Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσίν· μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν, καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.

Σάββατο, Δεκεμβρίου 15, 2012

Περί των “ευλογημένων” κοτόπουλων από Μουφτήδες, γνωστής αλυσίδας εμπορίου κρεάτων.


Είδαμε μια είδηση που κυκλοφόρησε εδω , εδωεδωεδω και αλλού φυσικά, και απλά θα ήθελα να καταθέσω τη ταπεινή άποψη μου πάνω σε αυτό το θέμα.

Όντως για τους Έλληνες Χριστιανούς Ορθοδόξους το να βλέπουν τρόφιμα “ευλογημένα” προς βρώσιν από Μουσουλμάνους “Ιερείς” σε εταιρίες “ελληνικών συμφερόντων” και ειδικά τις περίεργες αυτές μέρες που διανύουμε στη χωρά μας είναι πρόκληση.
Πράγματι όλοι μας βλέπουμε τον πόλεμο που δέχεται ο Ελληνισμός και η Ορθόδοξη πιστή μας την σημερον ημέρα και έχουμε γίνει ευαίσθητοι σε κάθε τι προκλητικό και πολέμιο και κρατάμε την άμυνα μας, ώστε να μη παρασυρθούμε και χάσουμε αυτόν τον πόλεμο, εμείς η οικογένεια μας, τα παιδιά μας κτλ.
Καλό είναι όμως να εμπιστευόμαστε Τον Θεό και να έχουμε πάντα μπροστά τον λόγο του. Γιατί Ο Χριστός ηλθε και μίλησε και οι απόστολοι του άφησαν Άγια παρακαταθήκη τα λόγια του και με την φώτιση τους οδήγησαν και οδηγούν την εκκλησία στο σωστό δρόμο, τον δρόμο της σωτηρίας.
Γι αυτο ας παραθέσουμε λίγο τα λόγια του Αποστόλου Παύλου στο θέμα αυτό:
Προς Κορινθιους Α’ (8, 4)
4 Περὶ τῆς βρώσεως οὖν τῶν εἰδωλοθύτων οἴδαμεν ὅτι οὐδὲν εἴδωλον ἐν κόσμῳ, καὶ ὅτι οὐδεὶς Θεὸς ἕτερος εἰ μὴ εἷς. 5 καὶ γὰρ εἴπερ εἰσὶ λεγόμενοι θεοὶ εἴτε ἐν οὐρανῷ εἴτε ἐπὶ τῆς γῆς, ὥσπερ εἰσὶ θεοὶ πολλοὶ καὶ κύριοι πολλοί, 6 ἀλλ’ ἡμῖν εἷς Θεὸς ὁ Πατήρ, ἐξ οὗ τὰ πάντα καὶ ἡμεῖς εἰς αὐτόν, καὶ εἷς Κύριος Ἰησοῦς Χριστός, δι’ οὗ τὰ πάντα καὶ ἡμεῖς δι’ αὐτοῦ.
Μετάφραση: Σχετικά λοιπόν με το ζήτημα αν πρέπει να τρώμε ειδωλόθυτα  (κρέατα θυσιασμένα στα Είδωλα),  ξέρουμε ότι τα είδωλα δεν αντιπροσωπεύουν τίποτα μέσα στον κόσμο, κι ότι δεν υπάρχει άλλος Θεός παρά μόνον ένας. Γιατί κι αν πράγματι υπάρχουν δυνάμεις, είτε στον ουρανό είτε πάνω στη γη, που ονομάζονται από άλλους θεοί- και πραγματικά οι θεοί αυτοί είναι πολλοί και οι κύριοι είναι πολλοί- για εμάς όμως δεν υπάρχει παρά ένας Θεός, ο Πατέρας, που είναι δημιουργός των πάντων και ο σκοπός της υπάρξεως μας, και ένας Κύριος, Ιησούς Χριστός, μέσω του οποίου δημιουργήθηκαν τα πάντα και δόθηκε σ’ εμάς νέα ζωή.
________________
Στην Κόρινθο οι πιστοί ήταν διχασμένοι για ένα θέμα που νόμιζαν ότι ήταν πολύ σημαντικό για τη ζωή τους. Ήταν το ζήτημα των ειδωλοθύτων. Άλλοι δηλαδή αγόραζαν από τα κρεοπωλεία κρέατα που προέρχονταν από ειδωλολατρικές θυσίες και τα έτρωγαν, επειδή πίστευαν ότι οι θεοί των ειδώλων ήταν ανύπαρκτοι. Άλλοι όμως, ευαίσθητοι συνειδησιακά, δεν τα έτρωγαν επειδή, τα θεωρούσαν ιερά. Ο απόστολος Παύλος λοιπόν ξεκαθαρίζει το ζήτημα. Δεν είναι το φαγητό, λέει, που μας καθιστά ενάρετους. Διότι ούτε εάν φάμε προοδεύουμε στην αρετή, ούτε εάν δεν φάμε υστερούμε.
Παρακάτω στην επιστολή,  ο Απόστολος αναλύει πως δεν έχουν όλοι τη σωστή γνώση των θεμάτων αυτών και σκανδαλίζονται ή και παρασύρονται βλέποντας τους ανθρώπους να τρώνε τα κρέατα ή άλλους που τρώνε τα κρέατα και η αδύνατη συνείδηση τους, τους κάνει να νομίζουν ότι είναι μολυσμένοι.
Οπότε αγαπητοί μου αδελφοί και εμείς δε πρέπει να νομίζουμε ότι θα πάθουμε κάτι αν ευλογήσουν τα κρέατα και 10 Μουφτήδες και 10 βουδιστές και ολόκληρη η ειδωλολατρία του κόσμου. Κάντε τη προσευχή σας προ του γεύματος ως οφείλει ο κάθε Χριστιανός και κανείς δε παθαίνει τίποτα.
Αυτό που πρέπει να μας προβληματίζει λοιπόν είναι η πολιτική προέκταση του θέματος και η επιτηδευμένη πολεμική που γίνεται στον Έλληνα Ορθόδοξο, προσπαθώντας να τον κάνουν να λυγίσει να αγανακτήσει και να ολιγοπιστήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά

  Ἕκαστον μέλος τῆς ἁγίας σου σαρκός ἀτιμίαν δι' ἡμᾶς ὑπέμεινε τὰς ἀκάνθας ἡ κεφαλή ἡ ὄψις τὰ ἐμπτύσματα αἱ σιαγόνες τὰ ῥαπίσματα τὸ στό...