήθος! Διαστρέφει και συκοφαντεί! Αυτό άραγε είναι το ήθος του ΣΥΡΙΖΑ;
Απορώ όμως γιατί η ιστορική εφημερίδα σας έδωσε τόση δημοσιότητα στις καθ΄ημών στρεβλώσεις και δεν προέβη στην δημοσίευση και της ιδικής μας Ανακοινώσεως. Από πότε αρχίσατε να αλλοιθωρίζετε; Αυτό λοιπόν απαιτώ σήμερα από σάς. Έστω και τώρα να την δημοσιεύσετε, ώστε να ακουσθή και η άλλη πλευρά.
Και ένα τελευταίο. Ο τρόπος με τον οποίο γράφετε περί του προσώπου μας στο σχόλιο της 2ας σελίδος δίδει την εντύπωση, ότι η εφημερίδα σας, η ιστορική και σοβαρή Πελοπόννησος, έκαμε στροφή. Μέχρι χθες ανήκε στην συντηρητική παράταξη! Τώρα φαίνεται πως ἀριστερίζει! Αν είναι έτσι, δεχθήτε τα συλλυπητήριά μου!
                                         Με εντιμότητα και χριστιανική αγάπη

+ Ο ΜΗ­ΤΡΟ­ΠΟ­ΛΙ­ΤΗΣ ΚΑ­ΛΑ­ΒΡΥ­ΤΩΝ &ΑΙ­ΓΙ­Α­ΛΕΙ­ΑΣ ΑΜ­ΒΡΟ­ΣΙ­ΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά

  Ἕκαστον μέλος τῆς ἁγίας σου σαρκός ἀτιμίαν δι' ἡμᾶς ὑπέμεινε τὰς ἀκάνθας ἡ κεφαλή ἡ ὄψις τὰ ἐμπτύσματα αἱ σιαγόνες τὰ ῥαπίσματα τὸ στό...