Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσίν· μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν, καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.

Σάββατο, Δεκεμβρίου 01, 2012

Αυτή είναι η αλήθεια για το ΣΔΟΕ και την Εκκλησία


Δυο Μητροπολίτες ως πρόσωπα και μια Μητροπολη ως φορέας ειναι όπως όλα δείχνουν τα μέχρι στιγμής «λαβρακια» που έχει πιάσει μέχρι στιγμής η «απόχη» του ΣΔΟΕ. Αυτά ειναι τα πρώτα μόνο ευρήματα αφού έλεγχοι πραγματοποιούνται σε πολλά ακόμη εκκλησιαστικά πρόσωπα και φορείς.


Οπως είπε στο www.religiousnews.gr ανώτερο στέλεχος του ΣΔΟΕ, αυτές ειναι οι μέχρι στιγμής τουλάχιστον εκκρεμείς υποθέσεις που μέσα στους επόμενους μήνες θα φέρουν ενώπιον των αρμοδίων του ΣΔΟΕ εκκλησιαστικά πρόσωπα που αν δεν καταφέρουν να εξηγήσουν το πως πλούτισαν θα έρθουν αντιμέτωποι πλέον με την Δικαιοσύνη.

Αξίζει να σημειωθεί πως εκτός απο τους ίδιους τους Μητροπολίτες που ελέγχονται, ειναι και αρκετοί συγγενείς και πρόσωπα του περιβάλλοντος τους τα οποία επίσης παρουσιάζουν ενδιαφέρον.

Ενας μάλιστα από τους λόγους που η κάνουν την υπόθεση ιδιαίτερα σύνθετη είναι το γεγονός πως οι λογαριασμοί που ανοίγονται και θα ανοιχθούν είναι δεκάδες.

Οι δωρεές
Η Μητροπολη της επαρχίας που παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους ελεγκτές του ΣΔΟΕ καθώς και αρκετοί κληρικοί που υπηρετούν σε αυτήν, φαίνεται κατα την ίδια πηγή να έχουν εμπλακεί σε υπόθεση ξεπλύματος χρήματος μέσω εικονικων δωρεών.

Σε αυτο το κύκλωμα εκτός απο τους κληρικούς ελέγχονται και λογιστές καθώς και προβεβλημενα μέλη της τοπικής κοινωνίας. Για τον ίδιο τον Μητροπολίτη ωστόσο δεν υπάρχει κάτι σε προσωπικό επίπεδο, εκτός βέβαια απο το γεγονός πως επέτρεψε ή δεν αντιλήφθηκε τα όσα συνέβαιναν στην Μητροπολη του.

Οι «πλούσιοι»
Στην αντίπερα όχθη οι δυο Μητροπολίτες της Αττικης φαίνεται να διατηρούν τόσο οι ίδιοι όσο και κοντινά τους πρόσωπα, τόσο σημαντικά χρηματικά ποσά όσο και ακίνητη περιουσία που δεν συμβαδίζουν με τα έσοδα τους.

Μέσα στο επόμενο διάστημα, θα ανοίξουν τραπεζικοί λογαριασμοί και όλοι οι εμπλεκόμενοι θα κληθούν να αποδείξουν την οικονομική τους αθωότητα.

Οι εξελίξεις δεν θα ειναι στο άμεσο χρονικό διάστημα αλλα μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2013 όλα θα έχουν ξεκαθαρίσει.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως πως οι φήμες που θέλουν ακόμη και τον ίδιο τον Αρχιεπίσκοπο να ελέγχεται δεν επιβεβαιώνονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά

  Ἕκαστον μέλος τῆς ἁγίας σου σαρκός ἀτιμίαν δι' ἡμᾶς ὑπέμεινε τὰς ἀκάνθας ἡ κεφαλή ἡ ὄψις τὰ ἐμπτύσματα αἱ σιαγόνες τὰ ῥαπίσματα τὸ στό...