Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσίν· μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν, καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.

Παρασκευή, Νοεμβρίου 09, 2012

Η μόνη ενδεδειγμένη επανάσταση Νικόλαος Σωτηρόπουλος


Η μόνη ενδεδειγμένη επανάσταση

Εφ’ όσον δεν διστάσαμε να μιμηθούμε τον άσωτο υιό της παραβολής, ας τον μιμηθούμε ολοκληρωτικώς. Μιμηθήκαμε -κακώς βεβαίως- το πρώτο μέρος της ζωής του, το καταστροφικό, αυτό της ασωτείας. Δεν έχομε πλέον παρά να μιμηθούμε και το δεύτερο, το σωτήριο, αυτό της μετανοίας. Ιδού η μόνη ενδεδειγμένη επανάστασι, που θα μας βγάλη από τα φοβερά αδιέξοδα. Είναι η μετάνοια. Αυτή η επανάστασι αποδεδειγμένα έσωσε, σώζει και θα σώζη από την καταστροφή άτομα, έθνη και λαούς. Αυτή την επανάστασι ας κηρύξωμε όλοι οι Έλληνες. Ας επαναστατήσωμε εναντίον των παθών μας. Ας πολεμήσωμε τις αμαρτίες μας. Ας ανατρέψωμε τον Διάβολο, που τον αφήσαμε να εξουσιάζη τις ψυχές μας και ας εγκαταστήσωμε ως κυβερνήτη της ζωής μας τον Χριστό. Ας μετανόησωμε, ας εξομολογηθούμε, ας αλλάξωμε ζωή. Και ο Θεός, βλέποντας τη μετάνοιά μας, θα μας ανασύρη από την δυσχερή, ταπεινωτική και εξευτελιστική θέσι, που ευρισκόμεθα, και θα μας υψώση μέχρι τα άστρα του ουρανού. Ας ενθυμηθούμε τον λαό του Ισραήλ. Κάθε αποστασία του από τον Θεό ακολουθούσε η ήττα, η ταπείνωσι, η αιχμαλωσία. Κάθε δε φορά, που μετανοούσε και επέστρεφε στο Θεό, δοξαζόταν και μεγαλουργούσε.

Από το μηνιαίο ορθόδοξο αγωνιστικό περιοδικό Ο ΣΤΑΥΡΟΣ , τεύχος Μαϊου 2011, που διευθύνει ο κ. Νικόλαος Σωτηρόπουλος και μόλις εκδόθηκε αυτές τις ημέρες .


Θα το βρείτε στο βιβλιοπωλείον Ο ΣΤΑΥΡΟΣ, Ζ.Πηγής 44.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά

  Ἕκαστον μέλος τῆς ἁγίας σου σαρκός ἀτιμίαν δι' ἡμᾶς ὑπέμεινε τὰς ἀκάνθας ἡ κεφαλή ἡ ὄψις τὰ ἐμπτύσματα αἱ σιαγόνες τὰ ῥαπίσματα τὸ στό...