Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσίν· μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν, καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.

Παρασκευή, Νοεμβρίου 23, 2012

ΤΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΔΕΝΤΡΟ ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΙ ΤΟΥΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΤΙΚΑΤΕΣΤΗΣΑΝ






Βρυξέλλες:

Άνω κάτω είναι οι κάτοικοι των Βρυξελλών μετά την απόφαση των αρχών να τοποθετήσουν τα Χριστούγεννα στην κεντρική πλατεία (Grand Place) μία ηλεκτρονική εγκατάσταση, αντί για το παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο δέντρο. Οι αρχές θεωρούν ότι η τοποθέτηση του παραδοσιακού δέντρου μπορεί να προσβάλει τον τοπικό μουσουλμανικό πληθυσμό. 
Από την πλευρά τους, οι πολίτες έχουν συγκεντρώσει 10.000 υπογραφές ζητώντας την άρση της απόφασης. Η απόφαση να αντικατασταθεί το παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο δέντρο από ένα «ηλεκτρονικό» εξόργισε τους πολίτες κυρίως όμως τους χρήστες των βελγικών κοινωνικών δικτυώσεων. 
Λάδι στη φωτιά έριξε η Μπιάνκα Ντέμπαετς, μέλος του δημοτικού Συμβουλίου των Βρυξελλών , δίνοντας μία διόλου πειστική εξήγηση με βάση τα θρησκευτικά κριτήρια. 
«Το δέντρο ως σύμβολο των χριστιανικών Χριστουγέννων μπορεί να προσβάλει τους ανθρώπους των άλλων θρησκειών», υποστήριξε.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα των Βρυξελλών «Brussels News», το ηλεκτρονικό δέντρο είναι μία κατασκευή ύψους 25 μέτρων η οποία  αποτελείται από τηλεοπτικές οθόνες. Κατά την διάρκεια της ημέρας, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να την εξερευνήσουν . Να ανέβουν, δηλαδή, στην κορυφή του ηλεκτρονικού δέντρου και από εκεί να θαυμάσουν την θέα της πόλης. 
Όμως οι κάτοικοι των Βρυξελλών έχουν αντίθετη άποψη και ζητούν να τοποθετηθεί, όπως κάθε χρόνο, το παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο δέντρο. 
Οι Μουσουλμάνοι εκπροσωπούν το 25,5% του πληθυσμού των Βρυξελλών και, μάλιστα, πριν ένα μήνα, δύο Μουσουλμάνοι εξελέγησαν στο δημοτικό συμβούλιο της πρωτεύουσας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά

  Ἕκαστον μέλος τῆς ἁγίας σου σαρκός ἀτιμίαν δι' ἡμᾶς ὑπέμεινε τὰς ἀκάνθας ἡ κεφαλή ἡ ὄψις τὰ ἐμπτύσματα αἱ σιαγόνες τὰ ῥαπίσματα τὸ στό...